anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum obtin masa musculara? Mai exact cam ce alimente ar trebui sa mananc si ce antrenament este necesar? Sunt mesomorph.

Răspuns Câştigător
| IgnatVictor a răspuns:

Salut.
Trebuie să spun că, de când am învățat la psihologie în clasa a 10-a despre mezomorf, ectomorf și endomorf, am început să fiu mai atent la oamenii din jur. Și, în toată viața, am cunoscut un singur tip care era mezomorf. Numele lui era Victor și era coleg de clasă cu mine. Omu' era cel mai rapid dintre noi și, aproape, ne bătea pe toți la skandenberg. Victor ăsta făcea o mulțime de sporturi: fotbal, baschet, ping-pong, iar astea erau singurele de care știam eu (nu am vorbit decât de vreo cinci ori cu el în patru ani). Idee e că tipu se descurca la orice activitate sportivă. Profa de sport mereu îl lua ca exemplu când voia să ne arate câte un exercițiu mai complicat.
Așa, gata cu atâta trăncăneală. Tot ce am vrut să spun prin mesajul de mai sus e că mezomorfii sunt niște sportivi de mâna întâi. Bine, aici intervine și antrenamentul.
Iar acum, în sfârșit, dacă vrei să obții masă musculară atunci atrenează-ți mușchii pe care vrei să ții lucrezi. Există tot soiul de exerciții pentru fiecare mușchi important din corp (da, toți mușchii sunt importanți, dar ai înțeles la ce mă refer), pe care poți să le găsești pe YouTube. De exemplu, să zicem că vrei să îți întărești abdomenul - adică să faci pătrățele - atunci scrii în bara de căutare de pe YouTube: how to make six pack sau ceva de genul. O să vezi o mulțime de exerciții, toate bune pentru mușchii din zona abdomenului.
Profită de faptul că ești mezomorf și nu lăsa potențialul să se irosească.
Numai bine!

5 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Daca esti mezomorf nici nu trebuie sa tragi ca nebunul, putin sport putina mancare buna si te vei dezvolta armonios.

| JicaContra a răspuns:

Deci, ce vrei sa ajungi? Hulk sau Captain America?
sa stiu unde sa te trimit big grin

| anonim_4396 explică (pentru JicaContra):

Vreau pur si simplu sa arat mai bine, nici exagerat.

| JicaContra a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok, succes, vad ca ti s-a raspuns

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cauta pe net..Jeff Nippard, Greg Doucette, Andu Preda, Marius Mitrache. Sunt multe chestii si nu pot fi explicate asa usor. Ideea de baza e sa iti antrenezi tot corpul, sa progresezi in greutati/repetari/intensitate. Iar la alimentatie sa ai destule proteine, 1.8g/kg de exemplu. Mai sunt multe detalii pe care le inveti pe parcurs.