| Louys a întrebat:


M-am apucat de sala si mi-am facut un abonament fara cardio.
Ce ziceti, sa dau 20 de lei in plus de luna viitoare pentru cardio? Sau sa merg si sa fac pe stadion?
Ma refer, nu e mult, dar vreau sa stiu metoda mai eficienta.
Daca merg pe stadion, merg doar 1-2 zile pe saptamana, uneori 3 dc e.

51 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Si ca sa raspund pentru acest binom de copii corditi adica cristww care am vazut ca m-a blocat doar pentru ca el nu crede si putin imi pasa. si clar ca daca ii da dreptate acestui alxy este la fel ca si el poate ca este iubitul lui cine stie.
aici apar toti alde margarint specialistii lu peste in nutritie, imi amintesc ca fraieru ala care este nutritionistul vedetelor acum multi ani cand i-am zis doua trei chestii despre culturism m-a blocat ca era forumul lui, asa si voi nu credeti ceva sau va impotriviti sariti si atacati ca niste copii prosti.
2 la mana unii suntem nascuti cu o forta pentru a impinge greutati, faptul ca am impins la piept cu asa mult pe mine m-a costat ceva dureri de articulatii, deci am facut totul pe barba mea si m-a costat ca orice sacrificiu il faci in viata.
Nu am zis ca am forta precum cei de strongest man, credeti ca daca noi am face cicluri de steroizi am avea forta lor? nu pentru ca ei au genetica de asa natura.
Habar nu aveti de prafuri exista mii de produse acum numai exista doar creatina, proteine exista oxid nistric, suplimente care te pompeaza suplimente care iti dau forta suplimente care te fac sa nu mananci, suplimente care te fac sa mananci exista toate prostiile, de la un anumit produs dupa 1 saptamana de administrare reuseam sa pun cu 15-20 de kg mai mlt pe bara, aceste suplimente pot fi si periculoase pentru ca daca ai probleme pe la inima ala esti!
Dar ce sa stie acesti practicanti de fitness care in viata lor n-au pus mana pe o haltera.

| RAY a răspuns:

In primul rand bravo,ma bucur ca faci asta,in viata conteaza activitea fizica dar si valoarea nutritionala a cea mancam,sa nu uitam asta niciodata

pentru cardio eu as spune sa mergi pe stadion si sa faci sprinturi = daca poti desigur,daca ametesti te opresti, mereu inainte de sport sa facem un eco cardiac, test de efort, asa e normal, alergarea este foarte sanatoasa, o zi cardio, o zi culturism, depinde si de ceea ce vrei slabit? masa? mentinere?

| aXy99 a răspuns:

Du-te pe stadion si fa acolo.
Depinde ce scop ai. Vrei sa slabesti? Da 20 ron in plus. Vrei sa cresti in masa? Lasa cardio deoparte.

| Simpatic a răspuns (pentru aXy99):

Nu e o regula, si powerlifterii si boxerii si culturistii amatori si culturistii profesionisti toti fac cardio, de fapt sala fara cardio este ca bradul fara conuri.

| cristiww a răspuns (pentru Simpatic):

Aia de care zici tu fac cardio in alte scopuri si au perioade bine stabilite pentru asta.
Cand iei o tona de steroizi e cam necesar sa faci si cardio, dar nu ca sa slabesti sau sa faci incalzirea.

| aXy99 a răspuns (pentru Simpatic):

Nu prea ai idee despre ce vorbesti, dar e ok, asa-s majoritatea de pe-aici. Faci cardio in momentul in care ai nevoie, adica sa arzi kcal (sau pentru sanatate), nu atunci cand vrei sa pui pe tine si te chinui sa fii in surplus caloric.

| Simpatic a răspuns (pentru aXy99):

Ai fi si tu un antrenor de fitness de asta cu diploma luata cu bani si ne explici, sunt fost sportiv amator si de semi-performanta, daca spui ca cardio faci doar asa cand ai chef e clar ca nu ai facut sport in viata ta.
Daca vrei sa faci sport pe langa lucrul cu greutati este necesar sa faci si cardio daca faci doar greutati e ca si cum ai face sauna dar nu ai face dus dupa.
De ce as face doar cu greutati? Si de ce crezi tu gresit ca exercitiile de tip cardio (care pot fi numeroase de la banda/alergat, bicicleta, aerobic, sarit coarda etc) neaparat scaderea in greutate? faceam cardio si cand aveam 90 de kg si acum cand am mult sub, voi chiar nu ati inteles ca in primul rand greutatea corporala o cresti si o descresti din alimentatie?

| Simpatic a răspuns (pentru cristiww):

Ce legatura are faptul ca ia unul steroizi cu faptul ca face cardio? o sa zici ca sa-si ajute inima este :)
Nu are treaba una cu alta iti dau un exemplu un mezomorf din antrenament mancare si suplimente in materie de culturism se dezvolta la fel ca un ectomorf cu steroizi, asta inseamna ca nu face cardio sa ce.
Aveti idei preconcepute despre cardio, in curand o sa confundati acest timp de exercitii cu fitnessul.
ca sa va faceti o parere : https://www.topfitness.ro/......ul-cardio/

| aXy99 a răspuns (pentru Simpatic):

Ai facut sport degeaba.

Daca scopul tau este sa cresti in masa musculara, de ce sa faci cardio? Ca tu erai boxer, fotbalist sau mai stiu eu ce, e complet alta treaba, dar daca singurul tau scop este sa cresti in masa musculara care e rostul exercitiilor de tip cardio? Crezi ca e asa usor sa fii in surplus caloric mancand sanatos incat iti permiti sa mai arzi cateva sute de kcal pe zi din cardio?

| aXy99 a răspuns (pentru Simpatic):

Ia da-mi exemplu de un natural care creste cat unul pe steroizi ca-s curios laughing
Sau ala "natural" mezomorf ia SARM? laughing
Si de unde stii tu ce tip somatic are? Nu sunt batute in cuie. Poti sa fii slab in masa musculara ca un ectomorf si sa ai grasime aproape cat un endomorf.

| Simpatic a răspuns (pentru aXy99):

Sportivii nu slabesc din cardio in primul rand ci din alimentatie am mai zis asta.
Nu spune nimeni sa alergi pe banda consumand 2000 de calorii.
Poti jongla cu caloriile din alimentatie e adevarat ca conteaza ce tip somatic ai, dar s-a ajuns la afirmatii aiurea tare cum ca cardio trebuie facut doar de cei grasi.
Asta este parerea ta eu am rezultate personale in sportul amator acum ma intreb care sunt rezultatele dv.
Dar nu conteaza, ce ma deranjeaza pe mine ca unii sunteti rauvoitori in argumente, omul nu a spus nici ca e slab nici ca e gras, a intrebat daca merita sa nu sa plateasca 20 de lei in plus/luna la abonament pentru cardio iar eu zic ca merita, tu zici ca nu merita. Fiecare cu opinia sa dar incetati cu argumente proaste si cu atac la persoane.
N-am facut sport degeaba la mine rezultatele s-au vazut, in plan personal ca doar asta ma intereseaza, cei care fac sport de performanta trebuie sa aiba rezultate pe hartie si de altceva.

| aXy99 a răspuns (pentru Simpatic):

"Sportivii nu slabesc din cardio in primul rand ci din alimentatie"
Fals. Slabesc pentru ca sunt in deficit caloric, indus atat de alimentatie, cat si din cardio si antrenamente cu greutati.

Intelegi ce vrei si raspunzi la ce vrei. Las-o balta. Nu am zis ca nu merita sa dea 20 de lei in plus, am zis ca nu merita sa dea daca vrea sa creasca in masa. Poti face miscare si in aer liber, nu neaparat sa alergi pe banda. HIIT poti face oriunde. Hai sa incheiem discutia ca mi-am dat seama cu ce fel de persoana vorbesc.

| Simpatic a răspuns (pentru aXy99):

Eu sunt un fost powerlifter natural care in forta a batut multi cu steroizi si daca ai habar ce sunt steroizii stii si ca multi steroizi cresc forta, de fapt unii sunt pentru forta mai mult iar ceilalti pentru masa, la categoria clturism este mult mai greu dar cu prafurile necesare nu este imposibil crede-ma! Si aici nu vorbim de timp ca este evident cine se dezvolta mai repede.
N-am ce exemple sa-ti dau de la profesionisti la culturism mare caci acolo natural nu ai nicio sansa pentru ca toti sunt pompati cu cate 3 randuri de injectabile si daca ai fi natural ai fi sb media lor adica ori ai avea spatele putin mai mic, ori cvadricepsii, ori chiar bratele etc IN rest sunt concursurile celelalte de culturism unde se fac teste serioase anti-dopping, acolo sunt culturisti naturali toate concursurile mari in afara de MR. olympia si arnold classic si arata intr-un mare fel...dar exista un dar in ziua de astazi e greu sa mai faci distinctia intre natural si dopat pentru ca pot sa ma dopez acum sa cresc in masa musculara si calitate si apoi peste 3 luni sa numai iau nimic...voi iesi curat la teste antidoping dar eu am reusit sa-mi mentin ceea ce am castigat prin genetica, antrenament, nutritie.
https://www.steroizi.ro/cat-de-natural-este-culturismul-natural/

ps: Cand ai sa faci la 82 kg greutate corporala biceps cu bara Z cu 82 de kg sa ma anunti!

| cristiww a răspuns (pentru Simpatic):

Ai adus aminte de powerlifteri si culturisti care fac cardio, de asta ti-am dat acest raspuns.
Un powerlifter care are 160kg si 30% Body Fat sigur nu face cardio pentru incalzire sau pentru a slabi.
Asta am zis.
Powerlifterii fac cardio pentru sistemul cardio-vascular, pentru a-si mari capacitatea de efort, rezistenta si nu in ultimul rand pentru a "antrena" si inima care se mareste cand iei steroizi si alte substante si faci efort urias (deci devine o veriga slaba daca nu o "antrenezi"). Cardio mai ajuta la mentinerea in stare sanatoasa a articulatiilor si oaselor. De toate astea ei au nevoie.

| Simpatic a răspuns (pentru aXy99):

Spuse unul care intreaba lume despre carbohidrati acum te-ai facut cunoscator, habar nu ai pe ce lume traiesti mai nepoate, ai 18 ani si te crezi zmeu ca ai 32 cm in brat potoleste-te, eu ma intorc obosit de la sala pe cand tu beai lapte praf.
https://www.tpu.ro/......ara-fulgi/

| aXy99 a răspuns (pentru Simpatic):

Iar divaghezi de la subiect si dai raspunsuri ce nu au treaba cu nimic din ce te-am intrebat.

"Cand ai sa faci la 82 kg greutate corporala biceps cu bara Z cu 82 de kg sa ma anunti"
Cred ca ai facut mai mult spate decat biceps laughing
Scopul meu nu e sa cresc atat de mult in forta, cresc in forta cat sa imi permit sa cresc si in masa musculara. Parca erai powerlifter.
Ce treaba au flexiile la biceps cu powerliftingul? Nici cu strongmanul nu au treaba.

"IN rest sunt concursurile celelalte de culturism unde se fac teste serioase anti-dopping"
Ai scris peste cateva randuri ceva ce iti contrazice aceasta afirmatie: "dar exista un dar in ziua de astazi e greu sa mai faci distinctia intre natural si dopat pentru ca pot sa ma dopez acum sa cresc in masa musculara si calitate si apoi peste 3 luni sa numai iau nimic...voi iesi curat la teste antidoping"

Te cred ca erai "fortos" si ca ai batut persoane care se dopau, dar asta nu inseamna NIMIC. Trebuie sa stii ce sa iei, cum sa te antrenezi, cum sa mananci, nu e de ajuns sa te dopezi. Si eu am picioare mai mari decat multi care iau steroizi, dar asta nu pentru ca steroizii ar fi inutili, ci pentru ca ei neglijeaza picioarele, iar eu am gene bune cand vine vorba de masa musculara a membrelor inferioare.

| aXy99 a răspuns (pentru Simpatic):

Acum ce faci, stai si imi cauti intrebari sa ai de ce sa te iei? Intrebarea mi se pare inca foarte buna. Ia raspunde-mi la ea sa vad cate cunostinte ai, semi-pro powerlifter care ridici cat unu care se dopeaza laughing

| Simpatic a răspuns (pentru cristiww):

Ok nimic de spus daca si pustiul alex ar fi spus ceva corect si frumos ca tine ii dadeam dreptate, dar cand combati doar cu argumente de pe net iar tu intrebi lumea cum sa iei proteine si apoi vii ca ai 3 luni de sala si esti ciumeg, asta ma deranjeaza.
Ca sa spun un postulat mai ales in aceste sporturi care tin de forta, masa, rezistenta GENETICA este fratilor prima si cea mai importanta, apoi pe parcurs ma pot dezvolta dar daca unul cu o genetica mai buna ca a mea se antreneaza ca si mine rezultatele lui vor fi ceva mai bune daca nu mult mai bune.
Un ex. eu sunt endomorf fata de un ectomorf iau usor in greutate si slabesc usor, lui ii trebuie prafuri sa se dezvolte pentru ca este hardgainer dar cand se va dezvolta va pune masa curata cum se zice, eu ma chinui de 5 ori mai mult ca sa pun masa curata dar pun si de 5 ori mai repede! Deci prin cele enumerate daca eu iau prafuri ma pot dezvolta la fel de tare ca el care ia steroizi, la fel se va dezvolta un mezomorf care ia prafuri la fel de bine ca mine care ar trebui sa ia steroizi, deci unde ajungem cu concluzia este ca TRISATUL se poate face si el in conditiile impuse de factorul genetic.
Multumesc celor care stiu sa vorbeasca si nu o fac doar sa se afle in treaba, aviz celor cu 3 luni de sala care-s deja campioni happy

| cristiww a răspuns (pentru Simpatic):

Mai da niste exemple de greutati folosite de tine chiar sunt curios (cu numar de repetari fara ajutor). Cate repetari ai facut cu 82kg la biceps? au fost super corecte sau trisate? Cat ai avut in brat la 82kg? ce inaltime ai?

| aXy99 a răspuns (pentru Simpatic):

E grav daca am invatat in 3 luni mai mult decat ai facut-o tu intr-o viata laughing
Acum o dai la intors, te dai bine pe langa cristiww sa para ca nu ai fost in contradictoriu cu amandoi? laughing Interesanta tactica.
"daca si pustiul alex ar fi spus ceva corect si frumos ca tine ii dadeam dreptate"
Am spus cam acelasi lucruri ca si el, drept dovada mi-a si apreciat raspunsurile. Tu nu ai facut decat sa imi cauti in intrebari si sa te iei de niste lucruri irelevante, sa divaghezi de la subiect si sa raspunzi la intrebari puse in mintea ta. Mai stiu un politician care face asa.

| Simpatic a răspuns (pentru aXy99):

Nu am zic ca faceam pentr powerlift cu bara Z, faceam pentru mine ca am ajuns la anumite recorduri personale e alta treaba, personal mai spun o data.
Nu m-am batut cu persoane cu steroizi, nici la propriu si nici la figurat aveam forta mai mare decat unii cum si multi altii au in prezent forta mai mare decat a mea.
Faceam in trecut exercitii de forta, acum ma antrenez usor, numai am aceleasi intentii, eram mai mic de ani si aveam filme in cap.
Cand o sa-ti dispara si tie filmele o sa vezi ca e usor sa contrazici dar e greu asa demonstrezi cele spuse.
totul pleaca de la faptul ca nu exista o definitie clara in a exprima ce este cardio cand vom avea o definitie unanim acceptata putem sa ne legam de ea...deviind de la definitie incalzirea poate fi sau nu cardio? fotbalul este cardio sa nu? caci unele siteuri spun ca cardio este un exercitiu facut continuu si la intensitate, dar cat poti mentine o intensitate vesnic?
Inca o data metodele mele asa cum spui tu proaste au dat rezultate de aceea am si scris mai sus nu ca sa ma incred ca eram mare si tare, am zis am o genetica care-mi permite sa ma dezvolt mai rapid decat altii, acele persoane care le vad pe la salile de forta ca nu sunt multumite cu corpul lor ajung sa clacheze, ajung sa ia steroizi etc
Noi ceilalti care avem o genetica cat de cat si reusim sa ne multumim asa cum suntem (buni sau rai) nu cadem in plasa anabolizantelor, prohormonilor si nici a prafurilor in general care sunt tot chimicale, nu ca ar fi rele dar la ce contin ele parca mai bine zic pas.

| aXy99 a răspuns (pentru Simpatic):

Nu te-am contrazis nicaieri in legatura cu performantele tale sau eficienta exercitiilor cardiovasculare. Am zis ca nu sunt necesare daca vrei sa cresti in masa. Punct. Nu ai niciun argument verosimil impotriva acestei afirmatii.

| Simpatic a răspuns (pentru cristiww):

Hey dar ar parea ca mint si chiar nu are rost, la bara Z cu siguranta existau si repetari trisate. daca imi aduc aminte aveam 83 de kg si la piept am reusit 1 repetare corecta cu 160 KG, aveam 19-20 de ani. Acum cu ajutorul prafurilor din prezent sunt sigur ca sunt multi care fac o repetare la aceeasi greutate corporala cu 170+ kg dar nu-i bai.
In final am ajuns la concluzia ca mai bine mai multe repetari cu greutati mici decat metoda HIT a lui Mike Mentzer caci acesta inventat termenul si metoda dupa care a fost copiat...
Ca sa-i laud si pe cei cu stero faceam odata un antrenament cu un pusti de 22 de ani cand si eu eram tot pe acolo ca vasta si acesta impingea la piept cu 150 kg la o greutate corporala de 75 kg, si cred ca a facut 4-5 repetari corecte, stiam ca lua stero dar nu e asta problema.
Vorba aceea NO PAIN NO GAIN.
Greutatile mari aduc si accidentari, la mine nu a fost cazul probabil am fost norocos din acest punct de vedere dar dureri articulare am avut foarte mult timp, stiti voi dureri in zona cotului, a genunchilor, a umerilor, deci un sfat mai bine cu greutati mai mici decat cu greutati mari, eu am recunoscut eram copil atunci si nu gandeam probabil nu stiu aveam un ego mare de hranit, dar timpul vindeca...
Promit ca e ultimul meu mesaj pe acest topic. va salut

ps: axy inceteaza te bat cu experienta copile, si nu fac de o viata am facut cativa ani dupa care am renuntat din cauza jobului, dar ghici m-am apucat din nou si vin tare vezi sa nu te iau in spate si sa fac flotari cu tine si nu glumesc laughing

| aXy99 a răspuns (pentru Simpatic):

Nu inteleg unde ma bati. La table? Ai raspuns fix unde ai vrut si ai spus exact ce-ai vrut. Adica ai vorbit pe langa. Las-o asawinking

| cristiww a răspuns (pentru Simpatic):

Personal, NU POT sub nici o forma sa te cred ca ai facut la 20 de ani 1x160kg la piept, nu pot sa te cred. Nu la 20 de ani, nu la 83kg si natural, nu ai cum sa faci asta natural. Vad ca esti un povestitor fantastic de bun dar cine stie cat e adevarat din ce zici! Eu am amici care trag la sala de o viata, din anii 92'-93' au ajuns oamenii la 110-115kg (cu grasime cu tot) si abia abia au miscat 2-3rep cu 150kg, dupa ani si ani de zile si tu vii sa spui ca la 19-20 de ani faceai cu 160...
Mai spui si aberatia aia ca "Acum cu ajutorul prafurilor din prezent sunt sigur ca sunt multic are fac o repetare la aceeasi greutate cu 170+ kg" UNDE SI PE CINE ai vazut tu natural la 80kg sa faca impins cu peste 170kg? Cand Marius Chera lucra in clipurile sale cu 150kg cateva repetari cu greu...si el a recunoscut ca a bagat cam tot ce se putea adica si hGh si insulina.
Dar treaba asta cu 170kg la impins mie imi dovedeste ca nu prea intelegi ce inseamna suplimentele si care e rolul lor in alimentatie. Tu le zici "prafuri" de parca ar face ceva deosebit, asta crezi tu ca fac ceva deosebit, cand ele sunt SIMPLE ALIMENTE. DA......clar m-am lamurit. Esti al 2lea powerlifter care vrea sa ne dea lectii pe aici, a mai fost unu'....care impingea 240kg
https://www.tpu.ro/......s-cand-eu/
Parerea mea e ca pe aXy99 il poti "bate" DOAR cu experienta practica, dar in materie de documentatie e mult peste nivelul tau. Ce sa zic... unii au ramas doar la nivel de revista "Culturism" al lui Uceanu...din care mai am si eu vreo 200 de bucati prin dulap :)) numai ca eu am depasit nivelul de bro-science din acele reviste cu informatii din anii 90'

| Lauv a răspuns (pentru aXy99):

Cardio se face pentru slăbire (10km/h pentru o oră)
se mai face și pentru rezistență, definire și capacitatea energiei (16-25km/h timp de o jumătate de oră)
Dacă crezi altceva, sunt fericit să-ți explic în detalii ce efact are fiecare fel de cardio practicat.

| aXy99 a răspuns (pentru Lauv):

Esti sigur/a ca ai raspuns persoane potrivite?

| Lauv a răspuns (pentru aXy99):

Am văzut mai sus că ai spus „cardio este doar pentru slăbire"
nu am stat să citesc toată conversația deoarece nu are sens, sincer, era o pierdere de timp, amândoi sunteți prost informați cu privire la cardio și la beneficile lui.

| aXy99 a răspuns (pentru Lauv):

In cazul asta nu pot deduce decat faptul ca singurul prost de aici esti tu. Si nu numai prost informat. Cica 10km/h pentru slabit. Daca alerg cu 20 km/h nu mai ard kcal? laughing
Daca fac sprinturi ce se intampla? Ma ingras? Nu vezi ca aberezi?

Sa nu mai zic ca nu am spus asa ceva, nu esti in stare sa citesti, nu mai comenta, ca o faci degeaba, te bagi ca musca-n lapte. Citeste tot ce scriu si dupa raspunde-mi, corecteaza-ma sau ce vrei tu, dar citeste TOT, nu printre randuri.

| Lauv a răspuns (pentru aXy99):

Dacă alergi 10km/h folosești o parte mică din mușchi, ceea ce permite mai mult la arderea kcal nefolositoare = slăbești.
Dacă alergi cu 20km/h folosești 80% din mușchii corpului ceea ce permite la dezvoltarea mușchiilor, rezistența lor și capacitatea lor de a duce la cât mai mult sport.
Bineînțeles, un om cu 3 luni de sală să înțeleagă performanța profesională nu prea se întâmplâ, informează-te de la învingători de mma, box, wrestling sau chiar poți căuta pe net „intensive training„ să vezi că cardio nu lipseștei de la nici un canal. acela fiind săritul cu coarda ceea ce pune în mișcare 60% din mușchii corpului, lucrează aproape la fel de bine ca și sprintul dar doar pentru rezistență. flotări libere și tracțiuni sunt catalogate ca „cardio„ deoarece este greutatea corpului, lucrezi din nou, 60% din mușchii corpului dar se axează pe putere, și multe altele pe care tu nu le înțelegi și chiar sper să le înveți dacă vrei să ajungi la sport de performanță.
Cardio se face după exercițile cu greutăți, de aceea flotările, tracțiunile, genoflexiunile, săritul cu coarda, lovitul sacului de box, alergatul și tot ce reprezintă greutatea corpului împotriva forței este CARDIO și se face mereu după sală.
Data viitoare când faci pe inteligentul ai face bine să ai informații legite și conform cu realitatea sportului de performanță PRO nu ceea ce crezi tu că este corect.

| Simpatic a răspuns (pentru Lauv):

Show must go on, laur las-o asa axy este un copil rautacios care plange daca nu are dreptate si simte aceasta nevoie acuta de a avea dreptate.
daca il iau la un anttrenament il fac de ras si pe cardio si pe ce vrea el si chiar si pe trectiuni la bara si ce vrea el desi el e ala definitul happy
m-am saturat de pusti care dau sfaturi din fata unui monitor, pana acum manca ovaz si acum se arunca cu sfaturi. incetati ma.

| aXy99 a răspuns (pentru Lauv):

Omule, arzi mai multe kcal daca iti folosesti mai multi muschi, muschii sunt mari cosumatori de energie, cu cat iti folosesti mai multi muschi, cu atat arzi mai multe kcal. Sa nu mai zic ca arzi si pasiv, in timp ce muschii se refac. Facand un sprint iti vei folosi foarte intens muschii si ghici ce? Vei arde muuuult mai multe kcal decat daca ai face jogging cu 10 km/h. Tu imi spui mie de antrenamente de rezistenta si de sportivi (pugilisti, wrestleri etc.), chestii care nu au nicio treaba cu discutia mea anterioara. Tocmai asta incercam sa evit, ce fac profesionistii din diverse sporturi, aici era vorba strict de sala. Strict de HIPERTROFIE MUSCULARA, nu de anduranta sau imbunatatirea starii de sanatate.
Inainte sa elucubrezi, ia uita-te la ce am scris si zi-mi unde ai vazut tu c-am scris „cardio este doar pentru slabire". Daca nu vei gasi acest citat sau parafrazarea acestuia, abtine-te sa faci pe interesantul ca vorbesti in plus. Vei gasi chiar contrariul, dar cum tu citesti 2 randuri din 10 si le combini si modifici dupa cum ai chef, nu am mir ca rezulta astfel de aberatii.

| Lauv a răspuns (pentru aXy99):

E ultimul mesaj pe care ți-l transit.
Greșești foarte mult, dacă te-ai informa puțin mai mul și nu mă refer la wikipedia, ci oameni care practică sporturi, ai să afli diferențele dintre sprint și alergare.
Și ce ai spus tu cu pugilisti și wrestleri care nu au nici o legătură, era vorba de antrenamentul lor și ce folosesc ei când se antrenează.
Cu cât folosești mai mulți mușchi cu atât crești capacitatea de întărire a mușchiului, arzi și kcal bieînțeles dar nu la fel de multe deoarece corpul este concentrat pe consumul de energie la forțe maxime și nu consumul de energie la o forță mediocră asftel lăsându-i abilitatea de a arde kcal fără nici un motiv. Mai pe scurt și pe înțelesul tău, dacă alergi sprint corpul tău nu se poate concentra pe arsul kcal ci doar pe puterea musculară, dacă alergi jogging îi dai permisiunea corpului să ardă kcal fără un motiv anume aka slăbire.
Și am spus că nu am citit tot deoarece este o tâmpenie tot ce ai spus, nu ai pic de logică sau cunoaștere dar te dai mare cunoscător, omul a întrebat dacă să facă cardio iar tu spui că este folosit doar la slăbire? Practic îi strici rutina de a crea mușchi cu performanță profesionistă așa că nu mai comenta sau da sfaturi fără cunoștințele necesare, ok?
Nu vreau să fiu rău, vreau să te învăț deoarece nu știi, și nu este o problemă acest lucru, nici eu nu știam, mi-a luat 2 ani să învăț necesitatea cardio-ului în rutina mea zilnică și contează foarte mult, dar nu te da mare Atot-știutor pe un subiect despre care nu ai pic de idee.
O zi bună!

| aXy99 a răspuns (pentru Lauv):

Am spus fix opusul, retardat mintal ce esti. De unde stii ca am scris tampenii daca nu ai citit?
Invata sa scrii, degeaba folosesti diacritice daca esti agramat.
Cum sa spui ca "dacă alergi sprint corpul tău nu se poate concentra pe arsul kcal ci doar pe puterea musculară", cred ca ai un singur neuron si nu e in stare sa sinapseze. Tu crezi ca organismul tau se axeaza pe o singura chestie? Nu crezi ca face multe altele? Inima nu bate mai bate? Plamanii nu sunt solicitati? Ai idee cate procese chimise se intampla in corpul tau doar in acest moment in care stai si aberezi pe TPU? N-ai. Pentru ca esti prost informat. Inainte erau multi prosti, dar nu aveau acces la internet si era mai bine. Acum uite ce se intampla. Cand te antrenezi cu greutati arzi de zeci de ori mai multe kcal decat atunci cand alergi in acelasi interval de timp. Punct.

| RAY a răspuns (pentru aXy99):

Cand te antrenezi cu greutati arzi de zeci de ori mai multe kcal decat atunci cand alergi in acelasi interval de timp. Punct.

sa vedem daca e adevarat

While it's great to be burning more calories for 38 hours after the workout, that's not going to help you two weeks from now, unless you are consistent with your workout program (which you should be, but that's not the point we're trying to make here).

The number of calories you burn during exercise depends on your body size and how intensely you exercise. Typically, a cardio workout burns more calories than a weight training workout of the same duration.

For example, weight training is more effective than cardio at building muscle, and muscle burns more calories at rest than some other tissues, including fat (3).

Because of this, it is commonly said that building muscle is the key to increasing your resting metabolism — that is, how many calories you burn at rest.

One study measured participants’ resting metabolisms during 24 weeks of weight training.

In men, weight training led to a 9% increase in resting metabolism. The effects in women were smaller, with an increase of almost 4% (4).

While this may sound good, it’s important to think about how many calories this represents.

For the men, resting metabolism increased by about 140 calories per day. In women, it was only about 50 calories per day.

Thus, weight training and building a little bit of muscle won't make your metabolism skyrocket, but it may increase it by a small amount.

However, weight training also has other important calorie-burning benefits.

Specifically, research has shown that you burn more calories in the hours following a weight training session, compared to a cardio workout (5, 6, 7).

In fact, there are reports of resting metabolism staying elevated for up to 38 hours after weight training, while no such increase has been reported with cardio (7).

This means that the calorie-burning benefits of weights aren't limited to when you are exercising. You may keep burning calories for hours or days afterward.

For most types of exercise, a more intense workout will increase the number of calories you burn afterward (8).

High-intensity interval training (HIIT) can burn calories in a short period of time. Some research shows it may burn more calories than weights or cardio. Overall, it can produce similar weight loss to cardio, but with less time spent exercising.
Cardio is more effective than weight training at decreasing body fat if you do more than 150 minutes per week. Weight training is better than cardio for building muscle. A combination of cardio and weights may be best for improving your body composition.
A healthy diet and good exercise program are two of the most critical factors for long-term weight loss success. Weight loss programs that include exercise can lead to greater weight loss and better weight maintenance over time.

in concluzie conteaza ambele, ridicatul cu greutati creste rata metabolica pentru 38 de ore, masa musculara inseamna rata metabolica marita pe viata, cardio ofera o ardere mai rapida, dar in timp ambele sunt necesare

https://www.healthline.com/......eight-loss

| aXy99 a răspuns (pentru RAY):

"in concluzie conteaza ambele, ridicatul cu greutati creste rata metabolica pentru 38 de ore, masa musculara inseamna rata metabolica marita pe viata, cardio ofera o ardere mai rapida, dar in timp ambele sunt necesare "\

Asa este, nu am negat asta, dar daca vrei sa-ti dezvolti masa musculara nu ai nevoie de cardio. Poti face, dar nu e obligatoriu. Asta am tot spus in ultimele zeci de raspunsuri, dar vad ca astia sunt orbi sau analfabeti si nu stiu sa citeasca.

| RAY a răspuns (pentru aXy99):

Eu personal fac doar cardio pana slabesc apoi vad de culturism, au credinte, sunt ignoranti de stiinta

| aXy99 a răspuns (pentru RAY):

Asa fac si eu. In fine, nu prea am avut nevoie sa slabesc pana acum, dar pe acelasi principiu merg. Ma chinui sa mananc 3500 kcal zilnic, nu vad de ce as face si cardio pentru a mai consuma inca 2-300 kcal in plus.

| RAY a răspuns (pentru aXy99):

Atat de mult consumi? si nu te ingrasi?

| aXy99 a răspuns (pentru aXy99):

Ray, de ce iti tot stergi raspunsurile? Parca m-ai intrebat daca chiar consum 3500kcal si ai sters instantaneu comentariul. Wtf?
Si ca sa iti raspund, da, consum, am un metabolism rapid, la 1, 87 83kg ard destul de multe kcal si in repaus.

| Lauv a răspuns (pentru aXy99):

Doamne, știi doar să insulți și să te dai un mic geniu dar nu știi ceea ce contează... cum face Ray, el slăbește după pune masă musculară, indicat ar fi să le facă pe ambele deoarece după ce arde caloriile o să rămână pur și simplu cu un țesut muscular slab și o să-i fie greu să facă unul puternic.
Cât despre cardio, ți-am explicat deja dar văd că refuzi să înțelegi, în schimb mă insulți și îmi votezi răspunsurile ca fiind proaste deșii eu nu îți fac nimic decât să-ți explic civilizat la ce ai greșit, dar așa fac copii, vor mereu să aibă dreptate și să fie atot-cunoscători.
Ce să spun, îmi pare rău că nu înțelegi importanța cardio-ului și că crezi că se folosește mai mult la slăbit dar spre binele tăi, informează-te de la campioni și oameni care fac exerciții de 20-30 de ani și o să ai o altă perspectivă asupra „workout-ului"
Aș prefera totuși să încetezi să-mi votezi toate răspunsurile ca fiind greșite deoarece îmi strici profilul din vina orgoliului tău și nu că m-ar deranja așa de tare dar încerc să ajut oameni cu răspunsuri foarte informate și cât se poate de corecte, nu mă bag unde nu-mi fierbe oala așa că dacă ai recitii ce am spus și lași orgoliul deoparte o să vezi cu adevărat ceea ce am spus.
Cât despre Ray, îți recomand să faci și masă musculară, nu doar slăbire deoarece o să îți fie mai greu pe viitor să pui țesut muscular puternic... dar nu mai stau să explic importanța acestui subiect deoarece probabil iară o să fiu insultat de un copil.
Multă baftă la sport Ray și succes la învățat aXy99.

| RAY a răspuns (pentru aXy99):

TPU are erori de multe ori nu-mi vad propile raspunsuri, nu am sters, sistemul lor e prost

acum 5 ore | RAY a răspuns (pentru aXy99):
Atat de mult consumi? si nu te ingrasi?

wow ma mir, eu consum 8000 de calori intr o saptamana, sunt la slabit

| RAY a răspuns (pentru Lauv):

In prezent nici cardio nu fac, tin de dieta,nu e usor,eu lucram mult pe pc si nu faceam efort fizic,acum mi greu, dar o sa ma apuc de asta,la sala nu merg,nu-mi place sa fiu printre oameni, o sa fac culturism propiul corp, greutati, flotari vad eu, cardio mers pe jos sau ce gasesc pe net, e greu de crezut dar daca urc trei etaje simt ca numai pot, in ultimi 5 ani stateam si 12 ore pe pc, ca asta lucrez

| aXy99 a răspuns (pentru Lauv):

Cum sa nu iti votez raspunsurile ca eronate cand asa sunt?
" el slăbește după pune masă musculară, indicat ar fi să le facă pe ambele"
Cum naiba sa le faca pe ambele in acelasi timp? Nu poate. Nimeni nu poate. Ca natural nu poti. Poate in primele saptamani de sala sau daca iei steroizi, dar nici atunci. Nici culturistii profesionisti nu fac ambele procese concomitet pentru ca nu vor reusi sa faci niciunul cum trebuie. Ray face bine, tu vorbesti prostii. Ca sa le faci pe ambele deodata ar trebui sa fii in surplus si deficit caloric in acelasi timp. Ce paradox. Tu o tii pe a ta cu cardio si sportivii de performanta, ce-ar fi sa citesti odata ce am scris si ce a intrebat persoana perspectiva si ai sa vezi ca imi dai dreptate. Ai divagat prea mult de la subiect. Bine ca stai sa scrii romane in loc sa citesti cu atentie ce am scris pana acum.
PS: Nu ti-am votat toate raspunsurile ca gresite, ci doar acestea 3 pe care chiar le-am considerat eroante si pot aduce si alte argumente in aceasta privinta.
PS2: "E ultimul mesaj pe care ți-l transit." Se pare ca nu a fost happy

| aXy99 a răspuns (pentru RAY):

Poti slabi doar din dieta, si eu am facut-o, dar mergeam si la sala. Pierzi masa musculara daca deficitul caloric este prea mare (iar 8000kcal pe saptamana este putin). Sa nu mai zic ca iti vei incetini metabolismul cu un deficit caloric atat de mare.
PS: Am observat si eu ca au multe bug-uri, ma exaspereaza unele.

| Louys explică (pentru aXy99):

Poti sa cresti in masa si sa slabesti grasime in acelasi timp, dar doar cand esti la inceput.E dovedita chestia asta.Dar in rest, nu mai merge dupa.

| aXy99 a răspuns (pentru Louys):

Si eu ce am zis? Voi chiar nu sunteti in stare sa cititi un mesaj intreg?

"Poate in primele saptamani de sala sau daca iei steroizi"

| cristiww a răspuns (pentru aXy99):

Pentru un natural asta pare (din propria experienta) a fi reteta succesului, sa mananci cat mai mult si mai calitativ fara perioade de slabire. In timp de ani de zile se obtin rezultate mai bune decat atunci cand faci bulk de 3luni (iarna ca nu se vede sunca) urmat de definire (in primavara, pare a fi sport national pe stadioane, toti alearga dar numai primavara dupa asta uita de "sport") si apoi mentinere (vara cand se duc la mare si la piscina). Practic aplicand metoda 2 nu prea iti poti maximiza rezultatele pe termen lung, zic eu ca nu prea iti atingi limita genetica maxima, sau cel putin foarte putini reusesc asta.
aXy99 ce inaltime si greutate ai acum? poate asa intelege si lumea de ce 3500 e numarul norocos.

| cristiww a răspuns (pentru Lauv):

Uite, ti-am dat si eu "eronat". De ce crezi oare? Numai daca ma uit la fraza asta : " indicat ar fi să le facă pe ambele deoarece după ce arde caloriile o să rămână pur și simplu cu un țesut muscular slab și o să-i fie greu să facă unul puternic." imi dau seama ca o e aberatie 2 in 1, adica 2 aberatii la un loc.

| Francesca1102 a răspuns:

Buna. Nu este indicat sa lucrezi la sala pana nu faci cardio! Daca alergi pe stadion, o faci bonus, dar la sala neaparat trebuie sa lucrezi la bicicleta sau pe banda cel putin 20 de min la inceput si la sfarsit. Daca nu vrei sa platesti in plus, cel mai simplu este ca atunci cand vii sau pleci de la sala sa urci si sa cobori scarile de cate 4-5 ori, pe parcurs o sa cresti seriile si o sa ajungi si la 20 de ori, ajuta enorm de mult!

| Louys explică (pentru Francesca1102):

Dar 20 de ron nu este o suma mare.E vorba ca am auzit ca banda nu prea te ajuta in comparatie cu un alergat in natura.