| ToffyNR1 a întrebat:

Am si eu nevoie de niste sfaturi cum as putea sa imi intaresc tendoanele.Ce suplimente imi recomandati sau ce exercitii?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Tot animal flex, sau cartilaj de rechin

8 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Un supliment foarte bun : animal flex, de la universal.

| 95Cosmin a răspuns:

Nu prea cred ca poti sa iti intaresti doar tendoanele.Du-te la sala de forta, daca nu poti du-te in parcuri de copi sau unde ai acces la ceva bara si fa tractiuni cu diferite prize+flotari.Nu ai ce suplimente sa iei, suplimentele le iei doar dupa ce faci sala de mai mult de 2 ani zic eu, ca mai repede nu are rost.

| Cosmin86 a răspuns (pentru 95Cosmin):

De ce doar dupa 2 ani? Poti lua de la inceput, nu vad niciun motiv de ce nu

| 95Cosmin a răspuns (pentru Cosmin86):

La inceput, corpul nu este obisnuit cu antrenamentu, deci, cu sau fara suplimente oricum vei creste, iar cel mai bun supliment pe care poti sa il iei este creatina, proteine si alte cacaturi nu prea are rost sa le iei pentru ca, daca stii ce sa mananci iti iei toate nevoile din mancare.

| Cosmin86 a răspuns (pentru 95Cosmin):

Creatina este mai putin importanta decat proteinele. Si creatina poate fi periculoasa pentru rinichi ( daca ai o boala ascunsa poti face pietre ) sau daca nu bei suficienta apa + ca multi oameni au avut probleme de la suplimentul asta.

Suplimentele post-antrenament sunt cele mai importante ( in primul rand proteinele, apoi carbohidrati, glutamina, etc. ).

O sa vezi ca de multe ori e greu sa iei totul din mancare, o sa ajungi sa-ti fortezi stomacul cu 8 mese consistente pe zi, mai bine iti asiguri necesarul proteic din vreo 4-5 mese + suplimente.

Proteinele sunt mult mai importante decat creatina. Si glutamina la fel ( pentru refacere ). Abia apoi creatina si altele de genul.

Si inca ceva, imediat dupa antrenament e cel mai bun moment sa consumi protenie cu absorbtie rapida si carbohidrati cu absorbtie rapida, in primele 30 de min, mancarea NU are timp sa se digere si uite asa pierzi o fereastra aiurea.

| 95Cosmin a răspuns (pentru Cosmin86):

Creatina este singurul lucru de care ai nevoie pentru a creste, spun asta pentru ca, creatina iti alimenteaza muschii si te ajuta sa faci mai multe repetari, Dupa parerea mea suplimentele alea post-antrenament poti sa le inlocuiesti cu o simpla ceasca de cafea si una sau doua banane, dupa mine e acelasi lucru.Nu exista nici o fereastra in care absorbi mai multe nutriente, ba chiar, am citit pe internet ca, dupa ce iti tremini antrenamentul corpul mai produce hormoni de crestere pana la 1 ora de la terminarea antremanetului, si mancand, intrerupi acest ciclu.Banuiesc ca, lucrurile alea care le-ai zis mai sus le-ai citit din ceva reviste de culturism care sunt facute in tocmai ca sa te indemne sa iti cheltui o avere pe suplimente inutile care le poti inlocui cu alte lucruri mai naturale si mult mai ieftine. Uita-te pe youtube, sunt o gramada de channeluri care sunt dedicate fitnessului, acolo sunt baietii adevarati cu ani si ani de antrenamente si teste care iti vor spune ce merita si ce nu,

| Cosmin86 a răspuns (pentru 95Cosmin):

"poti sa le inlocuiesti cu o simpla ceasca de cafea si una sau doua banane, dupa mine e acelasi lucru" asta aratat cat de putin te pricepi in acest domeniu, fara suparare. O simpla ceasca de cafea nu are protenie cu absorbtie rapida, nici carbohidrati sa te ajute la refacerea rezervelor de glicogen.

"Nu exista nici o fereastra in care absorbi mai multe nutriente", arata-mi unde ai citit pe internet ca nu exista.

Nu am citit doar din reviste de culturism, ci am si cativa ani de experienta in domeniu.

"care le poti inlocui cu alte lucruri mai naturale si mult mai ieftine", esti tu convins? muschiul de vita, somonul, etc., sunt mult mai scumpe. Mancarea de calitate e scumpa.


Sincer, mai documenteaza-te, sa vezi de ce PROTEINELE sunt singurul lucru de care ai nevoie si de ce sunt mult mai importante decat proteinele.

Eu nu am mai folosit creatina de ani buni si tot cresc.

| ToffyNR1 explică:

Deci sa inteleg ca pentru tendoane sunt bune si exercitiile de tras la sala si animal flex! Dar pentru intarirea incheieturilor? Imi pocnesc foarde des si foarte tare incheiturile(uneori ma dor) si nu pot sa supun multa forta in incheieturi.

| Cosmin86 a răspuns (pentru ToffyNR1):

Tot animal flex, sau cartilaj de rechin