|

Salut, TPU! Cate exercitii pe fiecare grupa se fac la full body.

Eu fac 4 exercitii pentru piept, 2 pentru biceps, 2 pentru triceps si 1 pentru umeri.

Fac de 3 ori pe saptamana. In zilele libere fac HIIT pentru abdomen. As vrea sa imi raspundeti, multumesc!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Picioare nu faci? Spate nu faci? Asta nu e full body ce faci tu happy

Se face 1 exercitiu/grupa si tot o sa ti se para prea mult, pui accent pe exercitii multiarticulare (gen la spate alegi tractiuni la bara, la picioare alegi genuflexiuni cu haltera pe umeri si NU extensii/flexii la aparat).

La triceps alegi flotari la paralele sau impins cu priza ingusta, NU exercitii de izolare gen extensii cu haltera, la cabluri, gantera, etc.

In general o s-a cam eviti gantere, in afara de umeri si piept.

| explică (pentru Cosmin86):

Pai si, ar trebui sa fac doar un exercitiu pentru piept in loc de 4?
Daca o sa fac doar unul de acum inainte, nu imi va scadea masa musculara a pieptului, deoarece nu il mai pun la aceeasi intensitate? As vrea sa imi raspunzi! Multumesc!

| a răspuns (pentru Alex54679):

Ce intelegi prin "intensitate"? Intensitate nu inseamna multe exercitii si multe serii, poti sa obtii intensitate si cu un singur exercitiu.

Daca faci 4 pentru piept intr-o zi de full body, probabil o sa faci 4 pentru spate si 4 pentru picioare si deja sunt 12 serii... si mai ai umeri, biceps, triceps, abdomen => o sa stai peste 1 ora, probabil chiar 2 la sala.

| explică (pentru Cosmin86):

Si, nu e bine daca o sa stau peste 1 ora?

| a răspuns (pentru Alex54679):

Ti-am explicat acum cateva zile care e treaba cu numarul de serii/grupa saptamanal. Trebuie sa ai in jur de 20 de serii sau chiar mai putin, 20 nu e chiar un numar "magic". Daca faci doar 1 exercitiu la piept x 4serii x 3 zile deja ai 12 serii/saptamana. Daca in loc de 4 serii/antrenament faci 5 deja ai 15 serii saptamanal. Si oricum are dreptate Cosmin, daca alegi ce exercitii trebuie si faci cum trebuie ti se va parea nu doar mult ci si foarte greu! Full body are alta filozofie, nu se bazeaza pe stimularea unui muschi ci a intregului corp la fiecare antrenament. De asta nici volumul nu trebuie sa fie mare.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu prea, dupa o ora productia de testosteron scade si mai mult distrugi decat construiesti. Doar sportivii care se injecteaza cu stero pot sta si 3 ore, ca au suficient testosteron.

p.s.: daca stai peste o ora, e clar ca nu te antrenezi intens, ai pauze prea mari intre serii si prea multe serii (antrenament intens NU inseamna multe exercitii/serii).