anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

dau funda! Ce meserie credeti ca e mai grea, pilot de curse sau fotbalist?

Răspuns Câştigător
| RocKzZ a răspuns:

Imi plac astia care nu au habar despre ce e vorba dar tot raspund. Bineinteles, toata lumea de pe aici o sa iti spuna ca e greu sa fii fotbalist, ca se baga unu putin in tine si esti pe jos 5 minute ( in timp ce un soldat e atacat din toate partile si continua sa lupte ). In fine, nu asta conteaza. Eu sincer cred ca e mult mai greu sa fii pilot de curse. Ii vezi pe oamenii aia care pun masina la linia de start, incearca sa faca curbele cat mai repede posibil, si da, pare usor, dar in realitate e mult mai mult decat atat, si aici iti spun din proprie experienta. Pe langa tot ce se vede de din afara sunt senzatii pe care le simti doar atunci cand esti in masina. In primul rand, picioarele, picioarele o sa inceapa sa cedeze, adica pur si simplu te dor foarte tare. Cat despre abdomen, gandeste-te cum e miscat in toate partile si trece prin forte G uriase. Daca nu ai un antrenament special poti chiar sa lesini ( datorita fortelor G foarte ridicate si a organismului care nu suporta mai mult de 2 sau 3 parca ). Aici toata lumea vede sportul asta ca pe unul "de risc foarte mare". Cand auzi despre frica la masinile de curse, bineinteles, oamenii obisnuiti gandesc in primul rand ca poti sa te rastorni / sa te bagi in ceva / sa iei foc sau mai stiu eu ce ti se mai poate intampla. Pentru un pilot frica asta nu exista, exista doar frica de a nu reusi ceea ce ti-ai propus. De ce? Intr-o masina de curse esti MULT mai in siguranta decat intr-o masina normala, cu toate ca mergi cu pedala la podea. Majoritatea pilotilor petrec aproximativ 4-5 ore la sala pe ZI si crede-ma ca nu exista sentiment mai placut decat dupa ce muncesti o gramada de timp la sala, sa mergi pe circuit, sa termini sesiunea de antrenamente si sa iei locul pe care ti l-ai dorit, nu poti descrie sentimentul, in special cand ai depus un mare efort ca sa o faci.

Deci pentru mine e cam asa :
Motorsport : trebuie sa fii atent la absolut tot, la masinile din spatele tau, la viraje, la schimbatul vitezelor, la steaguri, la team-radio. Toate astea => Concentrare maxima.
Fotbal : Stii prea bine ce se intampla. Alergi dupa o sfera pe care trebuie sa o bagi intre 3 bari de metal => Prostie maxima.

Nu ca am ceva cu fotbalul, si oricum stiu ca o sa vina aici fanii lui Messi, Ronaldo, Neymar si mai stiu eu cine si o sa spuna despre fotbal sau o sa ma injure, dar pur si simplu, daca un om ar incerca ambele sporturi, as vrea sa ii aud opinia despre cele 2.
Sper ca te-am lamurit. Funda? ^^

| LimonadaBaa a răspuns (pentru RocKzZ):

"In timp ce un soldat e atacat din toate partile si continua sa lupte".Pai tu poti compara fotbalul cu armata? Cand joci fotbal, stai pe jos pentru a-ti acorda arbitrul penalty/lovitura libera, in timp ce pe front ai tot interesul sa continui sa lupti pentru a castiga tara ta batalia.La fotbal nu alergi dupa "o sfera" pe care trebuie sa o bagi intre trei bare.Pana la a juca un meci, sunt multe ore de antrenament pe care trebuie sa le ai in spate pentru a fi in forma maxima.Deci, mai gandeste-te inainte sa spui un lucru despre un sport pe care nu-l intelegi/urmaresti.Nu stiu daca ce ai spus tu despre motocurse e adevarat, nu ma bag in discutii despre care nu cunosc aproape nimic.Nu te mai milogi pentru o funda, ca nu i-ai spus aproape nimic folositor, esti penibil.

| RocKzZ a răspuns (pentru LimonadaBaa):

Normal, la fotbal jucatorii se pun in genunchi in fata arbitrului sa le acorde penalty / lovitura libera, se loveste unul putin, si gata, e tot pe jos. Pe front tinere de cele mai multe ori mergi pentru ca esti obligat, crede-ma ca putini se duc pentru tara asta, nu ai absolut nici un interes sa continui atata timp cat ei te trimit obligat. Hai sa nu fiu porcos, ii spun minge, sau balon, cum vrei? Pana la urma conteaza cine castiga la fotbal, adica echipa care baga mingea de cele mai multe ori intre cele 3 bare, easy ***. Nu am spus ca este usor, stiu ca sunt multe ore de antrenament, e normal, fotbalul e regele sportului. Am urmarit sportul asta timp de 4 ani, pana m-am plictisit de el, si stai linistit, am pus si piciorul pe o minge. Probabil tie nu ti se pare folositor pentru ca vad ca esti un fan al fotbalului inrait, un fel de "micul Messi" sau Ronaldo, cu cine tii. Nu ma milogesc pentru o funda, tocmai am incercat sa ii explic de ce motorsportul e mai greu decat fotbalul, din proprie experienta bineinteles, pentru ca la fotbal tot prostul a pus piciorul pe o minge, in timp ce tu, baietas, cred ca nici nu ai carnetul.

| Moonlight15 a răspuns (pentru RocKzZ):

In fine, si eu sunt de parere ca e un sport mai greu. Hamilton castiga mai mult ca Messi, dar omul ala isi risca viata la fiecare cursa, pacat de Jules Bianchi... Dar mna, in Formula 1 pana nu moare cineva nu este imbunatatit circuitul. Sincer, e un sport foarte frumos, dar nu pentru oricine. Eu as fi panicat, de ce sa nu recunosc daca as fi in locul lui Hamilton, Vettel si alti piloti de talie mondiala, pe langa faptul ca este foarte costisitor. E adevarat, e alta tehnologie, dar e foarte riscant. Si eu mai urmaresc uneori, imi place dar nu pot spune ca sunt un mare fan. Fiecare cu parerea lui! Bafta!

| LimonadaBaa a răspuns (pentru RocKzZ):

Nu sunt fan Messi si nici Ronaldo, sunt fan Real Madrid, deci, n-ai ghicit.Eu nu am zis ca motosportul nu este mai pentru ca nu l-am incercat, doar ma uit la cateva curse ocazional.Tu ai zis ca-i simplu sa bagi mingea in plasa si ti-am spus ca pana a ajunge sa bagi mingea-n plasa intr-un meci, iti trebuie multe ore de antrenament.
Oricat ti-as explica sau oricat mi-ai explica, nu cred ca ne schimbam niciunul parerea.
Bafta!

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pilot de curse, evident.

| Moonlight15 a răspuns:

In ziua de azi monopostul conteaza mai mult decat pilotul credema.Alain Prost spunea ca multi au fost mari dar Vettel si Ayrton Sennaface si a facut totul din pur talent. Acum iti risti viata, dar sunt si banii la mijloc, exemplu Lewis Hamilton. Fotbalul ramane sportul rege, poate e o prostie pentru tine pentru ca 100% nu il intelegi. Nu te mai milogi pentru o funda, esti penibil.

| RocKzZ a răspuns (pentru Moonlight15):

Exact, monopostul conteaza, dar pilotul le spune mecanicilor cum sa faca monopostul atunci cand pierde aderenta, intra in viraje etc. Fara acel mic "setup" nu ai cum sa castigi o cursa. Ma rog, unii o fac din pur talent, altii ca au motor mai puternic, depinde de fiecare echipa. Bineinteles, fotbalul ramane sportul rege si nu, nu e o prostie pentru mine, il inteleg dar pur si simplu nu imi place. Nu ma milogesc pentru o funda, tocmai am incercat sa ii explic de ce motorsportul e mai greu decat fotbalul, din proprie experienta bineinteles, pentru ca la fotbal tot prostul a pus piciorul pe o minge, in timp ce altii de pe aici nici nu au carnetul.

| wEeEk1d a răspuns:

Ca efort e fotbalist. Ca risc e pilot de curse. Grele oricum sunt ambele.

| Durky a răspuns:

Eu merg pe fotbalist, asta cred ca este mai greu.