|

Salut TPU, am aproape 16 ani, 15 ani si 8 luni si am doar 1, 68 m, am in clasa colegi de 1.84 si eu sunt cel mai scund si as vrea sa ma inalt, ce pot face pentru a castiga in inaltime? Fac 20 de flotari si 20 de abdomene pe zi dar astea nu cred ca ma vor ajuta sa castig in inaltime, tractiunile sunt mai benefice?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Exercitiile fizice nu modifica ceea ce este "scris" in codul tau genetic si nici nu stimuleaza glanda care secreta hormonul de crestere! La varsta ta inca sunt active catilajele de crestere!--- mai ai timp sa cresti chiar daca cresterea in inaltime este mai lenta decat cea a colegilor tai. In cazul celor cu creste brusca, catilajul de crestere se va osifica mai repede iar cresterea se va opri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ceea ce enumeri tu mai sus sunt pentru cresterea in masa musculara din unele parti ale corpului, nu cresterea in inaltime. Nu sunt astfel de exercitii pentru crestere in inaltime, nu poti grabi un proces natural, de la mama natura. Asteapta si in viitor vei creste. In fiecare zi cresti putin cate putin, chiar daca nu vezi. De obicei, astfel de procese se opresc la maturitate, 18-19 ani, momente in care majoritatea partilor corpului intra in stare de repaus ( se opresc, intr-un fel ).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Problema ta e legata de genetica, asta e codul tau genetic nu poti schimba asta, pana pe la 18 ani o sa ai cam undeva la 1.71-1.72 nu-i vina ta oricum am prieteni de 18 ani in clasa cu mine care au 1.65 care incearca cu tractiuni si agatat de bara sa mai creasca putin dar nu cred ca vor resui ...Nush incearca sa pui putina masa musculara pe tinr cum au facut acesti prieteni ai mei si vei mai compensa in ochii oamenilor lipsa inaltimii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca faci laba des o sa cresti. asa eram si eu mic aveam 1.50 daca de când ma autosatisfac(stii tu ce inseamna) am luat aproape 10 cm intr.un an si am app 19 ani. it works, it, s tested

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru shawormawithcocaine):

AHAHAHAHAHA Daca chiar crezi asta esti prost frate. Sincer, cel mai idiot comentariu de pe TPU. Nu ai crescut de la "laba" cum zici tu aici, ci pur si simplu te-ai dezvoltat tu, sunt multi baieti care cresc si pana la 24 de ani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează