| Adrian1555 a întrebat:


Deci eu am nevoie sa alerg pentru ca vreau sa slabesc, dar e o problema, alerg un Km maxim pe banda si dupa sunt sa zic lesinat, nu e vorba de dureri la picioare sau altundeva, nu imi pot controla respiratia si in timpul acelui KM mai am senzatii de sufocare pana trag tare aer in piept, stiu ca atunci snd alergi trebuie sa respiri doar pe nas dar nu pot si respir si pe gura, ce as putea face?

6 răspunsuri:
| alexboss2020 a răspuns:

Poate tu alergi la maxim alearga ma usor sti ce inseamna alergare usoara? Eu iti alerg asa 5km fara probleme si vreo 3km alergare rapida!

| 1231242 a răspuns:

Ai nevoie de o dieta buna si sa nu mai alergi

| Viitorulapropiat a răspuns:

Salut... păi e simplu, aici e vorba de rezistenta si timp. Nu poti sa alergi din prima un km fara sa simti nimic. La început cand ieseam la alergat, nu rezistam mai mult de 5 minute, dar timpul a trecut si acum iti alerg si 15 minute lejer pentru ca organismul s-a format. Nu trebuie sa alergi foarte tare de prima dată, incepe usor, maine mai repede si tot asa. Cand respiri incearca sa tragi aer aer pe nas de 2 ori si sa-l tii circa 2 pasi si dupa da-l afara pe gura, si tot asa.

| PaulaSPFGHJKL a răspuns:

Alearga mai putin si mai incet

| CORGE20 a răspuns:

Buna! Si eu am avut senzatii asemanatoare cand am inceput sa alerg pe banda, mai precis, imediat ce terminam de alergat aveam dureri de cap groaznice care ma tineau pana ce luam o pastila.
Ce iti recomand este sa inveti sa iti dozezi respiratia in timpul alergarii, si totodata sa incepi prin a merge( nu a alerga)ceva mai rapid pe banda, cu inclinare 0, si treptat sa cresti viteza. Eu, de exemplu, aveam un program de 15 minute de alergat pe banda. Cand m-am apucat, mergeam 10 minute cu viteza de 5, 5 km si alergam doar 5 minute cu viteza de 3-4 km/h. Treptat, am inceput sa alerg mai mult si sa merg mai putin pe banda. Succes!

| St01ca a răspuns:

Te va ajuta daca asculti muzica care iti place pentru a te relaxa si poti sa respiri pe nas si sa expiri pe gura pentru a avea plamani mai linistiti. Dupa ce termini mai bine nu bea apa direct pentru ca risti sa faci pleumonita, mai bine astepti 5 minute