anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU,imi puteti da niste exemple legate despre sport? Adica pe ce sa ma axez,vreau sa am un motiv anume.uni vor muschi,altii sunt la culturism,alti practica un stil de lupta etc,ma gandesc de ceva timp pe ce sa ma axez,sa imi dati niste exemple pentru a fi motivat, fac sport zilnic, si urmez un program de 3 luni,dar vreau sa am un scop.dar de genu : apucate de fotball sau din astea, vreau ceva ce consta in forta, dau funda!

Răspuns Câştigător
| vartolome1 a răspuns:

Ce fel de forta vrei: bruta sau mai usoara? Daca vrei bruta, poti face culturism sau haltere, care pare a fi cel mai solicitant asupra musculaturii. Daca vrei mai soft poti face sporturi nautice gen caiac-canoe, inot, iahting, sau terestre ca: rugby, lupte libere, box, sau chiar si parkour. Multa bafta in alegerea pe care o vei face!

| MasterSpirit a răspuns (pentru vartolome1):

Da...am o pasiune destul de mare pentru. parkour si box, ma rog, nu neaparat box, orice fel de lupta, cum ar fi mma, kickboxing astea...

| MasterSpirit a răspuns (pentru vartolome1):

Si la forta..nu stiu ce sa zic, fac sport intens in fiecare zi, dar nu vreau sa cresc mult in masa musculara, daca mas apuca de culturism ar trebui sa iau proteine si iti dai seama ca ma umflu...m refer la masa musculara.

| BracKMyhay95 a răspuns (pentru MasterSpirit):

Daca te apuci de culturism va trebui sa iei proteine dar proteinele acelea sunt tot din mancare, si proteinele le iei din carne, oua, lactate, branza....deci daca tu vb de suplimente, iti pot spune ca nu exista nimic la ele care sa te afecteze, doar daca iei de la o firma rau cotata.

| Cosmin86 a răspuns (pentru MasterSpirit):

Pai iei deja proteine, ca mananci, nu? proteinele se gasesc in mancare.

Ca sa-ti maresti forta fara sa maresti masa prea mult, fa maxim 3-4 repetari / serie cu greutati foarte mari si in niciun caz zilnic. Forta ( si muschii ) se dezvolta in zilele de pauza

6 răspunsuri:
| RELIABLE a răspuns:

Salut incearca rugby.

| dyk3yy a răspuns:

Daca esti din Bucuresti te poti apuca de mma, si acolo ai si sala.