| Căluț a întrebat:

Am 17 ani, 1, 92 m si 90kg.Din septembrie vreau sa ma apuc de sala, asa ca am venit cu o intrebare. Cu sau fara suplimente? Tin sa precizez ca nu am mai facut sala pana acum. Cu luatul suplimentelor nu sunt de acord deoarece sunt incepator si nu am idee cu ce se mananca astea si plus nu vreau sa iau suplimente ca nu vreau eu sa ajung culturistul buricului. Vreau sa ma duc la sala deoarece vreau sa imi modelez putin corpul nu sa ajung Dorian Popa sau ceva de genul laughing. Deci, merita sa fac sala fara suplimente, are rost? Multumesc frumos pentru raspunsuri!

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Uite ce iti recomand eu si asociatia americana de sport

http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/......u-barbati/

http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/......sculatura/

in concluzie si pudra dar, si alimentatie

| Sn4k3 a răspuns:

Probabil ca nu stii ce inseamna suplimente. Le iei daca nu poti manca destul, deci tu stii daca are rost sau nu. Daca iti poti asigura necesarul zilnic de nutrienti din mancare, n-are rost sa iei. Sunt de ajuns o dieta buna, un antrenament corect si un stil de viata sanatos.

| alina2k18 a răspuns:

''nu vreau sa iau suplimente ca nu vreau eu sa ajung culturistul buricului. Vreau sa ma duc la sala deoarece sa imi modelez putin crpul nu sa ajung Dorian Popa sau ceva de genul ''
Ohh, de ar fi asa usor laughing luam ''pastile'', bagam ce vrem in noi si ne facem ca Dorian laughing
Iei suplimente daca ai nevoie si mai ales IN FUNCTIE DE OBIECTIVUL TAUwinking
Tu crezi ca daca bagi o proteina te faci Hulk lol laughing
Da, poti face sala fara sa iei suplimente.

| christine99 a răspuns (pentru alina2k18):

Stai linistita ca Dorian face treaba la sala, dar a bagat si foarte multe in el ca sa ajunga asa.

| alina2k18 a răspuns (pentru christine99):

Nu zice nimeni ca nu a bagatwinking dar era vorba de altceva.

| anonim_4396 a răspuns (pentru christine99):

În caz că nu știiai a luat și steroizi.A zis-o cu gura lui într-un interviu. Oricum e multă muncă și cu steroizi.

| RobertMoon a răspuns:

Normal că are rost sa faci sala fara suplimente, îți imaginezi că dacă iei un amarat de supliment te faci mare imediat sau că nu faci nimic dacă nu iei? Toată treaba se face in timp, oamenii care arata bine și-au modelat corpul în ani de zile. Important e să te ții de treabă și să integrezi sala în așa fel încât să fie o obișnuință să te duci de 4-5 ori pe săptămână la sală. Toate lucurile pe care le găsești în suplimente se găsesc și în mâncare, deci doar daca nu te alimentezi corespunzător din diferite cauze gen timp, serviciu și alte lucruri care te împiedica să faci asta poți introduce suplimentele în "dieta zilnica". Eu iau niste suplimente care se găsesc în cantitate foarte mica în alimentație și asta ar însemna să mănânc cantități uriașe ca să îmi asigur toate astea, orice supliment luat în doza și timpul recomandat nu face rău nimănui decât în cazul unor alergii sau probleme de sănătate care pot interacționa cu suplimentul, bafta și tine-te de treabă daca vrei sa faci ceva, daca nu ești motivat și te duci ca să o faci mai bine stai acasă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Altu care face confuzie între anabolice și suplimente. Începător fiind nu ai nevoie de suplimente și crede-mă că nici de la steroizi nu te faci Culturist peste noapte. De era așa ușor participau toți pe la Mr. Olympia și Arnold Clasic. Eu zic să te apuci fără și să te gândești la suplimente peste 2-3 ani de sală.

| dbigiu84 a răspuns:

Toti care au muschi, au luat suplimente.Din moment ce tu vrei doar sa-ti modelezi corpul, nu merita sa iei.Muschii naturali se fac extrem de greu.Pentru a arata bine nu ai nevoie de suplimente, sunt de ajuns exercitiile de la sala.

| Cosmin86 a răspuns (pentru dbigiu84):

Si cu suplimente tot natural e.