| AndreiyDivv3 a întrebat:

am o intrebare chiar as dori sa ma ajutati.
Nu prea ma descurc la acel aparat de dat cu pumnul. Vreau sa va spun ca am foarte multa forta pentru varsta mea, fac sala de vreo 3-4 luni. Ridic greutatii foarte mari, pun la skandenberg baietii de 18-20 de ani destul de masivi (cea ce rezulta ca am incheietura destul de tare) Dar la acel aparat cu pumnul chiar nu ma descurc. Imi puteti spune ce ar trebui sa fac (Unde sa il lovesc, cum sa il lovesc, iar daca nu ce ar trebui sa fac ) Chiar nu inteleg cum dau doar 500-600, iar niste prichindeii si schilojii ajung la 900+. Ce exercitii ar trebui sa fac, cum as putea sa prind viteza mai mare chiar nu inteleg... sad DAU FUNDA LA RASPUNSUL CEL MAI AJUTATOR.
PS : Tin sa mentionez am 1.80 si 69 de kg. 15 Ani si nu am deloc grasime, am aproximativ muschii, dar aparatul acela chiar m-a pus pe roate... Am ajuns sa-si bata colegii mei joc de mine

Răspuns Câştigător
| florynmondialul a răspuns:

Deci si eu sunt "tare" si dau capatul la aparat 999 nu trebuie sa il lovesti in lateral ci in centru si incearca sa controlezi miscarea din umar adica cand rotesti mana sa dai du-te si cu corpul in fata

11 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Fii atent aici. iei o carte de limba romana si iti dai cu ea foarte tare in cap. repeti pana nu mai poti sa stai in picioare.
lasand la o parte faptul ca esti agramat hai sa te ajut cu sfat pe subiect. Nu conteaza ce greutati ridici la un aparat, cat timp miscarea musculara la impins este diferita de cea la fluturat, skandenberg sau pumn. Eu am 40 cm in brat si ma pun la skandenberg pusti de 17 ani...irelevant ca trag 80-90 kg la piept, nu este acelasi tip de miscare. Ia spre exemplu pe Oncescu sau cum il cheama pe ala cu mana lui de fier. El are forta la un tip de sport, dar daca il pui de exemplu sa faca heavy lifting e pamant, pentru ca nu este antrenat pentru acel tip de miscare. Sau alt exemplu, ia un bodybuilder sa faca un maraton de alergat, nu rezista, pentru ca muschii lui au crescut pentru alta utilitate decat cea de a alerga. Intelegi ideea? tu tragi la sala mult, nu conteaza ca esti masiv sau nu, nu ai antrenat acel tip de miscare. Exercitio mater studiorum (exercitiul este mama invatarii). daca vrei sa dai tare cu pumnul, antreneaza miscarea respectiva. Cum ajungi in x luni sa tragi la piept de la 20 kg la 40, asa o sa ajungi prin repetare sa tragi de la 600 la 349823084902 (ma rog). Nu este vorba de viteza pumnului, ci de tehnica. Forta corpului uman pleaca din picioare, foloseste corpul ca o parghie din care sa plece pumnul. Cand lansezi o lovitura impinge in picioare, roteste corpul. Daca lovesti doar din brat, nu ai acelasi impuls pe care il ai cand pleaca pumnul din energia (nu stiu cum sa ii zic, dar intelegi tu) picioarelor impinse in podea.

| AndreiyDivv3 explică (pentru JohnnyBi):

Multumesc pentru ajutor, si imi cer scuze pentru greserile gramaticale... Nu toti suntem perfecti. Apreciez ajutorul mai astept cateva sfaturi.

| NDC12 a răspuns (pentru JohnnyBi):

Daca Nu mai scriai nimic dupa prima propozitie era perfect! rolling on the floor, un raspuns de genul asta voiam sa ii dau si eu.

| JohnnyBi a răspuns (pentru NDC12):

Totusi, pot sa fiu nesimtit si realist, decat doar nesimtitwinking

| JohnnyBi a răspuns (pentru AndreiyDivv3):

Nu este vorba de perfect, este vorba ca omul trebuie sa aiba cate ceva si in cap, si in brat. degeaba dai cu pumnul bine daca esti prost (e o metafora, nu se refera la tine), dar degeaba esti intelectual daca nu poti impinge o usa sa o deschizi. daca scrii anapoda, lumea o sa te ia de...prost, si nu o sa iti convina sa te obligi sa le demonstrezi contrariul.

| Cosmin86 a răspuns (pentru JohnnyBi):

"Eu am 40 cm in brat si ma pun la skandenberg pusti de 17 ani", ar trebui sa corectam asta, pune mana si fa tractiuni in prosop, tractiuni cu incheietura indoita, tractiuni la o bara groasa si ramat la scripete cu rolling thunder.

| JohnnyBi a răspuns (pentru Cosmin86):

Tractiuni abia pot face 4 serii a 7-8 si alea cu tipat ca virgina la ginecolog happy. problema este ca am o fisura in omoplat, si cand ma bag la skandenberg, la presiune mare, simt ca un cutit in fisura aia. app. da-mi msg cu un skype/fb al tau cosmine, vreau sa ma consult cu tine in privinta la ceva happy. mersi

| Cosmin86 a răspuns (pentru JohnnyBi):

Ok, ti-am dat pe privat

| Cosmin86 a răspuns:

Baga-ti toti muschii in miscare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! înţeleg problema ta.Nu contează de cît timp faci sală.Cu asta, ar trebui să revii cînd faci sală de 1 an.Si cu maşina aia, eu nu am dat NEVER, dar părerea mea e că tu dai prea tare, şi boxa aia loveşte prea tare butonul, si nu se conectează bine.Ai grijă şi dăi puţin mai încet! Şi nu te crede şmecher la ceilalţi, adică mă refer ca să nu îţi arăţi forţa la maşina aia, că tu o distrugi laughing. Sped că te-am ajutat.Baftăă

| AndreiyDivv3 explică (pentru anonim_4396):

Frate nu este asta... Cine da tare da tare. Adica daca as da si eu macar 800-900 dar eu de abia ajung la 500-650.Nu este problema asta cu datul prea tare. Parerea mea nu este ca nu am aceea miscare sau nu reusesc sa fac viteza necesara, sau nu lovesc bine. Deoarece forta si o incheietura tare sunt 100% sigur ca dispun de acestea.