anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:


Am si o întrebare flotări le sunt utile ca exercițiu?
Si cand zic asta ma refer daca ajuta sa faci masa musculara.
Sa faci doar flotări si atât nici un fel de exercițiu pe lângă.
Bine eu mai fac si abdomene si in rest cam atât.

22 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Pentru masa greutati mari serii putine. Pentru fibrare greutati mici serii multe. De la flotari te fibrezi, nu faci masa. Lucreaza cu coarda, alergari bazin.

| aXy99 a răspuns (pentru baru):

Fibrezi? Inventezi cuvinte? rolling on the floor
Pentru forta greutati mari, repetari putine (1-5), serii cate poti.
Pentru masa greutati moderate, repetari medii (6-15), serii cate poti.
Pentru anduranta greutati mici, repetari foarte multe (20+), serii cate poti.

| RAY a răspuns:

Ajuta dar organismul se adapteaza de asta eu merg pe repetiti multe cu greutati diferite

| Cosmin86 a răspuns:

Deltoid = umar. Care are 3 parti: anteior, lateral si posterior.
Si NU, cat timp folosesti mainile NU lucreaza si bicepsul daca nu folosesti la miscari de tras.

Astea sunt chestii de baza...

"Daca face flotari zilnic va creste", cand cineva zice "ZILNIC" si nu de 1-2 ori pe saptamana e clar ca e COMPLET PARALEL CU SPORTUL.

Pasul 1: documenteaza-te

Pasul 2: poate nu o sa mai spui CRETINITATI de genul "flotari zilnic" sau "lucreaza bicepsul"

p.s.: colegul tau daca nu are bani de sala, CUM are bani de o alimentatie pentru muschi, care costa de 10-12 ori mai mult decat sala?

Eu la sala dau 120 pe luna, dar pe mancare dau intre 1000-1500 de lei pe langa, nu e asa ieftin sa mananci 2-3 piepti de pui/curcan + vita + peste zilnic.

Sincer, ai vreun pic de experienta? Sau esti doar un copil de liceu care isi da si el cu parerea?

| Cosmin86 a răspuns:

Test 23

| Sn4k3 a răspuns:

Nu, daca vrei masa musculara trebuie sa faci exercitii cu greutati si sa mananci bine. Una fara alta nu merge. Ajuta la anduranta si sunt utile la antrenamentele cu greutati.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Flotari si abdomene primele exercitii care iti fac o postura ca naiba, si sa arãti ca naiba. Intrebi daca poti face masã muscularã cu exercitii corporale? Sigur ca poti, sunt Enspe mii de tipuri de flotari/ dips/tractiuni/abs/genuflexiuni intr-un picior(pistol squats) si exercitii care nu trebuie sa te duci intr-o sala sa le faci, poate doar un minim de echipament, sunt destule informatii online, muschii se fac cu cap nu doar cu efort.

| alex495 a răspuns:

Te ajuta. Chiar daca pare poate absurd, fa acolo 6 luni 50 100 de flotari pe zi. 5 serii de 20 de ex. Daca le faci corect din start cand te duci la cumparaturi, la tara, la camp habar n am o sa poti ridica greutati mai usor. Si fizic se va vedea dupa ceva timp. Mna, la sala ai minim 4 tipuri de exercitii de piept pe sapt, tu faci un tip pe zi 5 zile pe saptamana. Am un coleg de a facut asa si dupa 3 4 ani se vede cum ar fi facut un un an intensiv sau 2 ani de aia pe lejereala cu cheat day uri si chiul de la sala. Pectoralii se dezvolta, biceps sa zic mediu si spate.

| aXy99 a răspuns (pentru alex495):

Biceps 0. spate 0, piept in principal si putin triceps si partea anterioara a deltoidului. In fine, se va obisnui organismul cu stimulul asta si nu vei mai creste dupa 1-2-3 saptamani.

| Cosmin86 a răspuns (pentru alex495):

Biceps si spate se dezvolta ZERO de la flotari. Flotarile sunt miscari de impins si lucreaza piept (70% ) si triceps+deltoid posterior(30%).

Bicepsul si spatele se lucreaza cu miscari DE TRAS: tractiuni, ramat, indreptari, flexii, etc.

Si de ce"pe zi", o grupa se lucreaza o data (de maxim 2 ori) pe saptamana. IN rest MULTA MANCARE (chiar si 4 fripturi pe zi + oua+ fructe+ altele) si odihna.

Doar copiii pampalai si firavi fac zilnic si apoi se mira de ce raman firavi.

| alex495 a răspuns (pentru Cosmin86):

Biceps se dezvolta si ala, atata timp cand folosesti mainile lucreaza si el, deltoidul nu e din grupa mare a spatelui? In sensul pe zi m-am referit ca nu va creste la fel cum ar face sala ca sa alterneze grupele si exercitile. Daca face flotari zilnic va creste, dar nu in ritmul de la sala. Chiar am un coleg si face zilnic, are peipt de nivel 2 3 ani de sala doar cu flotari, nu are nici bani si nici sala de fitness la el in oras deci nu ar avea de ce sa minta. Pur si simplu baga 100 de flotari zilnic de atatia ani. Te poti uita si pe yt, sunt studii facute, dar dureaza enorm, mai bine iti cumperi niste gantere macar si faci cu alea cate ceva daca n ai bani de sala

| alex495 a răspuns (pentru aXy99):

Tocmai. Din start ii va lua o luna sa ajunga la 100 pe zi corecte. Primele 2 sapt febra musculara si alte 2 mareste serile. Va creste, dar nu in ritmul de la sala. Poate sa mai puna greutati ceva pe el, sau sa faca cu bataie din palme etc. Sunt atatea feluri de flotari care se pot face si mult mai grele. Un an 2 are ce sa faca minim rolling on the floor

| aXy99 a răspuns (pentru alex495):

Nu prea are ce sa faca. Nu stimuleaza asa de bine pieptul flotarile cu bataie din palma. Ar trebui sa faca cam 12 seturi a cate 6-20 flotari cu sau fara greutati, facute lent si corect. Asta de 2-3 ori pe saptamana, are nevoie de timp pentru repaus. Daca nu mananca bine si bogat in proteine, dupa scurt timp nu va mai creste deloc.

| Cosmin86 a răspuns (pentru alex495):

Ti-am raspuns mai sus, nu stiu de ce naiba s-a pus comentariu general, site-ul asta are un bug.

Repet: flotari zilnic = CRETINITATE. NIMIC nu se face zilnic, o grupa se lucreaza de 2 ori pe saptamana (gen vrei flotari? fa luni si vineri sa zicem).


REPET: alimentatia pentru muschi costa de 10 ori mai mult decat sala (eu bag si 1500 de lei pe luna in mancare, pe cand abonamentul la sala e 120 de lei).

Ai vreun pic de experienta in domeniul asta, sau esti un copil care isi da si el cu parerea?

| alex495 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu am experienta in fitness cat ai tu, dar cunosc persoane care arata bine si cu flotari si abdomene zilnic fara prafuri s-au bagat bani in draci in mancare. Alimentatie normala, de roman cu salariu mediu 1500 de lei pe luna.
Iti dau un exemplu, uita te la sportivi, ei nu au voie sa se dopeze corect?, grupa musculara principala pe care o folosesc in sportul pe care il practica ( inot, lupte piept si putin brate, atletism picioare) este mult mai dezvoltata, sunt unii care baga si sala nu neg, dar majoritatea nu fac pentru ca ar obosi si nu ar mai da randament la antrenamentul lor. Alt exemplu, a venit la sala un tip box de 7 ani, piept striat perfect, brate putin mai mari ca ale mele care fac sala de 1 luna jumate, forta. Facea cu 15 kg la banca asistat. Avea pectoralii si abdomenul perfect, era pentru prima oara in sala de forta, antrenorul de la sala ii tot arata cum sa faca la aparate ca nu stia. Da, pentru performante maxime bagi o grupa pe sapt, cu greutati, schimbi exercitile etc. El n are, asa ca nu strica sa bage zilnic cate 100 de bucati cand o sa faca lejer 100 simple, baga 100 cu bataie din palme si tot asa. Intr un an de flotari acasa nu va fi cat un an daca mergea la sala, asta e clar, dar in 2 3 va fi daca se tine de treaba.

| alex495 a răspuns (pentru aXy99):

Putinul ala il stimuleaza, ce vrei? daca omul nu are 100 de lei sa se duca la sala csf. baga acasa flotari, poate sa faca flotari intr o mana, hoho, are ce sa faca 2 ani. oricum nu va avea timp zilnic sa faca, 4 zile probabil va lucra sau chiar mai putin la inceput

| Cosmin86 a răspuns (pentru alex495):

"Iti dau un exemplu, uita te la sportivi, ei nu au voie sa se dopeze corect?", dupa 3 participari la campionatele nationale de skandenberg (unde nici macar nu sunt premii in bani) pot sa-si spun ca sportivii se dopeaza pe ascuns la greu... daca unde NU sunt premii in bani isi fac injectii intr-una, de-apai unde chiar e o miza laughing

Cred ca 99% din sportivi fac sala pe langa sportul pe care il practica. Eu fac kickboxing acum la Ciprian Sora si TOTI antrenorii lui (medaliati la kickboxing) fac 4-5 antrenamente pe saptamana la sala, pe langa cele de kickboxing

Si da, nu strica ce zici tu, e mai bine decat nimic, dar atat... si repet: de ce "flotari"? De ce nu macar un program sa lucreze tot grupele?

CUM egalezi antrenamentele de la sala daca lucrezi doar piept+triceps+deltoid anterior (asta lucreaza flotarile)? Nu ar trebui macar sa lucreze tot corpul?

| Alexandru_Ionut_1999_yOGF a răspuns:

Pai ideea e alta. Ca sa faci masa musculara, trebuie sa mananci multe proteie, fibre și carbohidrați. Flotări te ajuta sa faci bicepși, tricepsi, spate și piept. Ti-as recomanda sa lucrezi și la picioare, cu un numar de 100 de genoflexiuni pe zi. Zic eu ca nu e mult. Bafta!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Alexandru_Ionut_1999_yOGF):

De cand lucrezi biceps si spate cu flotari? Bicepsul si spatele se lucreaza cu miscari DE TRAS (tractiuni, ramat, flexii, etc.), flotarile sunt miscari de IMPINS.

Flotari = piept, triceps, deltoid posterior

Pentru restul sunt alte exercitii.

Si de ce "pe zi", muschii se dezvolta in zilele de pauza, o grupa se antreneaza o data pe saptamana, cu greutati din ce in ce mai mari, nu cu "sute" de repetari, ca nu faci aerobic. In rest, 3-4 fripturi pe zi + multa mancare si odihna.

| dDarrY a răspuns:

Pai fa azi 5 flotari, maine 10 si tot asa.Desigur ca pentru a creste in masa musculara mai trebuie sa faci si alte exercitii.Iti recomand aplicatia "Abdomeb plat in 30 de zile" si sa selectezi cursul "ROCK HARD ABS".

| Cosmin86 a răspuns (pentru dDarrY):

Ori masa musculara ori abdomen. Cand faci abdomen PIERZI din masa musculara si invers, cand pui masa musculara nu mai abdomenul asa plat. De-aia exista "perioada de masa" si "perioada de definire".