| Axelx a întrebat:

Sunt Alex, am 17 ani și o dorință de a-mi schimba viața. Pe scurt, am fost în depresie de mic copil din cauza unei operații la polipi *nimic grav, știu, dar care a dus la să zic așa obezitatea mea* și toți își băteau joc de mine, rămăsesem fără prieteni, mă distanțiasem de mai toată familia mea și stăteam doar pe calculator. Doar aici îmi puteam găsi liniștea, sau așa consideram atunci. Daar totul s-a schimbat când am intrat într-un colectiv nou, la liceu. Din anul trecut am început să ies cu prietenii, pe scurt să fiu un om normal. Acum singura problemă este că: am fost obez dar niciodată nu am mâncat prea mult, a fost din cauza operației. Acum sunt slab, depresia m-a dus la un stadiu în care sunt foarte slab dar totuși am ceva burtică *lipsa de exerciții*. Acum am o prietenă pe care o iubesc enorm de mult și ea m-a făcut să mă las de jocuri fără ezitare și a trezit ceva mort din mine de ani buni. Acum îmi doresc să îmi schimb radical viața, să fac un sport, să am grijă de corpul meu. În trecut făcusem baschet și înot dar m-am lăsat din cauza depresiei. Nu am făcut de performanță. Acum doresc să duc o viață sănătoasă, să fac sport și să am un corp peste medie. Ca și formă, dacă ar fi fost lucrat, cred că am gene optime *mă refer la gene ereditare* pentru o stare fizică frumoasă. M-am săturat de burtică. Mă gândesc să mă apuc puțin de sală *să scap de rușinea de corpul meu și insecuritate* și să mă apuc de înot. Este prea târziu? Sunt șanse să ajung la corpul pe care îl visez eu, să zic așa? Saau la 17 ani încă te poți modela atletic? Am 1, 88 și o masă musculară cam slabă. Nici nu mâncam echilibrat, pe scurt încep de la 0. Întrebarea e, din nou: Este prea târziu sau încă la 17 ani este o vârstă acceptabilă să mă apuc de sală și apoi de înot? *O să fac și alergări și exerciții și să am o dietă mai sănătoasă* Mai am acele șanse să am corpul la care aspir? Ce îmi recomandați? Mulțumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| TimSem a răspuns:

Felicitări pentru decizia asta minunată! De ar fi mai mulți ca tine, cu curajul și hotărârea ta.
Nu, nu este prea târziu. Deloc! Ai toată viața înainte, ai cel mai minunat și prețios lucru la dispoziția ta (pe care cei mai mulți nu-l recunosc și nu știu de el!): timpul! Încă n-ai familie, încă n-ai așa-zisele griji ale vieții de adult (cu toate că știu că ai avut alte griji... personale, pe care să ai avut de înfruntat).
Mănâncă sănătos, respiră sănătos, gândește sănătos. Și aici ajung la ceva foarte important care vreau să ți-l spun. Nu vreau să par că mă dau deștept, dar într-un fel tu mi-ai dat șansa de a-mi spune părerea, și vreau o spun mai ales pentru că o spun din experiență: dacă faci toate aceste lucruri, fă-o PENTRU TINE! Înțeleg că prietena ta joacă un rol important în schimbarea și decizia ta, dar ce te-ai decis să faci nu o fă pentru ea, ci fă-o pentru tine! Adică, spune-ți că este pentru binele tău indiferent de ce s-ar întâmpla în jurul tău. Se pare că ești predispus la depresie. De aceea, riști foarte, foarte mult, ca atunci când poate lucrurile nu vor merge bine între tine și prietena ta (Doamne ferește!) sau când poate va pleca de lângă tine (iarăși, Doamne ferește!), să nu ajungi într-o și mai mare groapă decât înainte și să renunți la tot, pentru că nu mai ai motivația: prietena ta. De aceea, motivația trebuie să-ți fi tu însuți!
Nu știu dacă m-am făcut destul de înțeles... Astea sunt gânduri profunde, pe care le-am trăit și eu, și nu le-am pus neapărat în cuvinte...
Baftă multă și spor!

| Axelx explică (pentru TimSem):

Mersi mult pentru cuvintele spuse happy Da, te-ai făcut foarte înțeles cred eu. Mersi de părere. Ideea e că știu că nu e bine să depinzi de cineva, dar ideea e că eu sunt genul ăla de amorez ieșit din poeziile lui Eminescu. Când iubesc, mă dedic total.așa sunt eu. Dar am înțeles ce vrei să spui cu fă-o pentru tine. Și da, chiar trebuie să încep să o fac pentru mine. O să mă gândesc la asta. Dar da, știu că este spre binele meu și spre binele meu vreau și să o fac, dar ideea de bază e că ea a început totul. Știu că s-ar putea ca doamne ferește să nu ajung ca ea să fie prima pe care o să o văd în fiecare dimineață când mă trezesc deși mă întristează doar gândul, știu că nu trebuie să mă întorc în trecut și că trebuie să-mi trăiesc viața pentru mine. Mulțumesc din nou happy Tot binele

5 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Nu e niciodata prea tirziu sa incepi. Un mare culturist a inceput sa traga la sala pe la vreo 35 de ani. Intreaba-l pe el de e prea tirziu pentru tine happy. Si la 50 deja cistiga primele medalii in concursuri.
Eu sunt un sportiv prin definitie, am facut volei de performanta, am mers si eu citva ani la sala, acum sunt cu ciclismul, inotul ocazional, si tot ca inotul am facut si jogging si fotbal, si multe altele, pentru ca nu ma dau inapoi cand vine vorba de miscare, de facut ceva ce tine de vreun sport. Si daca nici eu nu consider ca e tirziu sa ma apuc de mers la sala, pentru ca sa nu imbatrinesc si sa imi mentin forma, la 50 de ani, adica peste doar citiva ani, cred ca si pentru tine nu e deloc prea tirziu sa incepi de la varsta ta.
Si inca ceva: cand am pornit eu cu sala, la 20 de ani, eram un tir de baiat, rideau cei de la sala de mine, dar pentru ca eram cu un prieten, si pentru ca eram determinat sa trag, am cistigat respectul celorlalti. Aveam la inceput 1.98 m/66 kg, si cand m-am lasat dupa doi ani aveam 2.02/86, deci era o diferenta notabila, si corpul meu incepuse sa arate binisor.

| GabiDumitrescu a răspuns:

NICIODATA NU E PREA TIRZIU! Se vede ca ai inca ceva urme de depresie si lipsa de incredere in sine. Lasa trecutul in urma, priveste inainte! E un maratonist la noi care rupe stilul in competitiile de amatori si are vreo 70 de ani. S-a apucat de alergat pe la 65 ca ii murise nevasta si se plictisea...

| sabin89 a răspuns:

Categoric, nu e prea tarziu. Sala este foarte buna. Despre inot nu stiu ce sa zic, nu sunt documentat. Eu am facut sporturi cu mingea, in special volei (inca mai fac ocazional); si sunt multumit de corpul meu. Cred ca orice sport este bun. Jocurile cu migea (fotbal, volei, handbal) au un farmec aparte - e o parere subiectiva, bineinteles; ca imi plac mie.

| Lorena000Lore a răspuns:

Este foarte bine daca vrei sa faci sport, nu e niciodată prea târziu sa faci sport.