anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

.. Am si eu o intrebare. M-am apucat de sala cam acum 3 luni si am avut in jur de 84 de KG... In prima luna am facut sala asa aiurea si dupa mi-am cumparat Burn FX si m-am definit sa zic asa si acum am 71 de KG si as dori sa pun masa musculara si habar nu am cum ar trebui sa mananc sanatos gen. imi este frica sa nu pun inapoi KG alea... Am inceput sa iau CREATINA 1000. Imi sugerati va rog ce si cum si de cate ori sa mananc pe zi ca sa pun masa musculara pe mine?

7 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

1. Cresterea masei musculare implica si cresterea in greutate. Nu ai cum altfel. Iar daca te apuci de chestia asta serios, incepi cu bulking, adica ai nevoie sa consumi mai multe calorii decat arzi.

2. Pentru inceput ar trebui sa stii ca in creatina nu ai proteine. Inainte sa incepi cu suplimentele ar trebui sa ai alimentatia bine pusa la punct. In mare, pentru cresterea masei musculare, ai nevoie de aproximativ 142g proteine pe zi. Presupun ca te descurci sa afli in ce alimente gasesti mai multe proteine. Daca vrei poti sa-ti iei supliment proteic, dar nu face greseala sa inlocuiesti alimentatia cu suplimente. Intotdeauna alimentatia este de baza.

| Vvistula a răspuns:

Cel mai bine sa te uiti la oameni care fac sala si au canal de yt, iti spun ce sa faci cum sa faci, cum sa mananci etc. Eu asa fac ca singur nu stiam ce sa fac. Eu ma uit la https://www.youtube.com/watch?v=0WYKLXeWSvs

| Cucicea_Roland_1999 a răspuns:

Vaaaai... nu lua suplimente. Corpul tău iți produce tot ce ai tu nevoie. Dacă tu iei de pe acum suplimente, corpul o sa Îți producă prea puțin și după ce nu le vei mai lua ai sa suporți consecințele deciziilor luate acum. Dacă faci sala doar pentru mușchi, mai bine nu fa. Ia-ti pushup stands pentru acasă, fa abdomene, planks, flotări. Nu contează (mă refer strict la masa corporala, nu la sanatate/nutritie) ce mănânci ci cât mănânci. Dacă intr-o zi ai consumat 2000 de calorii și ai ars 3000, atunci alea 3000 vor fi luate din rezerva corpului tău de lipide (grasimi). Deci slăbești. Dar dacă mănânci mai multe calorii decât consumi atunci te vei îngrășa.
Uite o aplicație care o sa Îți placa!
http://www.romedic.ro/user/activ.php
După ce îi dai niște date, îți va calcula câte calorii consumi în medie pe zi, poți înregistra ce mișcare ai făcut și Îți va da numărul de calorii consumate, pori sa te întreci cu alții.
Succes cu sala, dar eu zic ca nu merita. M-am lăsat de 2 ani și e mult mai bine sa fac un sport mai puțin sedentar și exerciții acasă de plăcere

| AnastasiaK a răspuns (pentru Cucicea_Roland_1999):

"corpul tau iti produce tot ce ai tu nevoie" Ia uite cum producea corpul meu singur proteine si eu ca proasta nu mi-am dat seama si am stat sa calculez cantitatea inclusa in alimentatie atatia ani... Pfaai, bine ca mi-ai spus laughing

"Dacă faci sala doar pentru mușchi, mai bine nu fa. Ia-ti pushup stands pentru acasă, fa abdomene, planks, flotări" Da, nu e ca si cand toate astea de mai sus ar fi exercitii pentru rezistenta. laughing Pentru hipertrofie musculara ai nevoie obligatoriu de greutate adaugata.

"atunci alea 3000 vor fi luate din rezerva corpului tău de lipide (grasimi)." Cine n-ar vrea sa functioneze asa oare? Pacat ca prin slabire poti pierde lejer si masa musculara, dar na, detalii...

Plus, el a zis ca vrea sa puna masa musculara, iar tu ii vorbesti de deficit caloric. Niciunul din "sfaturile" date de tine nu are legatura cu cresterea in masa musculara. De unde ai luat informatiile astea, apropo?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Cucicea_Roland_1999):

Serios? DE CAND produce corpul proteine?

Faci muschi cu abdomene, planks, flotari?

Apuca-te de sah...

| Cucicea_Roland_1999 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Am spus sa nu ia suplimente alimentare PENTRU CA corpul ii produce ceea ce are nevoie. De asemenea, nu am zis ca ii produce din nimic, am zis "singur". Adica nu are nevoie de ajutor din exterior(suplimente and stuff happy )
Sfaturile mele nu erau pentru cresterea in masa musculara. Ii spuneam cum fuctioneaza ingrasarea prin "Dacă intr-o zi ai consumat 2000 de calorii și ai ars 3000, atunci alea 3000 vor fi luate din rezerva corpului tău de lipide (grasimi). Deci slăbești. Dar dacă mănânci mai multe calorii decât consumi atunci te vei îngrășa. ", deoarece chiar el a spus ca nu stie ce si cum sa manance si ii e frica sa puna kg inapoi.
Succes la interpretarea raspunsurilor pe viitor!

| Cucicea_Roland_1999 a răspuns (pentru Cosmin86):

Da, evident ca faci muschi cu abdomene, flotari... am zis cumva ca corpul produce DIN NIMIC proteine? Le ia din alimente si le proceseaza, dar eu am zis sa nu ia suplimente alimentare deoarece corpul ii produce tot ce are nevoie (din alimente). Imi pare rau ca nu am adaugat acel "din alimente", poate ar fi fost mai clar pentru experti happy