| FrancezuRN a întrebat:

am 72-73 kg 1.70
Vreau sa îmi dați și mie sfaturi cum sa început sala ce program sa îmi fac, Menționez ca muncesc pana la ora 17:00 spuneți-mi ce pași ar trebui sa urmez ce ar trebui sa consum și ce nu.dau fundă!

7 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Http://www.culturism.ro/......amana.html

E unul din cele mai bune programe.

Fa-l 5-6 luni si apoi variezi (o sa faci piept-triceps si spate-umeri sau piept-biceps si spate-triceps sau spate-umeri, piept si brate separat, etc.).

| AnastasiaK a răspuns:

Te intereseaza sa cresti in masa musculara presupun. Sau altceva?

Cate zile pe saptamana esti dispus sa mergi la sala?

| FrancezuRN explică (pentru AnastasiaK):

Da frate să arat și eu mai mare, sa transform burta in pătrățele sa fac ceva brand piept și picioare. sunt dispus și zi de zi

| AnastasiaK a răspuns (pentru FrancezuRN):

Eh, asta cu "sa arati mai mare" si sa "transformi burta in patratele" nu prea merge in acelasi timp. Sunt doua procese diferite pe care le ciclezi de-a lungul timpului: pui masa musculara si dupa slabesti ca sa fie vizibila (adica sa ai patratele). In fine, pana la perioada de definire mai e destul ca mai intai trebuie sa ai ce sa definesti happy

Vad ca ti-a dat deja Cosmin86 un program de antrenament. Sincer, eu ti-as fi recomandat sa mergi pe antrenamente full-body, 3 zile pe saptamana pentru inceput si abia dupa vreo 2-3 luni de lucrat asa sa incepi cu impartirea pe grupe, dar nu ma bag peste ce ti-a zis el.

Tot ce-mi mai ramane e sa-ti raspund la intrebarea legata de alimentatie. Trebuie sa fii in surplus caloric, asta inseamna ca o sa ai vreo 4 mese pe zi + gustari. Ai nevoie atat de proteine (e de preferat sa te axezi pe cele complete), carbohidrati (in general complecsi, dar si simpli dupa antrenament), cat si de grasimi sanatoase. Conteaza si micronutrientii, dar daca ai o dieta echilibrata, nu prea ar trebui sa ai probleme in privinta asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cautã un program full body de 2, 3 ori pe saptãmânã pentru incepatori o sa-ti fie foarte usor cu munca, si cu recuperarea. Baftã
Cautã alpha destiny novice program pe internet e super bun.
De alimentatie tine doar de tine, mai lasi shaormele si gata. Iti faci un deficit caloric.

| AlexDarius3 a răspuns:

-Legat de antrenamente dacă ai o condiţie fizică foarte slabă e recomandat să nu începi direct cu 100 de flotări si câte 50 de km alergaţi din prima pentru că după o oră sau dacă eşti norocs cand te trezeşti te vei trezi ca după reanimare. E recomandat sa incepi cu câte poţi prima zi, apoi a doua cu încă câteva flotări în plus, apoi cu încă câteva si tot repeţi. Cu alergatul dacă vrei să măreşti rezistenţa alergi câte un km pe zi fară să măreşti viteza cu care ai început, iar cu viteza acelaşi lucru doar că creşti viteza.
-Legat de consum pentru dezvoltarea musculaturii e recomandat să consumi carne, ceva vegetale, mancatul 'mai sărat' nu ar trebui să iţi afecteze (cel puţin in prima faza) antrenamentele, dar totusi, nu mânca ciorbă cu o droaie de sare şi bineînţeles fără foarte multe zaharuri.

| AnastasiaK a răspuns (pentru AlexDarius3):

Glumesti, nu? laughing Omul se apuca de sala si tu ii recomanzi flotari si alergare? laughing