| IonutMontenegro a întrebat:

Salut TPU, ma scuzați de deranj, am un prieten e un pic mai gras, are 180 si cam 100 kg, si merge la sala cu mjne, cam ce ar trebui sa fac sa mai scape de grăsime si sa rămână masa musculară, dau funda

Răspuns Câştigător
| AlaSwek a răspuns:

Salutare.
Ma numesc Casian, si Iti pot spune ca ma confrunt cu aceeași problemă. Am 1.82 înălțime, cu 103.6 kg, si Iti pot spune ca de cand fac sală, am văzut diferente.
Pentru slăbit, iti pot spune sincer, ca toata vara am fost plecat pe stadion, si in fiecare zi la sală, împreună cu colegul meu ce si a propus si el să slăbească având aproape aceleași kilograme.
Am început ușor, prin alergat, nu ne fortam la început, dar pe parcurs începusem să evoluăm, să putem face cat mai multe. Mergeam la sala in fiecare zi, si inca mergem, si pentru slăbit este indicat sa faci cu cat mai putine kilograme, si daca doresti sa depui masa si sa te faci mai mare, pui mai multe.
În 3 luni pline de activitate, amândoi începusem să vedem diferente, ce i drept, la mine a fost o problema cu mâncarea.
În aceste 3 luni, eu am slabit 10 kilograme, si colegul meu 20.

Recomand, sa il bagi prima dată la cut, adică slăbire. Si dupa definire. Sub nicio formă nu l lasa sa infometeze, deoarece se lasă pielea rau.
Definirea poate veni dupa.

Chiar contează ce mănânci, spun asta, deoarece dupa am intrat in carantină cu orașul, și n am mai putut avea activitate, sălile fiind închise ajungând de unde am plecat aproape.

Va urez mult succes, si doamne ajuta în continuare, îmi propun din nou să înaintez înainte. Cheers!

| AnastasiaK a răspuns (pentru AlaSwek):

E bine că îți dorești să înaintezi înainte laughing Dar să te documentezi un pic să vezi că definirea INCLUDE slăbire nu vrei? Că dacă o ții în continuare cu slăbitul după ureche fără să ai habar cum funcționează organismul tău, poate riști să înaintezi înapoi laughing

| AlaSwek a răspuns (pentru AnastasiaK):

Dacă faci cu multe kilograme ca stii ca nu slăbești, ba din contră, iti crești mușchii, si pari mai mare.
Este bine sa mergi la un control înainte să faci astawinking.

| AnastasiaK a răspuns (pentru AlaSwek):

Și ce legătură are ce zici tu cu ce am zis eu? Ai alergat și tu puțin pe stadion, ai făcut câteva luni de sală și s-a trezit expertul din tine laughing

1. Ca să slăbești trebuie să fii în deficit caloric. Atât. Ce mușchi lucrezi, cum lucrezi sau dacă-i lucrezi măcar nu contează.
2. Ca să îți dezvolți mușchii, ai nevoie de mult mai mult decât să faci "cu multe kilograme", dar nu intru în detalii că n-am cu cine.
3. Definirea, că despre aia vorbeam, înseamnă fix ce a cerut cel din întrebare, să dea jos grăsimea și să rămână masa musculară. Dacă nu cunoști termenul, nu-l folosi.

Eu zic să lași sfaturile pentru ăia care știu cu ce se mănâncă domeniul ăsta că ești paralel grav.

| siriusblack98 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Îi tai macaroana unuia din ăsta total paralel cu sportul care se dă expert și în locul lui mai apar 10. Eu am cam renunțat să-mi mai bat capul cu ei laughing

| AnastasiaK a răspuns (pentru siriusblack98):

Eh, nu consider că-mi "bat capul", mai degrabă mă amuz pe seama lor în mod constructiv (zic "constructiv" că mă gândesc că cineva, chiar dacă nu ei, are ceva de învățat de pe urma a ce zic).

7 răspunsuri:
| sweetys a răspuns:

Sportul este doar o mica parte din 'transformare', alimentația contează cel mai mult. Pe lângă sport ar trebui sa își calculeze necesarul de calorii zilnice și sa mănânce cu 500 cal mai puțin. Nu va slabi peste noapte, dar nici nu va avea probleme cu excesul de piele sau alte probleme de natura digestiva sau hormonala de la socul provocat de o pierdere în greutate foarte rapida. Succes!

| Zuzu1991 a răspuns:

Ii bagi o bucata de carne cruda in buzunar si il trimiti pe o strada plina de caini, sa vezi ce de sport face big grin