| Louys a întrebat:


Fac kickboxing de performanta si am observat intr-un meci ca sunt foarte rigid si din cauza asta nu mai pot lovi cu viteza.
Ce sfaturi aveti pentru a scapa de acea rigiditate si pentru a-mi creste viteza si forta in pumni?

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Exercitii pliometrice, in special flotari cu bataie si aruncarea mingii medicinale. Iar cand faci box cu umbra, tine in maini 2 gantere (0.5 sau 1kg, cum preferi) si in general la antrenamente incearca sa te axezi pe viteza (sau unde remarci tu ca sunt probleme).

Apropo, cum adica ai observat intr-un meci? De ce nu la antrenament? Ai doar la meciuri problema asta?

| Louys explică (pentru AnastasiaK):

Aparent aveam oarecum si o lipsa de tehnica.(de la fostul meu antrenor am invatat deprinderi proaste, pentru ca era un om care nu stia ce facea, si antrena de capul lui, si eu nu stiam chestia asta).
Dar mersi de sfaturi.

3 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Lucreaza Kata, intareste.ti tricepsul. Viteza de readucere al bratului, trebuie sa fie mai mare ca si plecarea. Lucreaza mult in oglinda, la liber. Vizualizeaza.ti adevrsarul. Mentine un control asupra mintii, asupra loviturilor. Loviturile pleaca foarte aproape de adversar. Nu pleca din gradina. Intareste.ti pumnul la lovire. In rest bratul relaxat. Sunt foarte multe tehnici. Mergi pe meditatie. Forta bratului trebuie sa treaca prin adeversar, nu sa se opreasca in el.

| FaraNume1245 a răspuns:

Dacă problema e la "plecarea" brațului, atunci trebuie să faci exerciții explozive. Dacă problema e la retragere, atunci fă execiții pentru biceps.