| iannniss a întrebat:

Salut TPU, de ceva timp am inceput sa fac flotari aprox 2-3 luni (pe la inceput nu prea faceam) puteam sa fac cate o serie de 33 dupa ce am facut flotari un timp, dar acum nu am mai facut flotari aprox 1-2 sapt sau poate mai mult cu putin si de abia mai fac 15... de ce?

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Forța si rezistenta sunt masuri adaptative pe care organismul tău le ia ca sa se adapteze la condițiile din mediu. Cu alte cuvinte, daca azi faci 15 flotări, organismul tău o sa înregistreze ca anumiți mușchi nu au făcut față la munca de azi asa ca o sa-i facă mai puternici pentru mâine. Daca o sa continui tot asa in fiecare zi vor fi puțin mai puternici iar cu o dieta adecvata treaba va continua asa oana iti atingi maximul genetic.

Acum, mușchii sunt foarte costisitori pentru organism deoarece e nevoie de forță multă energie pentru a fi întreținuți iar organismele (toate, nu doar noi) au evoluat in asa fel încât sa depună efortul minim pentru adaptare. Cu alte cuvinte, corpul tău se va adapta mereu la stilul de viață. Daca duci o viață activă, mușchii tai bor fi pregătiți pentru ea, iar daca duci o viata sedentara organismul tău va scăpa de excesul de mușchi.

Ca sa iti faci o idee, după 2-3 luni de antrenament, organismul tău o sa înceapă sa scape incet de mușchi după cam o săptămână de pauză.

| iannniss explică (pentru RoCkKiD):

Da am mai auzit ca deoarece
Am făcut nu mai florari, și picioarele etc nu sunt asa de puternice ca bratele nu știu pentru ca bratele au crescut dar picioarele au rămas la felac chiar asa e

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mergi la medic si vezi ce ai patit, ca noi nu avem de unde sa stim "de ce"!
Posibil sa fii mult prea slab si te fii epuizat fizic.

| iannniss explică (pentru Violleta2022):

Nu. este doar pentru ca nu am mai făcut de mult timp.

| Violleta2022 a răspuns (pentru iannniss):

De unde stii ca asta este motivul, odata ce ai venit aici sa ne intrebi pe noi?

| Frank51 a răspuns:

Din cauză că mușchii se atrofiază dacă nu sunt folosiți, adică îsi scad mărimea până la mărimea lor naturală genetic.

Dacă în schimb nici măcar nu te ridici din pat, mărimea scade sub mărimea naturală, ceea ce este deja nesănătos și poate cauza alte afecțiuni.

| Mayhem666 a răspuns:

Abia 15? Abia? Eu daca reusesc sa fac abia una.
Pot spune ca pot sa ma las in jos, dar de ridicat nu ma mai pot ridica.

| iannniss explică (pentru Mayhem666):

Încearcă florarii mai ușoare vezi pe YouTube etc daca esti interesat

| aditimus a răspuns:

Pentru ca nu mai ai aceeasi rezistenta, e ca si cum ai alerga zilnic 10 ture de parc si brusc 2 luni nu mai alergi, vezi dupa aceea mai aceeasi rezistenta cand te apuci iar de alergat, normal ca nu o sa alergi 4 ture si o sa fi gata.

| iannniss explică (pentru aditimus):

In cam cat timp pot sa devin la normal daca fac cate 100 fotari pe zi?