| 111111111aaa a întrebat:

Salut TPU! Va rog sa ma ajutati! Eu, de obicei, cand ma bateam cu prietenii mei pe strada (amical), imi placea. Dar ma cam sperii putin la batai de astea adevarate, dar tot imi plac luptele. Eu peste 2 ani merg la liceu si acolo vreau sa fac lupte de contact si as vrea sa ma ajute si la luptele de strada, asa ca am ales kickboxul. Eu as vrea sa fac kickbox de performanta si ma antrenez acasa, fac exercitii pentru muschi la picioare si muschi la brat, cu propria greutate.

Problema de abia acum incepe. Mie imi e cam frica, ca daca fac de performata, dupa un timp, din nervi pe cineva, sa dau o lovitura mortala sau ceva. Eu stiu ca niciodata nu as face asta, dar ma gandesc si asa. Imi place sportul, dar mi-e frica daca pe viitor nu o sa imi mai placa si o sa am alte pasiuni, ce o sa fac?

Sincer, simt ca, daca as scapa de aceste ganduri/chestii care ma tin in loc, as ajunge departe!
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, etc..., DAU FUNDA!
(si va rog, daca puteti, niste sfaturi sa raman motivat, sa nu mai intreb pe TPU)

24 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bataia este un act de violenta si se pedepseste cu inchisoare asta vrei? Cauta un alt tip de sport mai pașnic, tenis handbal volei fotbal.

| 111111111aaa explică (pentru CristiDinBucuresti):

Eu ma refeream la o sala nu pe strada

| Cosmin86 a răspuns:

"Eu as vrea sa fac kickbox de performanta, si ma antrenez acasa" -> NU ai cum sa antrenezi kickboxing acasa, asta e o aberatie de copii mici.

Ai nevoie de antrenor, de parteneri pentru tehnica si sparring + multe altele.

NU EXISTA antrenament de arte martiale acasa, asta e o CRETINITATE.

| 111111111aaa explică (pentru Cosmin86):

Ba da, pregatrea fizica, care e foarte importanta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru 111111111aaa):

Da, e foarte importanta, dar e doar o mica parte. Lucrul cu partener sub supravegherea unui antrenor... asta conteaza de 20 de ori mai mult.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Cosmin86):

Si pregatirea fizică e de obicei sub supravegherea preparatorului fizic. Asta dacă nu cumva are el la 15 ani suficiente cunoștințe în domeniu încât să știe să facă singur pregătire fizică specifică...și chiar dacă știe, la multe exerciții îi trebuie și echipament, pe care mă îndoiesc că-l are acasă. big grin

| Cosmin86 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Corect si asta... deci 100% pierde vremea si crede ca face "kickboxing" laughing

| Drimmero a răspuns:

Asta e scopul sporturilor de contact sa te disciplineze si sa te educe + autocontrol, pe langa auto-aparare. Daca esti un gibon care ia lumea la bataie doar ca sa arate ca e macho avand sport in spate, pot sa-ti zic dupa acum ca ti-ai gresit cariera deja.

| 111111111aaa explică (pentru Drimmero):

Asta e, eu nu vreau sa bat oamenii, vreau sa fac doar pentru mine. Doar ca nu am scris bine in cerinta, si am scris repede, si na.
Oricum, e pentru mine, ca poate fac performanta.

| AnastasiaK a răspuns:

Ai 15-16 ani și peste 2 ani abia mergi la liceu?

"daca pe viitor nu o sa imi mai placa, si o sa am alte pasiuni, ce o sa fac?" - Eu cred că tu nu știi pe ce planetă trăiești... ORICUM TU TREBUIE SĂ AI ALTCEVA DE FĂCUT. Nu e un sport din care să te întreții așa că dacă nu o să-ți mai placă, pur și simplu te lași și scapi de un stres și multe cheltuieli. Sper că nu-ți imaginai vreo secundă că a face kickbox de performanță înseamnă să faci doar asta și să trăiești din asta laughing

| ForeverAlone97 a răspuns:

CristidinBucuresti ignora-l. Asa cum stie si el sa ignore. Referitor la intrebarea ta, daca vrei neaparat sa faci kickbox mergi la o sala unde se face asta, spune-i antrenorului ca vrei sa faci performanta din sportul asta si roaga-l sa te indrume. E mult mai bine sa te bati in medii controlate (sala, ring) decat pe strada, unde se pot intampla accidentari grave.

| 111111111aaa explică (pentru ForeverAlone97):

Ms, unii pot da raspunsuri care te pot pune pe gaduri, renuntand. Macar exista si oameni care te ajuta cu cerinta ta. Eu am vrut doar pentru mine, sau pentru performanta, etc.

| ForeverAlone97 a răspuns (pentru 111111111aaa):

Cu placere. Eu am mai facut sportul asta. Poate ai vrea sa iti mai dau ceva detalii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai tulburari cognitiv-comportamentale.
Cum sa te trezesti dandu-i unui amic una, asa, prieteneste. Prieteneste unii si-au scos ochii.
Se jucau, daca vrei un exemplu, niste amici foarte buni cu zapada. Unul dintre ei primind o lovitura mai consistenta, a considerat ca e timpul sa puna si o piatra in bulgare, si iata ca bulgarele a lovit pe unul dintre ei tocmai in ochi. Acesta din urma a necesitat ingrijiri medicale.
Cel care lovise, zicea la urma ca, "doar a vrut sa glumeasca, si nu a vrut intr-adevar sa-l loveasca".
O credem si pe asta, dar gandeste-te ca incepe totul de la unul cu o gandire asemanatoare cu a ta. Fara suparare!
Nu vrea batai periculoase, ci doar din acestea, minore.

fa altceva. Alearga! Consuma-ti energia facand turul orasului pe jos, etc.

| 111111111aaa explică (pentru anonim_4396):

EU ma refeream ca sport, nu ca bataie pe strada farte, voi sunteti imbecicli, la voi daca faci sport de perofrmanta, ii omori pe toti, in ce epoca traiti?

| anonim_4396 a răspuns (pentru 111111111aaa):

Esti un mujic

| 111111111aaa explică (pentru anonim_4396):

Poate un viitor kickboxer

| 111111111aaa explică:

Deci astia care fac box, kickbox de performanta sunt ciudati asa-i? de aia au ajuns ei unde nu o sa ajungi tu niciodata!

| GraniniCuPiersica a răspuns (pentru 111111111aaa):

Nu nu sunt ciudați sunt sportivii de performanța

Ce ai zis tu mai zis este cu totul altceva este o diferența între un sportiv de performanța și unul care caută scandale bătai

| 111111111aaa explică (pentru GraniniCuPiersica):

Nu am zis ca caut scandale, am zis ca atunci cand facem sparring cu prietenii mei, imi placea, asa si astia de performanta. Cand am zis ca ma bateam amical cu prietenii, adica dadeam foare incet!

| GraniniCuPiersica a răspuns (pentru 111111111aaa):

Pai atunci e bine am înțeles eu greșit îmi cer scuze greșeală mea

Mergi înscrie-te la un club de kickboxing de MMA sau alte sporturi pe care te pasionează și încep sa faci acolo lupte sparring-partner și altele care te pasionează succes numai bine!

| 111111111aaa explică (pentru GraniniCuPiersica):

Si cand am zis ca sa ma ajute pe strada, am zis daca cineva ma ataca ma omule!

| 111111111aaa explică (pentru GraniniCuPiersica):

Multumesc, eu nu am scris tot, nu m - am exprimat bine. Eu am vazut ca am o oarecare atractie spre sproturile de contact, lupte, si am zis sa merg sa practic, ca poate pe viitor voi face de performanta!
Sa intelegi ca pe mine nu ma lasa sufletul sa bat oamenii pe strada, imi e mila, si nu sunt genul ala de persoana, voiam doar sa ma interesez in legatura ca pe viitor voi face de performanta.
Numai bine, sanatate!

| GraniniCuPiersica a răspuns (pentru 111111111aaa):

Am înțeles omule )))) nu mai lua foc gresela mea îmi cer scuze

Pai deja când cineva te atacă pe strada intenția lui este clară atunci nu-ți mai rămâne decât să-l pui la punct

Bafta numai bine omule succes