| Marianutzu a întrebat:

Am 18 ani,sunt ectomorf, am 1.77m si 59 kg. M-am apucat recent de sala si mi-am facut un program de 5 zile.
Luni-Piept
Marti-Spate
Miercuri-Picioare si Abdoment
Joi-Brate
Vineri-Umeri-Trapez
Cineva mi-a spus ca genul asta de antrenament nu e potrivit pentru un ectomorf, spunandu-mi ca trebuie sa lucrez mai multe grupe de muschi pe zi. As vrea si eu o parere daca se poate sau un program adecvat pe care voi l-ati folosit si a dat rezultate si ce suplimente as putea sa iau eu( Am auzit ca Pro Gainer e foarte eficient). Multumesc frumos.

3 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Crezi ca daca faci o zi pentru fiecare grupa e suficient? te intreb eu pe tine laughing

| DovleacTurbat a răspuns:

Tu învață să mănânci cu antrenamentul vei vedea pe parcurs. Nu există un standard de antrenament gen: pentru ectomorfi faci de x ori, pentru mezo de y ori si etc. Poate o să-ți meargă bine cu acest program, poate va trebui să-ți antrenezi de 2 ori pe săptămâna fiecare grupă etc vei expermineta pe parcurs pentru găsirea antrenamentului cel mai eficient pentru tine. Nu te lua după x si y din simplul motiv că fiecare suntem UNICI. Dacă vrei gainere ia-ți Serious Mass, dar iesi mai bine dacă înveți să te alimentezi plus o pudră proteică (dar de fapt la 59 kg n-ai nevoie de pudră proteică, 59 kg ar insemna 88- 118g proteina. Le poți lua lejer din mâncare).

| Thoth a răspuns:

Atentie la alimentatie si odihna, in primul rand! Iti spune un ectomorf, care a invatat pe pielea lui in ani de zile. Nu antrenamentele sunt secretul!

ATENTIE! Ai nevoie de foarte multi carbohidrati. Daca iei suplimente, cauta-le pe cele cu concentratie mare de carbo. Evident, de calitate, cat mai putin zahar.

SERIOUS Mass e o optiunea f buna neavand zahar adaugat aproape deloc.
Pro GAINER din 90gr portia are 57gr carbo din care 49gr ZAHAR! As sta departe, desi am folosit si eu pe vremuri.

Daca nu iei suplimente, orez, paste, cat poti.
Se vor gasi multe cefe late cu creierul cat nuca sa-ti recomande proteina in diferite forme, ca asa au auzit ei.

Antrenamentele trebuie sa fie intense, pauze scurte. Nu am spus greutati mari. Lucrezi o grupa mare de muschi cu o grupa mica pe antrenament. Nu combini antrenament de picioare cu o grupa mare. Basic stuff. Daca vei urmari la sala colegii, 90% fac lucrurile anapoda. Nu mai intru in detalii.

Ectomorfii cresc mai greu, dar si cand creschappy