| SC_Viorel_1997 a întrebat:


Ce părere aveți despre programul meu de antrenament?

Luni: piept+abdomen
Marți: umeri+trapez
Miercuri: pauza
Joi: spate+triceps
Vineri: biceps+picioare

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este bun orice antrenament care este efectiv în cazul tău. Fiecare are o genetică diferită iar efectivitatea antrenamentelor diferă de la om la om.
Referitor la ce ai zis, antrenorul meu zicea că trebuie să lucrezi o grupă mare (piept, picioare, spate, triceps, umeri) cu o grupă mică (biceps, trapez, gambe). Bine, la spate cu triceps se cam contrazice singur dar zicea că atunci când lucrezi spate îți intră bicepsu mai mult, astfel că-l lucrezi involuntar, iar tricepsul mai deloc, de asta se face spate cu triceps. Așa este și la piept cu biceps, când faci piept nu-și intră bicepsul deloc, dar tricepsul îți intră puțin astfel că-l lucrezi involuntar, de asta mulți fac piept cu biceps. Nu văd de ce ai lucra abdomen la sală. Internetul este arhiplin de antrenamente pentru abdomen, iar tot ce-ți trebuie este un loc plat și un prosop. Să lucrezi picioare le este destul de obositor și ia și mult timp, astfel că nu mai ai nici un chef de făcut biceps după. Eu de asta lucrez doar picioare o zi (aici intrând și gambele). Dar cum am zis, lumea îți poate da sfaturi, dar nu-ți poate impune absolut nimeni ce să faci. Dacă acest antrenament este efectiv în cazul tău, nu te oprește nimeni să-l faci. Vezi cum e și după o lună, îl schimbi dacă nu ești mulțumit.

| MACosmin a răspuns:

Prost, luni faci piept unde intra si umerii iar marti faci umeri, joi faci spate unde intra si bicepsu iar vineri faci biceps.
Iti propun sa faci push /pull / legs.

push - piept umeri triceps
pull - spate trapez biceps
legs - picioare

Faci fiecare grupa de 2 ori pe saptamana, la fiecare grupa 2 exercitii de baza dar sa difere intr-e antrenamentul 1 si 2, gen daca marti faci tractiuni la spate vineri nu mai faci tractiuni.