| CesăfacAnonim a întrebat:

Salut TPU, m-am apucat acum o lună de sală și voi continua, problema este că în mai am fost obligat de familie să plec la un majorat la o rudă in Spania așa că în mai trebuie să fac pauză două săptămâni. Cât mă va afecta pauză de 2 săptămâni după 5 luni de antrenament intens, cam 5 ore pe zi in sală și după seara un antrenament de 1-2 ore in aer liber?

15 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Poti face sport si acasa sau in orice camera unde vei sta, poti chiar sa alergi pe strada in jurul caselor sau blocului si in felul asta nu pierzi conditia fizica.

| raMLesS a răspuns:

Te va afecta, acolo in Spania nu gasesti sali? Bagi numele orasului si iti da o gramada de sali...
Ca sa-ti pastrezi masa musculara pe care o ai acum, e suficient sa te antrenezi macar odata pe saptamana (sau 2-3 zile dar sa includa tot din push pull legs).

De curiozitate, ce dracu faceai 5 ore in sala si alte 2-3 ore in aer liber? Un antrenament bun dureaza o ora, maxim o ora jumate daca ai tu seturi bazate pe un volum mai mare, dar 5 ore? Mai mult timp in sala nu te ajuta cu nimic sa stii laughing Degeaba stai 5 ore daca o freci degeaba... plus alte 2-3 ore pe seara.
Pai seara ce poti sa faci e sa iti exersezi skillurile (stat in maini, back/front lever, l sits, etc...) si iesit la alergat 3-5km, care abia atunci o sa-ti ia 1-2 ore, lucru pe care nu il faci zilnic.

| CesăfacAnonim explică (pentru raMLesS):

Salut fac cam 200 de flotări, 200 tracțiuni și 200 genoflexiuni încălzirea apoi trec la calisthenics un antrenament de 3 ore foarte intens apoi 2 ore la aparate pentru definire mai buna. Seara bag o alergare de 12 km și genoflexiuni sau fandări.

| raMLesS a răspuns (pentru CesăfacAnonim):

Tu te antrenezi dupa ureche? N-ai si tu un program stabilit? Nu te mai antrena de capul tau ca iti pierzi timpul aiurea... ce spui tu de definire ca faci la aparate e o pr0stie, exista sa iei in greutate(adica sa construiesti tesut muscular si sa scazi in greutate, adica sa scazi si in grasime, si putin in tesut muscular), asta cu tonifierea sau definirea la aparate e o pr0stie, definirea se face in bucatarie nu in sala.
Trebuie sa faci exercitii cu un volum mai mic care sa te solicite, atunci construiesti muschi, facand 200 de flotari si tractiuni si genoflexiuni e pierdere de timp, decat sa faci atatea, mai bine faci cate 4-5 seturi din fiecare exercitiu cu o greutate cu care poti sa faci intre 8-15 repetari, acolo construiesti muschi.

| Yuoia a răspuns:

Esti sportiv de performanta?
Poate atunci se justifica 5 ore pe zi in sală și seara un antrenament de 1-2 ore in aer liber.

| raMLesS a răspuns (pentru Yuoia):

In sala de box da, dar in sala de forta niciodata.

| CesăfacAnonim explică (pentru Yuoia):

Da am practicat box am practicat acest sport foarte mult timp până acum 3 luni când a intervenit o problemă și a trebuit să renunț, de mic făceam sport am plecat de la înot, cros, kickbox, box acum practic ciclism in aer liber pe distanțe mari.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Yuoia):

Nici sportivii de performanta nu fac asa, el doar abereaza.

| AnastasiaK a răspuns (pentru raMLesS):

Nici măcar la box nu se face atât, cel puțin un sportiv care se antrenează ca lumea nu are ce căuta să se antreneze 7h pe zi. Să stea în sală atât, da, se mai întâmpla (mai ales dacă are și elevi de antrenat), dar să se antreneze 7h eu n-am auzit. Nici nu prea ai cum să reziști atât dacă e un antrenament ca lumea

| raMLesS a răspuns (pentru AnastasiaK):

Eu m-as plictisi sa fac asta zilnic flag
Sunt curios cum arata antrenamentul lui in realitate, chiar m-as uita la el cum alearga el 12km zilnic dupa vreo 5 ore de sala rolling on the floor
rose

| AnastasiaK a răspuns (pentru raMLesS):

Probabil e unul care reușește să facă maxim 10 flotări legate, iar la alergare ori îl întreci mergând ori cedează după primul kilometru. Acum nu știu, mi-am permis să presupun și eu...că unul care știe cu ce se mănâncă sportul nu scrie așa aberație de antrenament, deci avansat n-are cum să fie.

P.S. Am ajuns "din greșeală" pe la celelalte întrebări ale lui... Îți dai seama ce copilaș minune? It-ist cu venituri mari, dar are timp și de 7h de antrenament pe zi și să mai și sufere după marea lui iubire de 2 săptămâni...asta pe lângă activitațile obișnuite de puști de 17 ani, cum ar fi liceul. La mine ziua are doar 24 de ore din păcate, a lui pare mai lunga.

| raMLesS a răspuns (pentru AnastasiaK):

Antrenamentul lui imi parea cunoscut, probabil s-a uitat prea mult la one punch man laughing laughing
Are timp si de it si de sala pentru ca scrie cod intre serii ce stii tu laughing
Totusi, nu stiu de ce ar scrie ca are un program pe care cel mai probabil nu il respecta, pentru ca nu il ajuta cu nimic daca ne minte pe noi dar in fine laughing

| AnastasiaK a răspuns:

5 ore în care faci pauză 15 minute între serii sau cum? Iar alea 1-2 ore în aer liber ce fel de antrenament sunt? Mers pe jos?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

2 săptămâni nu te va afecta deloc sau aproape deloc.

Dacă după ce revii din Spania, îți reiei programul. Și te ții în continuare de el.

Din ce am mai auzit și cunosc, știu că e rău dacă te-ai apucat intens, mai ales ca bărbat de făcut mușchi, mușchi serios, tras de fiare și tot tacâmul, ca apoi să te lași complet. Mușchii ăia ne mai fiind lucrați dar ei erau umflați, acum se vor lăsa, deteriora, iar cel mai mult îți va afecta țesutul pielii, pielea se va lăsa. Așa auzisem. Săriți-mi în cap antrenorilor de fitnes și cei cunoscători dacă nu e așa. happy

Dar tu dacă lași astea 2 săptămâni în stand-by, ca apoi să reiei, nu ai ce să pățești. Ceeel mult vei pune, maxim 1, 2 kg, dacă mai și mergi la nuntă sau unde spuneai tu și acolo mănânci tot ce poftești, dar nu văd ce te-ar opri să faci și pe acolo un jogging, poate chiar pe faleză, dacă te cazezi undeva la mare sau prin pădure sau oriunde ești tu acolo. Sau chiar ceva sport ușor în cameră, seara sau când ai un liber de la activitățile propuse.

| raMLesS a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu o sa se lase nimic pentru ca intr-o luna de sala nu ai ce muschi sa pui pe tine... daca avea ani de sala atunci mai ziceam.