| SporeBox a întrebat:

Imi puteti spune un antrenament pe care pot sa il fac acasa cu niste gantere? Am doua de 5 kg si doua de 10 kg dar pot sa pun de pe una pe alta si sa fac doua de 15 kg. As vrea sa imi spuneti niste exercitii in care sa imi antrenez pieptul si bicepsul si in alta zi spatele si tricepsul.

Răspuns Câştigător
| pHantom1976 a răspuns:

Pentru piept/ biceps: Biceps curls, Hammer Curls, Flexii cu ganterele din plan inclinat, Flexii cu ganterele din sezut + Bench press, Bench fly

Pentru triceps/spate: triceps dips, triceps kettlebell, triceps kick back, flotari militaresti + ramat, deadlifts, dumbell row, chin ups, pull ups.

Acum eu ti-am zis astea majoritatea basic, dar din moment ce nu prea ai un echipament prea divers sper sa iti fie de ajutor macar.

| SporeBox explică (pentru pHantom1976):

Multumesc! Chiar acum am terminat exercitiile pentru piept si biceps si ma simt bine dupa ele.

12 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

De ce pierzi vremea cu niste gantere amarate si nu te duci la sala? Acasa NU o sa faci niciodata muschi.

| SporeBox explică (pentru Cosmin86):

Pe vremea asta de pandemie nu cred ca e bine sa stai intr-un loc inchis si populat unde nu poti purta masca. Si de ce nu ai putea sa faci muschi acasa? Poate ca nu am toata aparatura care e intr-o sala dar nu fac tot clasicile ridicari de greutati?

| Cosmin86 a răspuns (pentru SporeBox):

Ca sa faci muschi acasa ai nevoie de un MINIM:

- paralele
- suport pentru genuflexiuni + haltera cu discuri (o haltera are 2.2 metri, o sa fie greu de manevrat prin casa). Sa nu mai spun ca daca o incarci la 150-180kg si cade pe podea iti sparge tot
- bara de tractiuni cu mai multe prize
- gantere reglabile
- banca reglabila pentru impins
- scripeti

Cunosc oameni care fac sala acasa, dar au spatiu ca lumea + au investit vreo 5000 de euro (cam asta e MINIMUL necesar).

In rest, cei care nu investesc nici mcar 3000 de euro (mai stau si la apartament!) si vor muschi acasa, sunt doar niste copii pampalai si firavi, care raman firavi!

| SporeBox explică (pentru Cosmin86):

Interesant ce parere ai tu. Daca crezi ca asa e bine du-te tu la sala pe timp de pandemie unde o sa mai stai in camera cu cel putin 10 oameni nepurtand masca. Din ce mi-ai mai raspuns la alte intrebari am inteles ca folosesti comunitatea TPU numai pentru a-i lua pe altii la misto decat sa ii ajuti. Multumesc de raspuns dar nu o sa imi foloseasca la nimic. Decat sa imi insiri niste chestii inutile mai bine mi-ai fii spus niste exercitii pe care puteam sa le fac cum a facut pHantom si poate ajuta-i pe cineva.

| Cosmin86 a răspuns (pentru SporeBox):

Pandemia e o exceptie, eu vorbesc in general. Acum, in perioada asta faci ce poti, orice e mai bine decat nimic.

Iau la misto doar copiii pampalai si firavi, atat. In rest, daca te uiti, foarte multi oameni mi-au multumit pentru ajutor si pentru ca urmand sfaturile mele si-au schimbat complet stilul de viata si modul in care arata.

Daca tu vrei sa te mint ca "faci muschi acasa" si ca "n-ai nevoie de sala", atunci e super simplu. Dar deh, adevarul doare. Si la tine adevarul e ca o sa ramai firav cu mentalitatea ta.
Probabil nici macar nu mananci 3-4 fripturi pe zi, dar vrei muschi!

| SporeBox explică (pentru Cosmin86):

Am specificat cumva ca o sa raman cu sala acasa sau asta e doar o conceptie a ta? Plus la 1, 70 metri si 64 kg cu o sala acasa nu cred ca e normal sa mananci atat dar fie cum zici tu

| Cosmin86 a răspuns (pentru SporeBox):

Sportivii mananca si mai mult. Tu ai 14 ani din ce-am vazut, inca nu stii ce inseamna o alimentatie, tu mananci ce fac parintii prin casa (si daca parintii nu sunt fosti sportivi, atunci e clar ca nu fac prea multa mancare).

Campionul mondial la inot (ca sa dau alt sport, sa nu zic de sala), mananca aproximativ 10.000 kcal pe zi. Asta se traduce in 12 fripturi pe zi + 12 farfurii de orez/cartofi + alte alimente.

Cauta pe net.

Revenind la sala, Arnold manca 3-4 kg de carne pe zi (si nu "o zi", ci vreo 30 de ani a mancat ZILNIC atat). O friptura are cam 200-250 de grame. Pana la 3-4 kg, trebuie sa mananci ceva.

| SporeBox explică (pentru Cosmin86):

Am grasime pe plus daca nu intelegi din inaltime si greutate. Am 83 cm in abdomen si nu am unde sa dau toate caloriile jos deci nu e ok sa mananc atat si ai fii de acord si tu. Eu ti-am zis ca o sa merg la sala dupa ce se termina pandemia, am si fost la sala dar m-am lasat din cauza cu scoala si alea. Ce te mai nelinisteste? Hai sa terminam discutia asta omenesc.

| Cosmin86 a răspuns (pentru SporeBox):

Nu ai ce sa intelegi din "inaltime si greutate", ca nu poti sa-ti dai seama de procentul de grasime.
Sunt sportivii care la 1.70 au 130kg si nu au grasime DELOC, au patratele la 130kg.

Mai ai de invatat, REPET: te deranjeaza raspunsurile mele pentru ca eu spun adevarul, NU ce vor oamenii sa auda.

Am terminat omenesc, nu e treaba mea ce faci tu, doar am raspuns la o intrebare publica.

| RedNightmare a răspuns:

Uite pe net copile și fa ce vezi acolo, nu băga pe TPU așa întrebări evidente

| Stefan2K20 a răspuns (pentru RedNightmare):

Chiar asa te enervează ma pe tine, nu-ti convine, nu răspunzi