| iulyandrew a întrebat:

Vreau sa achizitionez o bicicleta. Am vazut https://www.afisport.ro/biciclete/bicicleta-afisport-292 1.html si mi-a atras atentia. Merita banii? Daca puteti va rog sa ma ajutati cu pareri sau cu sugestii. Ma intereseaza o bicicleta pe 29 cu frane pe disc. Inca ceva, am inteles ca bicicletele cu roti pe 29 nu sunt foarte controlabile, ce spuneti?

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Hai sa zicem ca e bunicica. Atit de bunicica cit iti poti permite sa spui ceva despre care stii ca nu e de firma. Numele de Afisport nu imi spune nimic, desi cam am habar de ce se intampla in domeniul bicicletelor. Imi place insa mult cum arata. Si, sa iti spun drept, imi place ca e fabricata in Romania, desi noi nu excelam la capitolul asta.
Cadrul de Al 6061 ar spune multe, dar, stiind cum se prelucreaza, ca sudurile trebuie tratate dupa realizarea lui pentru a avea rezistenta maxima, pot spune ca nu e totul simplul fapt de a fi din unul din aliajele cele mai bune (cred ca il depaseste doar 7005).
Frinele, hidraulice, si de la Shimano, cred ca sunt bune, e ceea ce vrei la urma urmei.
Transmisia merge daca esti incepator. Cei de la Shimano au anumite nivele de performanta, si Tourney si Altus s-ar zice ca merg pe "entry-level" la ei, nivelul pentru amatori/incepatori, desi prima mea cursiera era echipata cu schimbator Altus, si n-o scoteam din 40 de km la ora. Acum, cand fac 4000-5000 de km pe sezon, am trecut la alt nivel, XT, care e "high-level" si e pentru cei pentru care bicla inseamna foarte mult, se dau cu ea la concursuri, si fac multi km cu ea, si care mai e depasit doar de XTR, care e virful de gama a celor de la Shimano. Daca cumva nu esti multumit de transmisie, partea buna e ca o poti schimba oricind. Cu vreo suta de euro oricind poti pune pe bicla ceva super OK.
Per general, eu cred ca bicla isi merita banii.
Biclele cu roti de 29 s-ar putea sa nu fie confortabile, caci sunt mari, pentru cei mici de statura. Daca insa ai peste 1, 75 inaltime, nu cred ca ar fi o problema.

0 răspunsuri: