|

Salut TPU, am 17 ani (fac 18 in vara) si sunt ectomorf... sad vreau sa ma apuc de sala deoarece sunt foarte slab si subtire in picioare si brate. Am 1, 85 inaltime, am citit multe despre alimentatia necesara ectomorfilor si antrenament dar vreau sa iau si proteine, vreau sa-mi dati niste proteine incercate de voi la care au dat rezultete bune... Am un program de sala facut pentru ectomorfi care consta in 2 luni cu greutati mari, seri mici, repetari multe si pauza mai mari pentru recuperarea fortei.Ps: aceasta intrebare este adresata ectomirfilor care au evoluat sau persoanele care au habar despre acest subiect, deci daca nu afeti cunostinte fixe nu raspundeti! Va multumesc!

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Trebuie sa pui masa musculara pe tine o dieta low carb, low fat, high proteine, sport intens

| a răspuns:

Majoritatea persoanelor care zic ca sunt ectomorfe, nu sunt laughing. Poti sa-mi zici planul tau alimentar? Cate kg ai? Cu ce te ocupi in restul zilei?

| explică (pentru CristiMC):

Am citit ca ectomorfii trebuie sa aiba mese dese si cea mai importanta este cea de dimineata...
Si sunt ectomorf (inalt, slab, oase subtiri, ingust in umeri si mananc mult dar degeaba) inainte de vacanta de iarna am facut sala 2 luni fara proteine si ajunsesem la 60kg (in alea 2 luni am pus vreo 5 kg) si de atunci nu am mai facut si acum am 1, 85 inaltime si 50 de kg deci incredibil de slab pentru inaltemea mea! sad

| a răspuns:

Http://www.culturism-suplimente.ro/produse/834-Advanced-Mass-Gainer.html un sumpliment care te va ajuta. Toate mesele sunt importante. Incearca sa fi intodeana pe surplus caloric.

| a răspuns:

Proteinele de la my protein sunt bune, tie iti trebuiesc cele bogate in carbohidrati, deci mananca paste orez ovaz si mananca des si mult si odihneste-te destul. good luck

| a răspuns (pentru Andrei143):

Pestele nu contine carbohidtrati. Este bogat in omega 3 si proteine.