| Mirceadumb a întrebat:

Am 19 ani, 1.71 înălțime si 66-67de kg. Vreau sa dau la militari si stiu ca trebuie sa dau niște probe fizice. M-am apucat de sala si am făcut 2 luni. nu am vazut cine stie ce schimbarea..nici măcar in greutate. In paralel fac și kickbox iar acolo antrenamentele sunt foarte epuizante. Oare din cauza ca fac kickbox si consum acolo, nu pot sa pun masa? Adica eu încerc sa mănânc cat mai multe proteine din mâncare si sa mananc cate 3-4 mese consistente. Sau nu stiu eu sa ma antrenez / trebuie sa am mai multa răbdare? Antrenamentul la forta mi-l da cel care ma invata kickbox (e si instructor de fitness). In general am vazut ca pune accentul pe multe repetari cu greutăți mici si serii constante (biceps-triceps unul dupa altul imediat) ce parere aveți despre tot ce am zis?

4 răspunsuri:
| vladv26 a răspuns:

Si sala si kickbox mi se pare ca e obositor. La kickbox arzi deatul de multe calorii deci va trebuii sa mananci mai multe calorii ca sa acoperi caloriile pe care le consumi. Incearca sa mananci cat mai multe calorii in fiecare zi. Nu conteaza doar proteinele, conteaza si carbohidratii si grasimile. Dupa varsta, inaltimea si greutatea ta ar trebui sa mananci in jur de 2000 calorii pentru a te mentine( nici sa cresti in greutate, nici sa slabeati) pentru a pune masa musculara trrbuie sa iti maresti caloriile pe care le mananci trebuie sa mai adaugi vreo 500 calorii. Iar pentru a slabi trebuie sa scazi caloriile. Tu faci si kickbox unde am mai zis ca, consumi calorii deci va trebui sa mai adaugi calorii. Calculeaza cate calorii consumii la kickbox si atatea sa mananci in plus. Deci pentru a creste tu ar trebui sa mananci un minim de 2800 calorii. Manaca 2800-3500 calorii pe zi. Alegeti caloriile din 70-80%mancare de calitate neprocesata ( oua, lactate, carne de tot felul) si rstul de 10-20% din ce vrei tu. Scri mesaj in privat daca vrei sa iti mai scriu ceva.

| vladv26 a răspuns (pentru vladv26):

Pentru a se vedea schimbari asteapta cateva luni! Nu poti pune muschi cu una cu doua. E nevoie de timp. Sa nu crezi ca daca mergi la sala si tragi din greu o sa pui muschi pe tine si in cateva luni si o sa ajungi arnold. Sunt multi factori de care depinde sa pui masa musculara.

| Mirceadumb explică (pentru vladv26):

Salut! Ce exercitii recomanzi pentru forta? ma refer la forta in pumn si picioare. am citit undeva ca un nr. mic de repetari cu o greutate foarte mare iar pe un alt site am gasit total opus: nr. multe de repetari cu o greutate mai mica. Ce parere ai?
In legatura cu mancatul... ar trebui sa ma fortez sa bag mai mult sau doar pur si simplu sa mananc eu cat simte nevoia organismul si sa vina de la sine sa mananc mai mult?

| vladv26 a răspuns (pentru Mirceadumb):

Nu stiu ce te referi prin forta in pumn. La picioare fa genoflexiuni cu greutate mare si repetari putine. Ge oflexiunile sunt baza pentru picioare mari. Pt forta fa cu greutate mare si repetari putine (5-8). Nu te forta pana la sfarsit in serii. Oprestete cand stii ca mai poti face inca o repetare. Nu cobira sub 5repetari. Cu mancatul nu te forta sa bagi in tine cat poti. Incearca sa mananci mai multe mese mai mici(5-6-7) sau 3-4 mai mari. Calculeazati caloriile din mancarurile pe care le mananci si incearca sa mananci minim 2800 calorii. Te uiti pe net sau ambalaj cate calorii are produsul pe care il mananci si scrie pe o foaie si adaugi fiecare produs si dupa calculezi la sfarsitul zilei si vezi daca ai mancat cate trebuje. Daca nu, stii ca ziua urmatoare cat ar mai trebui sa adaugi. Nu deveni obsedat sa iti cculezi caloriiile. Calculeaza aproximativ si nu adauga ketchapul sau altele de genu. Calculeaza estimativ cat ar fi. Poate tu de la sine mananci doar 2000 calorii ceea ce nu e suficient. Mananaca mare de calitate, si nu inlocui pizza cu carnea doar pentru ca pizza are mai multe calorii. Iti poti lua calorii si din bauturi ceea ce te ajuta sa mai adaugi calorii ( lapte, suc natural...).