| TPULion a întrebat:

Am o nelamurire foarte mare legate de pariuri, ieri am bagat un bilet cu 9 meciuri pe sistem 3/9, toate fiind pauza/final, ideea e ca din toate 9, mi-au iesit fix 3, eu crezand ca am castigat destul de mult pentru ca primul meci castigat avea cota (2), al doilea (5.77) si al treilea (2), eu le-am inmultit cu suma pariata (5 lei) si a iesit un total de 140 lei, asta crezand ca e suma. Dar de unde ca nici macar 1 leu nu a fost castigul, pe bilet scriind castig minim 0.41 lei, si care e treaba cu asta ca eu nu inteleg, adica castig meciuri cu asa cote si castig doar 50 de bani?

Răspuns Câştigător
| animaland a răspuns:

Cele 3 cote nu se inmultesc cu suma pariata de 5 lei, ci cu 5 lei impartit la numarul de combinatii, in cazul tau 3 din 9 au fost 84 de combinatii.
Miza pe combinatie fiind 5/84= 0,06.

7 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Cand alegi sa joci un bilet sistem, castigul este altul, unul calculat de ei, in urma unor formule care le sunt favorabile. Degeaba ai inmultit cotele cu miza, nu asa se afla castigul in cazul tau. Castigul minim, 0.41, iti apare si inainte sa pui biletul si il ai scris si pe bilet. Aceia sunt banii pe care urmeaza sa ii primesti in caz ca iti iese numarul minim de meciuri. La cei de la agentie este "si cutitul si painea", chiar daca e evident ca sunt niste escroci, ei fac regulile. Nu e nicio problema, ai timp sa inveti si sa faci bilete mai bune data viitoare. Cred ca toti pariorii au comis-o, la un moment dat, asa. Tin minte ca primul meu bilet castigat a fost de 1 leu, chiar daca eu intuiam ca voi lua undeva pe la 500-600.

Bula
| Bula a răspuns:

Asa patesc cei care nu invata matematica elementara big grin

| johnnny123 a răspuns:

Este o zicala desteapta care suna asa:

"Loteria si pariurile sunt taxe pentru oamenii slabi la matematica"

| TPULion explică (pentru johnnny123):

Multumesc pentru raspunsul tau de terminat.

| johnnny123 a răspuns (pentru TPULion):

Cu placere!

Continua sa bagi banii in pariuri, iti vei aminti de raspunsul meu cand vei locui intr-o cutie de carton sub un pod

| CuriousStuff a răspuns:

Suma pariata ti se imparte la toate combinatiile posibile. Deci daca ai pariat 5 lei pe un bilet cu 9 meciuri, suma e impartita la fiecare combinatie adica daca iti ies meciurile 1, 2, 3 -, 2, 3, 4... 1, 4, 7... Sunt multe combinatii. Suma aia se imparte la cate combinatii ai, ca si cum ai fi pus cate un bilet pentru fiecare. In concluzie ai pariat extrem de putin pe fiecare combinatie.

| Mihai1810 a răspuns:

Tu ai bagat sistem 3/9 adica sansa sa castigi era foarte mare in concluzie castigul mic. Nu stiu exact cum se calculeaza cota la sistem, dar cu cat pui mai multe meciuri si alegi sa iti iasa mai putine cu atat castigul va fi mai mic.