| Ro731 a întrebat:

Tocmai ce m-am reapucat de sala, am 18 ani, 1, 83 m si 65 de kg. Problema este ca de cateva zile incoace dupa exercitarea catorva aparate, incet incet, ajung sa nu-mi mai simt bratele. Si nu-mi dau seama daca este de bine sau de rau. Oare le fortez prea mult? As vrea si eu cateva sfaturi daca se poate. Multumesc anticipat!happy

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Caz tipic de oboseala a muschilor. Las-o mai moale, altfel te vor lasa ei. Nu vor mai vrea sa creasca la un moment dat, si oricit vei trage de ei de atunci, n-o vor mai face. Cind mergeam la sala, antrenormul mereu ne spunea ca primele doua-trei luni sunt esentiale pentru antrenarea muschilor. Pina ce se obisnuiesc cu efortul. Nu trebuie sa ajungi sa tragi de ei pana ce tremuri sau nu ii mai simti. Un muschi bine antrenat, care creste, "lucreaza" in timpul efortului. Dupa cateva repetari, se mareste si iti ofera o senzatie placuta, de parca ar vrea sa iasa de sub piele pentru ca se umfla. Pozele cele poti vedea la marii culturisti care au cistigat concursuri sunt de pe urma miscarii, inainte de concursuri ei fac cateva miscari pentru a "activa" muschii, caci, umflindu-se, desigur ca si aratau mai bine la concurs. Sunt ani de cand nu am mai fost la sala, dar si azi daca lucrez ceva din greu si solicit o grupa de muschi, inca simt dupa un timp cum se umfla si lucreaza. Daca nu ai ajuns dupa trei luni de sala la acest efect, trebuie sa ai grija, ceva nu e normal in antrenamentul tau.Fie nu tragi destul (nu cred ca e cazul la tine), fie iti suprasoliciti muschii, ceea ce poate duce la blocarea cresterii lor.

1 răspuns:
| FaraNume1245 a răspuns:

Încet, Hulk. Informează-te înainte să faci ceva prostii mari. După tine, e bine să faci doar brațe non-stop, zile la rând?