| Luigi96 a întrebat:


Am varsta de 16 ani si vreau sa ma apuc din nou de parkour. Credeti ca este o varsta potrivita pentru a incepe din nou? Tin sa mentionez ca nu am mai facut niciun fel de sport de un an, chiar si mai bine. Daca da, ce exercitii si ce scheme imi recomandati sa fac? Unde as putea sa ma antrenez fara sa atrag atentia oamenilor/ fara sa ma fac de ras, etc?
Va rog sa-mi dati un raspuns cat mai serios si detaliat in caz ca sunteti si voi pasionati de acest sport.

Răspuns Câştigător
| nao13 a răspuns:

Vârstă e doar un număr. Dacă nu ai mai făcut sport de mult timp nu te arunca prea repede la lucrurile complicate. Ia-o de la un nivel mic de dificultate și nu uita să faci o încălzire de circa 20 30 de minute. Am practicat și eu sportul ăsta la un nivel foarte mic, acum mulți ani. Am alte pasiuni acum și am făcut multe lucruri care au atras atenția oamenilor și probabil unele m-au făcut de râs. Sfatul meu pentru tine e să nu te uiți în stânga și în dreapta. Fa ceea ce îți place și fă-o bine. Părerea oamenilor nu trebuie să te intereseze. Nimeni nu merge în încălțările tale!

5 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

La 16 ani tu vrei sa te apuci din nou? happy
Dar la cit ai inceput? La 6? La 10? Parkour e unul din cele mai dificile sporturi, si iti ia citiva anisori ca sa il practici cit de cit bine.
"Credeti ca este o varsta potrivita pentru a incepe din nou?" Dar a fost o varsta potrivita cand ai inceput, cine stie cand a fost asta (daca a fost)?
Daca ai mai facut, ar trebui sa stii ce scheme si exercitii sa faci. Ca doar nu mai esti incepator. La fel si unde, daca ai mai facut, unde ai facut pana sa te lasi? - aici gasesti raspunsul

| Chitaristul26 a răspuns (pentru cristi202):

Irelevant la cati ani a inceput. In ziua de azi toti copiii fac Parkour, numai ca ei o numesc joaca. Sa sari pe pietre, sa te urci pe scari sau sa te agati de o bara; toate astea sunt parkour. Si nu, parkour nu este cel mai dificil sport.

| cristi202 a răspuns (pentru Chitaristul26):

Ai idee ce e parkour cu adevarat? E mai mult decat niste simple sarituri. Mult mai mult.

| Chitaristul26 a răspuns (pentru cristi202):

Cred ca te referi la Free run, nu parkour.

| Crackman a răspuns:

Bai este buna treaba cu parkour.
Si chiar de o faci din placereo sa iti prinda bine la anumite situatii? Na ce sa zic dai bice