| ovidiujoker15 a întrebat:

Salut TPU, am o intrebare scurta, eu m-am apucat de sala de vreo o saptamana, iar in prima saptamana cand am facut picioare, in special gambe, vreo 5 zile, nici nu am putut merge,eram schiop, acum e miercuri si e zi de picioare, dar mi-e frica sa fac gambe, ca dupa iar o sa sufar si abia o sa pot calca pe picior,ce sa fac?
Sa continui sa fac gambe, in speranta ca se vor face mai puternice si nu o sa ma mai doara sau sa nu fac?
Adica asa o sa ma doara tot timpul gamba?
Acum nu ma doare, dar mi-e frica si nu pot suporta durerea de gamba, preciez ca m-a durut doar gamba stanga, cea dreapta nu m-a durut aproape deloc.
Deci ce ar trebui sa fac?
Am 15 ani, 1, 82 inaltime si 67kg

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut,

E normal, daca te-ai fortat cu multe kilograme in speranta ca vei fi macho asta e, acum da-i timp sa se refaca.
Muschii cresc si se refact doar cand te odihnesti tu. Lucreaza altceva pana simti ca febra musculara a scazut in intensitate si apoi faci iar picioare, a doua oara nu va mai durea ca prima data.

Succes.

Răspuns utilizator avertizat
| anonim_4396 a răspuns (pentru ovidiujoker15):

Foarte bine, nu te forta.
Cand ti se pare prea usor, mai pui putin, daca ti se pare prea greu mai da jos din greutati.
Ideea e sa faci repetari si serii complete si corecte.
Fa-ti acasa intr-un excel sau ce vrei tu, un tabel cu ziua, grupa de muschi lucrata, numar de serii si numar de repetari cu greutatea folosita si urmareste-ti progresul in timp si vezi, azi am facut gambe 4 serii cate 10 repetari cu 40 kg de exemplu, data viitoare incerc cu mai mult sau las la fel sa vad daca muschiul s-a obisnuit si pot sa duc pana la capat.
Daca te ranesti in orice fel, o intindere, o fortare, e pacat sa stai sa te recuperezi mai mult.

5 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Sa te alimentezi corect si sa continui. Alimentatia si odihna sunt esentiale in procesul de refacere. Poti amana antrenamentul pentru inceput daca simti ca inca ai febra musculara, asta este un indicator ca nu te-ai refacut. Deci in niciun caz nu ar trebui sa nu mai faci deloc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ia-o mai incet

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ar trebui sa schimbi antrenamentul in full body. Intr-o săptămână de sala nu ai ce gambe sa faci, că nu ai destulă experiență cu greutatile și nu le ai deficitare, ai tot corpul deficitar. Și dacă faci (cu greutatea corporala) nu cu 40kg că nu e nimeni impresionat de ce greutate folosești. Ci cat de bine o faci.
Adică mai puține exerciții, o intensitate și volum cu mult mai reduse. Că nu știi să execuți exercițiile la o forma perfecta, nici nu îți cunoști corpul.

"Durerea" - îți dă semne că nu faci ceva bine, ar trebui să asculți și să modifici ceva. Daca persiști in acea durere o sa te accidentezi.