| anonimul0724 a întrebat:


Eu m-am apucat recent de sport eu sunt si mai plinut
Am inceput sa fac abdomene si pur si simplu nu transpir.
Concluzie: Daca nu transpir mai ard calorii sau slăbesc?
Multa lume mi-a spus sa nu încep cu cate 40 de abdomene odata
Eu am inceput cu cate 20 dar pur si simplu nu transpir absolut deloc, si daca as face mai multe imi e ca fac febra musculara laughing)
Multumesc big grin
Dau funditaaa :X

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Transpiratia nu prea are treaba cu slabitul. Singura legatura dintre cele doua este efortul fizic care de obicei le produce pe amandoua. Insa asta nu inseamna ca nu poti sa arzi calorii fara sa transpiri sau transpirand foarte putin. Oricum, de la 20 de abdomene nu prea ai cum sa transpiri laughing Nici de la 40. Trebuie sa retii ca prin transpiratie elimi apa si electroliti, nu grasime, nu altceva. Deci nu are rost sa-ti gandesti exercitiile pe baza acestui factor. Nu transpiratia te face sa slabesti laughing Cat despre frica de febra musculara, las-o de-o parte ca nu te ajuta.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, ceea ce faci este extrem de putin, atata vreme cat nu transpiri, pentru ca, asa cum ai ghicit: nu transpiri, nu arzi calorii.
Febra musculara apare cand lucrezi intens cu muschii, ceea ce ar trebui sa faci de altfel si dispare in 2-3 zile, dar tu trebuie sa continui zilnic, pana transpiri de esti ud loarca!

| relian a răspuns:

Daca vrei sa slabesti nu sportu te slabesti ci mancarea.Nu cred ca te ingrasi facand doar sport.Deci cauti sa vezi cine anume te ingrasa, eu din cate stiu mancarea, ca urmare trebuie sa reduci din mancare.Transpiratu e bine ca nu transpiri, asta mai trebuie sa si mirosi laughing iar ce sport faci tu dealde 20 de ces alea abdomene aia e cum as stropi eu un camp cu o stropitoare, cand de fapt trebuie plaoaie.
Sportu este sa iti mentii musculatura in forma tonifiata, sau sa iti cresti masa musculara, caz in care vei creste in greutate, adica te vei face mai mare.
Ca sa slabesti trebuie sa maninci putin aia e tot, iar daca faci si sport atunci e de bine.

| anonimg a răspuns:

Transpirația este un semnal al corpului că depune efort, că este obosit. Dar dacă nu consumi suficientă apă, atunci nu vei transpira. Prin transpirație se elimină toxinele din organism -si este bun lucrul acesta, de aceea trebuie să consumi multă apă.
Grăsimea se va arde doar atunci când se depune efort.
Grăsimea este ca un combustibil; prin efort corpul o transforma în energie -adică o arde. In felul acesta slăbim.
De aceea trebuie să mănânci mai puțin. Nu trebuie să te înfometezi, ci doar sa te scoli de la masă mai degrabă flămând decât sătul. Iar efortul să fie constant, zilnic, dar niciodată până la epuizare. Suprasolicitarea face mai rău decât sedentarismul.
Caută să bei multă apă, deoarece tot sângele trece prin filtrul rinichilor. Iar la efort trece o si mai mare cantitate de sânge prin ei. Da, sângele se filtreaza in fiecare minut prin rinichi; iar impuritățile din sânge rămase în rinichi trebuiesc eliminate de acolo. Si eliminarea se face numai prin consumul de apă.
Caută să mănânci seara extrem de puțin sau chiar deloc câteodată; pentru ca seara nu mai facem miscare, iar hrana nu mai este transformata in energie, si atunci se depune ca si grăsime.