anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU.
Ma adresez oamenilor experimentați cu sportul și alimentația sau nutriționiștilor.
Am 17 ani, 1.83 înălțime și 60kg practic sala de 5 luni și vreau sa pun mai mult in greutate și in masa.
Imi poate recomanda cineva un meniu zilnic de mâncare bogata carbohidrați, calorii și proteine? Cat sa fac surplus? Ofer funda!

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Nu cred ca are sens sa te concentrezi pe toti macronutrientii daca nu cumva vrei sa castigi vreun titplu de Mr Olimpia, masa ta ar deveni extrem de complicata si meniul ar fi extrem de limitat.

Daca vrei sa pui muschi ar trebui ca zilnic sa consumi cu 2-300 de calorii mai mult decat nivelul tau de baza precum si minim 1, 6 grame de proteina per kg de masa corporala. Carbohidratii sunt si ei importanti pentru ca o dieta saraca in carbohidrati o sa iti scada perfromanta la sala deci o sa iti incerineasca progresul, vezi cum te simti la antrenament si daca iti pare ca esti obosit pot sa cresti cantitatea de carbohidrati in limita de mai sus.

8 răspunsuri:
| Mihai0101 a răspuns:

Eu a-ti dau un sfat prietenesc nu lua proteine si tot felul de substante ce ajuta la crestere! De ce? Pentru ca poti sa-i faci rau ficatului si sa te inbolnavesti.Stiu pe cineva care mie prieten tot asa vroia sa creasca in masa si greutate repede si acum e cu ficatul in pioneze vorbeste mai degraba cu un medic bun sa vezi ce-ti recomanda si nu lua toate prostiile de prafuri. Dupa ce faci praf ficatul cu efort si prafuri e prea tarziu eu a-ti zic asta ca unui prieten.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mihai0101):

Pai si tu iei proteine ZILNIC.

| Mihai0101 a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu ma refeream la proteina din prafuri este o bomba cu ceas pentru ficat in combinatie cu efortul fizic.

| RoCkKiD a răspuns (pentru Mihai0101):

E vrajeala scoasa direct din fundul cuiva, cine stie ce a bagat prietenul de fapt tau sau ce probleme de sanatate avea deja. Ai gramezi de studii cu privire la nutritia sportiva care zic ca nu o sa ai nimic si sunt sunt milioane de oameni care consuma produsele alea, daca era o problema, o avea oricine merge la sala.
Suplimentele proteice sunt in general pe baza de zer sau sunt proteine vegetale, de cele mai multe ori ovaz, nu sunt nimic complicat, sunt doar izolate din preparatele de baza si nu te afecteaza cu nimic, chiar din contra dietele bogate in proteine tind sa fie destul de sanatoase.

| Mihai0101 a răspuns (pentru RoCkKiD):

Eu sustin parerea ca nu sunt sanatoase fiecare crede ce vrea.
Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te alimentezi natural si diversificat.
Oameni au trait mult si bine de milioane de ani fara prosti fabricate si substane dubioase.
Nu este chiar asa de ok consumarea lor dupa cum vreau sa para multa e si reclama si foarte wow bineinteles ca oamenii sunt indusi in eroare de tipi care promit marea cu sarea.
Sunt destui care s-au pus pe dunga/au murit din cauza substanelor astea ce forteaza corpul sa faca un efort peste limitele lui.
Daca niste trilu lilu fac studi cica inseamna ca sunt si conforme cu realitatea?

| RoCkKiD a răspuns (pentru Mihai0101):

Cred ca nu faci diferenta intre suplimentele nutritive pe baza de proteine si steroizi. Da steroizii o sa iti faca terci ficatul, mai ales daca ii iei de capul tau. Suplimentele pe baza de proteine nu o sa te afecteze cu nimic, poate o sa te ingrasi daca bagi prea mult. Daca iei de exemplu prafurile proteice pe baza de zer, e la baza doar zer de lapte ramas de la branza fiert pana se duce apa si ramane proteina din lapte.

| gabriel2004o a răspuns:

Descarca MyFitnessPal și de acolo îți face aplicația un calcul cu câte calorii trebuie sa mănânci pe zi pentru a putea crește. Tot acolo poți scana alimentele pe care le mănânci pentru a le pune în jurnal iar la finalul zilei sa calculeze caloriile

| Anonim7391 a răspuns:

Și cu Alimentația*