| CondoM a întrebat:

Salut TPU,
Vreau sa ma apuc de sala și nu stiu ce sa fac prima data.
Sa slăbesc și dupa sa încep sa pun masa musculara sau sa pun masa musculara și dupa sa încep definire?
Tin sa menționez ca am 1.80 cm și 102 kg.
Dau funda.

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Prima oara ajungi la greutatea normala, apoi consumi 300 de cablori mai mult =2 grame per kg corp de proteine, carbohidrați mai mulți, grăsimi culturism, pana când ajungi la un imc bun, strângi bani sa ai de un antrenor personal.

| relian a răspuns:

Eu cred ca e mai usor sa te apuci ori sa continuu sa maninci, e mai bine laughing la sala trebuie sa faci efort, sa maninci mai putin, asa ca mai baga ceva fripturi cas mai bune laughing

| Cosmin86 a răspuns (pentru relian):

Sa mananci mai putin? Vrei sa spui MAI MULT. Cand faci sala serios mananci cat o familie de 4 persoane!

| relian a răspuns (pentru Cosmin86):

La sala te poti duce sa te uiti si la femei, fara ca tu sa faci nimic, tot sala se numeste si aia nu?laughing sau alergi pe banda si atat.Tu confunzi sala cu prefectura cu culturismul laughing

| Cosmin86 a răspuns (pentru relian):

Nu neaparat "culturism", ci cu sport in general.
Si tot vorbind de "multa mancare", campionul mondial la inot consuma 10.000 kcal pe zi... a bagat si 3 kg de carne intr-o zi.

| relian a răspuns (pentru Cosmin86):

O fi bagat ala ce spui, dar sunt sigur ca consumat tot atata laughing ca urmare nu pune masa nici musculara nici grasime.

| PringAloe a răspuns:

Salut, practic si eu sala de 1 an si jumatate, dupa cum stii si tu 102kg sunt multe, in primul rand incearca sa slabesti iar asta poti face si prin antrenamente la sala/acasa si prin alimentatie, ba chiar alimentatie este baza, calculeaza-ti caloriile si scade 300-500calorii, foloseste formula asta: KG x 2.2 x14-16
Sa-ti explic, 14-16 alegi in functie de activitate 14:sedentar, 15: sala 3-4zile pe saptamana, 16: daca faci sport de performanta, te duci cel putin 5 zile pe saptamana la sala sau faci exercitii fizice intense, dar cel mai bine pentru inceput este sa alegi un 15 iar apoi iti reglezi tu (14.7, 15, 15.3 etc)
Practic, faci 102 x 2.2 x 15 = 3366kcal ai nevoie ca sa-ti mentii greutatea iar tu vrei sa slabesti, deci din cele 3366calorii scazi 300-500calorii si iti asigur ca vei slabi, eu am folosit aceasta formula pentru a ma ingrasa, pentru ca aveam 183cm si 64kg, acum am 75kg, daca o sa ti cont de aceasta formula si caloriile pe care trebuie sa le mananci pentru a slabi o sa scazi din greutate progresiv, daca faci si sala o sa te ajute si mai mult la scopul pe care ti l-ai propus, evita sucurile cu zahar, alimentele bogate in grasimi si zahar, daca vrei sa pui masa musuclara exista urmatoare formula 2g de proteina x kg respectiv 2x102 = 204g de proteine ai nevoie pe zi, cand o sa slabesti o sa mai scazi din gramaj, incearca sa mananci legume mexicane, ovaz, piept de pui, paste, somon, orez, etc. te poti informa pe Youtube despre alimentatie sanatoasa care sa te ajute in scopul tau.

| NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios a răspuns:

Parerea mea e ca ai putea incepe sa slabesti progresiv, dar sa scazi din tesutul adipos, adica din grasimi, insa in acelasi timp incearca sa ai un minim de proteine pentru a stimula cresterea masei musculare. Totusi ai deja prea multe kg pentru a mai pune, incearca sa scapi acum de grasime. Pe la 85-90kg poti sa te ingrijorezi despre masa.