| DANIEL567 a întrebat:

SALUT,TPU vreau doar sa stiu mai intai vreau sa-mi raspundeti cu da sau nu daca lucrez timp de doi ani adica sport pentru fiecare grupa de muschi exemplu azi brate, maine abdomene, miercuri etc si o alimentatie adecvata pot pune pe mine timp de doi ani 10 kg de masa musculatra, dar vreau sa raspundeti cu da sau nu va rog foarte mult

14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Masa musculara pe un an se depune doar 3, 5 kg, poate esti un superom si vei pune mai mult, unde mai pun ca alea 10 kg de muschi inseamna foarte multe proteine, uni culturisti se antreneaza de mici si nu sunt ca vedtele de la tv, genetic se poate sa nu acumulezi astfel masa musculara, in 10-15 ani e posibil dar nuin doi ani, apoi ce faci manci grasimi nu? crezi ca masa musculara nu se pierde?

| CristiMC a răspuns (pentru RAY):

3-5 kg de masa pe an laughing)))))). eu am reusit intr-o luna sa pun 7kg deoarece am crescut foarte mult surplus de calorii.

| CristiMC a răspuns (pentru RAY):

Normal ca poti. Trebuie sa faci sala si sa ai surplus caloric pana ce ai pus cele 10 kg.

| RAY a răspuns (pentru CristiMC):

7 kg de muschi e imposibil asa ceva, 7kg de grasime te cred

| Cosmin86 a răspuns (pentru CristiMC):

Da, dar din alea 7 kg probabil 6.5 kg sunt apa + grasime.

| CristiMC a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu am folosit nici un supliment in cele 2 luni. NU nu cred ca am acumulat atat de multa apa si grasime. Consum multa carne, branza, lapte prins, lapte normal si albus de ou si in rest mancare bio. Cosmin, nu sunt in masura sa ma contrazis cu tine deoarece nu am cunostintele tale in acest sport, dar nu cred ca am asimilat atat de multa grasime si apa. happy

| CristiMC a răspuns (pentru RAY):

Nu am zis 7 kg de muschi. Am specificat mai sus "masa musculara". Masa musculara e formata si din grasime.

| RAY a răspuns (pentru CristiMC):

Masa musculara e formata din Compoziția chimică a mușchilor este de: 75–80% apă, 20–25% substanță uscată. Substanța uscată este de natură organică și anorganică. Materia organică este formată din proteine, contractile (actină, miozină) și necontractile; lipide (fosfolipde), glucide (glicogen), mioglobină și miogen. Materia anorganică, este alcătuită din diferite săruri de potasiu, magneziu(Mg) și calciu (Ca).

| CristiMC a răspuns (pentru RAY):

Asta am inteles. Tu ai zis "7 kg de muschi e imposibil asa ceva, 7kg de grasime te cred", si in astea doua luni de sala nu am cum sa nu fi pus numai grasime. Ajungeam in unele zile sa consum 500g piept pui si 8 albusuri de ou.

| RAY a răspuns (pentru CristiMC):

Dovedeste tu stiintific ca ai pus 7kg de muschi si te voi crede simplu, din nou repet nu proteina e esentiala in formarea muschilor, si eu erau zile cand bag si un 1kg de carne pe zi si nu vad ca am mai multi muschi, 7 kg pot fi apa, grasime, proteinele in numar mare se elimina prin urina de asta dieta high proteine e interzisa celor care sufera cu rinichi pentru ca proteinele te face sa urinezi mult

| RAY a răspuns (pentru CristiMC):

Potrivit lui Aragon, persoanele care se antreneaza regulat si care au ajuns aproape de potentialul lor genetic, pot arde intre 0.25% si 0.5 % din totalul grasimilor din corp intr-o luna. Pana si actorii care se antreneaza regulat sunt fericiti atunci cand reusesc sa castige 5 kg de masa musculara intr-un an!

„Dupa parerea mea, sunt rare cazurile in care cineva care isi lucreaza corpul constant si care este foarte aproape sa atinga potentialul sau genetic de masa musculara, sa poata castiga 1-2 kg de masa musculara intr-un an. De aceea, este o mare realizare pentru ei sa castige 5 intr-un an".

Daca la antrenamentele regulate adaugam un regim alimetar corect, diete echilibrate, un incepator in ale fitness-ului cu greutatea de 68 de kg, care urmeaza sfaturile lui Aragon, poate sa adauge intre 10 % si 12 % masa musculara pe an. Un intermediar de 77 de kg poate sa castige intre 4.5 kg si 6.8 kg masa musculara pe an.



Read more http://www.topculturism.ro/......l-intr-un/

| CristiMC a răspuns (pentru RAY):

Si eu in astea 2 luni am pus numai 0.5 kg de muschi sa inteleg sad. Multemesc de informatii!

| Ioscaa1 a răspuns:

Da.