| Stefan2K20 a întrebat:

Vreau sa-mi spuneti si mie cum se ineaca oamenii in rauri si lacuri daca stiu sa inoate si daca stiu cum sa scape de un curent si in afara de carcei musculari. Adica eu stiu foarte bine sa inot si stiu cum se scapa de un curent, inoti in paralel cu malul, dar totusi cum se ineaca atata lume in apa raurilor si lacurilor daca stiu sa inoate si daca stiu sa scape de curenti? Apropo sunt si curenti care te trag la fund?

Răspuns Câştigător
| MelindaPocsai11 a răspuns:

E un subiect foarte complicat. Pe scurt, exista curenti "care te trag in jos" numiti vartejuri, indiferent de cat de bine stii sa inoti, e foarte greu sa iesi. Tata zicea ca singura modalitate sa iesi, ar fi sa te lasi tras inauntru, sa ajungi pana la fundul apei, si sa inoti cat mai departe de el. Desigur, cand apa are peste 3 metri sansele sunt foarte mici sa reusesti sa scapi.
Aia una la mana, doi la mana, poti sa inoti in paralel sa scapi de alti curenti, dar cand dai de pietre, crengi mari pe rauri, sau esti foarte departe de tarm intr-un lac, ori te lovesti si aia a fost, ori faci un carcel. Un prieten bun care a traversat de cateva ori lacul Cincis( fiind cam renumit pentru cati morti au fost din cauza curentilor, vartejurilor etc.) povestea cum are un ac foarte lung care il impunge in gamba ( daca tin bine minte) ca sa ii produca un soc si sa scape de carcel cand inota. Btw, am uitat sa precizez ca e inotator profesionist si omul stie ce face, nu e Mitica de la coltul satului care merge la pescuit pe rau.
Oricum, sunt si alte motive, am multe povesti cu prieteni, veri, cunostinte care s-au inecat in rauri/lacuri, cele mentionate de sus sunt cele mai frecvente motive.

| Stefan2K20 explică (pentru MelindaPocsai11):

Multumesc de raspuns!

| MelindaPocsai11 a răspuns (pentru Stefan2K20):

Cu drag! ????

6 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Pe langa ce-a zis Melinda, ar mai fi malul. Poti ramane blocat in mal sau in plante pe sub apa (gen trestii putrezite, crengi, etc.).

| Stefan2K20 explică (pentru Cosmin86):

Multumesc pentru raspuns!

| Alverto a răspuns:

Pai o luam așa, în primul rând din cauza temperaturilor poți face hipotermie
În al doilea rând, în unele lacuri dar ce-i drept foarte rar exista pești cărora le place pielea de om daca înțelegi ce vreau să zic
În unele cazuri se pot lovi cu tâmpla de ceva dur