| Pro4K a întrebat:

Salut tpu.Am 16 ani aproape 17, 1.72 si 92kg, sunt putin plinut. Am vazut ca s-a deschis un dojo de karate in orasul meu si as vrea sa merg, dar sunt putin descurajat de forma mea fizica, abia pot face 3 flotari. Ar trebui sa mai slabesc sau sa incep sa merg?

Răspuns Câştigător
| adryang78 a răspuns:

În primul rând, bravo ție că vrei să iei atitudine!
Nu-ți face probleme, dacă n-ai făcut până acum exerciții fizice este normal să nu ai rezistența necesară. Artele marțiale te dezvoltă armonios, atât mental, cât și fizic, personal îți recomand cu căldură să mergi. În paralel poți face zilnic acasă flotări, genuflexiuni, abdomene, poți alerga prin parc etc. În maxim 2 luni vei observa diferențele, mai ales dacă îți faci un grafic în care să notezi în fiecare zi data, kilogramele și numărul de flotări, genuflexiuni și abdomene pe care îl poți face. Nu va fi ușor la început, dar cu ambiție poți depăși acest stadiu, apoi va deveni obișnuință.
Îți mai recomand o dietă foarte ușor de ținut, fără niciun fel de efecte secundare - se numește "la fix". Ideea este să mănânci la ore fixe (de exemplu la ora 8, 11, 14, 17), niciodată după ora 19. La un interval de 3 - 4 ore, fără pâine, evită sucurile, chipsurile și, în general porcăriile din comerț. Dacă îți plac dulciurile consumă ciocolată neagră, are mai multă cacao și mai puțin zahăr.
Toate astea combinate vor da sigur rezultate.
Succes!

| Cosmin86 a răspuns (pentru adryang78):

De ce zilnic flotari, abdomene si alte exercitii? Niciun muschi nu se lucreaza zilnic. Daca vrei neaparat flotari, fa de 2 ori pe saptamana (si cu greutate aditionala).

Si de ce nu tot corpul? De ce doar flotari, genu si abdomene?

| adryang78 a răspuns (pentru Cosmin86):

Pentru că restul musculaturii îl va lucra suficient în dojo.

| Cosmin86 a răspuns (pentru adryang78):

Si ce-ai enumerat tu se lucreaza in dojo.
Mai bine face sala in paralel, decat niste prostii de flotari si genuflexiuni.

Iar abdomenele sunt cele mai PROASTE exercitii, exista altele mult mai bune: plank, rotatie cu greutate, ridicari de picioare din atarnat, crunch, aplecari la cabluri, etc.

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Tu esti obez gradul 1 nu putin plinut, ai 20 de kg de grasime pe tine, 20 de kg de slanina, tu fiind obez poti incepe prin a face putin la inceput apoi tot mai mult, dar faza e ca dojo nu te va slabi daca nu ti cont de restrictie calorica, karatele este foarte bun iar tu nu esti elastic deloc, slabeste si fa si karate, cardio, ai nevoie de putere, sa lovesti sacul ala timp de 30 de min pe zi macar

| Cosmin86 a răspuns:

Incepe ma direct, o sa slabesti acolo.

| Cosmin86 a răspuns:

Tu chiar in serios raspunsul cuiva care iti recomanda "flotari, genuflexiuni si abdomene" ZILNIC? Esti RETARDAT?

| johnnny123 a răspuns:

La 16 ani, 1.72 si 92 kg nu ești "puțin plinuț", ci ești obez. Nu ți-o spun ca pe o jignire, chiar ăsta este termenul medical pentru dimensiunile tale.

Până să te gândești la dojo-uri, ar trebui să te gândești cum slăbești 20 kg. Iar asta nu o poți face decât printr-o alimentație foarte corectă și disciplinată, plus multă mișcare.

| Cosmin86 a răspuns (pentru johnnny123):

Pai la dojo se face multa miscare happy

| Gizăz a răspuns (pentru johnnny123):

Mi-ai luat vorba din taste. Cum sa ai 92 kg la 172 cm si 16 ani? Eu am cu 6 kg mai mult ca el, dar am 30 si 1.96. laughing) Inseamna ca baiatul asta daca se impiedica la vale se rostogoleste pana jos ca un bolovan. laughing)

| StefanOO5 a răspuns:

Păi am cam trebui să slăbește.Și după.