|

Salut,TPU!

Fac sala de cateva saptamani si ieri am avut un antrenament de abdomen si umeri.Azi nu am simtit deloc febra musculara.Nu am avut un antrenament bun sau de ce nu ma dureau muschii? Tin sa mentionez ca inainte nu m-am incalzit pentru umeri, am lucrat cu gantere de 5 kg si la un aparat pentru piept iar pentru abdomen am facut ridicari de picioare stand suspendat, bricege si crunch inclinat la 45 de grade.Pana acum faceam 4 seturi de fiecare a cate 8-9-10 repetari dar azi am facut 3 seturi.E posibil ca asta sa fie problema? Dupa antrenament am mai luat 40 de g de proteine si 4 g de creatina dar creatina nu ajuta pentru repararea tesutului.

Vreau sa raspunda la intrebare cei care se pricep cum ar fi JohnnyBi sau Cosmin86.

Ps:am 14 ani 1, 74 si 75 de kg

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

1. Dupa antrenament OBLIGATORIU carbohidrati, altfel proteina o sa fie folosita pentru refacerea glicogenului din ficat si NU pentru refacerea fibrelor (pe scurt, o irosesti)

2. E cam putin 5 kg

3. Si mie mi se intampla uneori sa nu fac febra, nu are treaba ca ai facut 3 seturi in loc de 4.

Si in general febra faci la exercitiile grele (genuflexiuni cu haltera, tractiuni la bara, flotari la paralele -> aici o sa faci o febra serioasa la triceps, presa militara, mersul fermierului, indreptari, etc.).

p.s.: la ridicari de picioare suspendat lucreaza mai mult flexorii soldului decat abdomenul. Nu spun sa nu le faci, ca si aia sunt importanti, dar e bine sa stii.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

La asta cu sa raspunda jhonnyB sa cosmin86 m-ai dat pe spate, dar acesti 2 useri ce performante au in culturism si antrenamente sunt multipli campioni nationali se pare happy
N-am nimic cu cei 2 dar nu e ok sa nominalizezi cand doresti un raspuns, e ca si cum ai avea preferinte si poti pierde raspunsuri de la anumiti utilizatori poate cu mai mare experienta. cheers

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Simpatik):

Avem "performanta" ca avem rabdare sa explicam aceleasi lucruri, chiar daca doar 10% chiar aplica... dar macar aia care aplica au rezultate happy

p.s.: nu fac culturism, nu sunt fan exercitii de izolare, fac mai mult antrenamente tip strongman (si mai nou arte martiale) si de concurat am concurat la skandenberg. Dar inteleg destul de bine antrenamentele si nutritia cat sa pot da sfaturi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Cosmin86):

Foarte bine! noroc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

laughing
Unii isi fac probleme daca nu le doare nimic
rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează