|

Salut TPU, am 15 ani, fac sport de 5 ani (2 ani karate si 3 ani taekwondo) mai cochetez din cand in cand cu sala dar de cand fac sport nici macar o data nu am reusit sa fac patratele mentionez ca am 1.85 inaltimea si greutatea 90-92 kg va rog spuneti-mi pot sa iau proteine ca sa ma definesc putin mentionez ca eu nu ma las de antrenamente dupa ce termin proteinele si sa mai imi spuneti daca exista efecte secundare. FUNDAwinking

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa faci intai 2-3 luni de alergari...sa ajungi macar la 85 de kg... dupa care sa incepi si cu sala de greutatiwinking

| a răspuns:

Pai esti prea gras. ca faci sport, blah, inseamna ca nu faci sportul ala cum trebuie. e imposibil sa faci 5 ani de arte martiale si sa ramai gras. inseamna ca ai antrenamente foarte slabe calitativ sau mananci mult prea mult. iei proteine, si? proteinele nu slabesc si nu te fac sa ai antrenamente mai bune (adica nu motiveaza inspre acest scop).

joaca-te cu alimentatia sau intensitatea antrenamentelor, pentru ce faci tu si la varsta aia nu ai nevoie de suplimente nutritive pe baza de proteine. daca cochetezi din cand in cand cu sala = zero. ori o faci si te dedici ei, ori nu o faci. nu cochetezi cu sala ca sala nu e c**va sa cochetezi cu ea.

proteinele cum le zici tu nu au efecte secundare daca le iei cum scrie pe cutie.

| a răspuns:

Pentru a face "patratele" trebuie sa te antrenezi constant, te duci la o sala de gimnastica si acolo vei avea cu siguranta si un instructor care iti va face un program saptamanal pe grupe de muschi... Nu lua proteine mai ales de la varsta asta, proteinele iti pot caza stari de greata si pot dauna rinichilor si ficatului.
Sper ca am fost de ajutor, astept funda big grin

| a răspuns (pentru Vale24):

Funda pentru RASPUNS TAMPIT?

proteinele provoaca greata? si ce vrei, sa manance doar fructe?

Proteinele se gasesc in mancare, in aproape orice ( in special in carne, branza, oua, migdale, nuci, quinoa, mazare, linte, naut ).

Copil pampalau, ii recomanda sa stea NEMANCAT si vrea funda!

MEGA-PENIBIL!

| a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu ma refeream la proteinele luate din alimente ci la prafuri ce se iau din comert si se fac cu apa sau lapte tongue daca nu sti macar taci!

| a răspuns (pentru Vale24):

Am folosit sute de asemenea cutii in ultimii 10 ani de sport, asa ca tu sa faci copil mic.

si prafurile alea sunt TOT DIN MANCARE facute.

"suplimente cu proteine" ( asa te exprimi corect, COPIL INCAPABIL ) = mancare concentrata.

Daca nu stii NIMIC, nu mai comenta ( + ceri funda ca o femeie penibila ).

Cati ANI de sala si nutritie ai?