| ovidiugiurgiu18 a întrebat:

Salut TPU vreau sa va cer o parere
am 16 ani 1, 85 inaltime si 87 de kg, fac sala de 7 luni am avut si o luna pauza din cauza unei accidentari dar mi-am revenit
Inainte sa ma apuc de sala aveam asa:
1, 82 inaltime si 64 de kg
28, 5 cm in brat
impins la piept-bara goala (20 kg)
impins cu gantere- 7, 5 kg o gantera pe o mana
7 luni mai tarziu...
1, 84 inaltime si 87 de kg
35 cm in brat la rece
impins la piept cu bara-60 kg
impins cu gantere- 25 kg o gantera pe o mana (aproape o repetare, doar jumatate pot sa le imping)
si vreau sa mentionez ca inainte eram foarte slab si nu aveam piept deloc, acum un piept foarte vizibil (care vrea poza in privat cu before and after sa imi dea add aici si ii arat) si totusi ca m-am ingrasat 23 de kg in 7 luni si poate nu e foarte sanatos si da am si vergeturi dar sunt in stadiul de inceput, cu toate ca am 87 de kg sunt putin definit,adica am putina burta,dar sunt vascularizat pe pumn si mi se vad venele destul de ok,iar la piept am,,santul" care desparte pectorali destul de vizibil si inainte nu aveam nici urma de piept, ca suplimente am folosit creatina si dupa 2 luni am inceput cu gainer dar la piept am crescut cel mai mult si la brate si m-am latit si in spate destul de mult,singura grupa care e in deficit sunt umeri care nu arata foarte ok poate pentru ca nu sunt definit de aceea,acum sunt pe bulk momentan,ca alimentatie la inceput am tinut ceva alimentatie doar ca acum de cand a inceput scoala e mai greu,trebuie sa imi si singur mancarea, ajung si seara tarziu acasa pe la ora 4 deoarece sala e departe de mine la vreo 15 km ca stau la tara si pe la ora 9-10 trebuie sa dorm deoarece ma trezesc la 5:50 sa imi pregatesc mancarea pentru scoala in caserola si sa fiu in statia de autobuz la 7 fix,sa nu mai zic ca e destul de scumpa alimentatia,dar din ianuarie tatal meu vitreg se intoarce la munca,a suferit un semi-infarct el era sofer pe tir si odata ce se intoarce la munca o sa incep si mai serios cu alimentatia,adica sa mananc si pui,vita,porc,curcan suplimente mai multe pe langa creatina cum ar fi bcaa,amino,vitamine,poate si un pre-workout animal packs etc sa o iau in serios,dar chiar si asa doar cu alimentatia bazaza pe oua,piept de pui,ceva paste,cartofi dulci,orez si fulgi de ovaz am evoluat destul de bine,deci ce parere aveti despre evolutia mea? am crescut lent/repede in forta,am incheitura maini destul de subtire deci cred ca sunt ectomorf, dar de ce daca sunt ectomorf am pus 23 de kg in 7 luni, in conditiile in care un ectomorf de ar pune 3-4 pe an plus forta unui ectomorf ar creste mult mai lent
dar parerea mea este una buna, am crescut in forta destul de rapid si mult zic eu in doar 7 luni, iar la corp m-am schimbat total adaugand 23 de kg pe mine, voi ce parere aveti?

14 răspunsuri:
| Mirel4412 a răspuns:

Ai luat destul de mult in greutate in 7 luni, apuca-te de cardio (bicicleta, mers pe jos.)

| ovidiugiurgiu18 explică (pentru Mirel4412):

Momentan vreau sa continui cu bulking pentru masa musculara vreo 1-2 ani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti supraponderal. Trebuie sa dai jos 2 kg.
In rest nu e treaba noastra daca esti frumos sau nu. Bafta!

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonim_4396):

Bănuiesc că nu te-a informat nimeni până acum că IMC nu este relevant pentru cei care fac sport...sau mă rog, este, dar nu în sensul în care crezi tu (adică NU-și vor regla greutatea ca să se încadreze în valorile în care îți spune ție Google că trebuie să fii). Unii sportivi TREBUIE să fie subponderali, alții supraponderali, alții normoponderali, în funcție de sportul practic. În bodybuilding, de exemplu, se tinde spre supraponderalitate și nu este deloc nesănătos pentru că de multe ori, chiar supraponderali fiind, ei vor avea un procent de grăsime mai scăzut decât al unui normoponderal nepracticant de sport.

| anonim_4396 a răspuns (pentru AnastasiaK):

De ce mai intrebi daca ai toate raspunsurile?

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonim_4396):

Te-ai lovit la cap? CE am întrebat eu? rolling on the floor Eu doar te-am informat cum stă treaba cu IMC-ul.

| ovidiugiurgiu18 explică (pentru AnastasiaK):

AnastasiaK are dreptate, chiar daca am 87 de kg nu se vede deloc asta, deoarece sunt si inalt 1, 85
adu-mi unu care nu face sport deloc si are 87 de kg si 1, 85 inaltime si fa comparatie cu mine de exemplu ala o sa aiba de 3 ori burta mai mare ca mine, piept nu o sa aiba deloc decat grasime, repet iti trimit o poza sa vezi cum arat ca,, supraponderal" nu am pus foarte multa masa musculara, hai sa zicem vreo 2-3 kg maxim, DAR acele 2-3 kg de masa musculara fac diferenta intre mine si unu care nu face sport deloc

| ovidiugiurgiu18 explică (pentru AnastasiaK):

Am dreptate AnastasiaK? tu ce parere ai de mini,, evolutia mea" de pana acum in 7 luni? sunt indrumat de o persoana foarte inteligenta si cu foarte multe cunostinte despre sala care activeaza in domeniul asta si nu numai de vreo 12 ani, l-am cunoscut aici pe TPU si e imposibil sa nu fii auzit de el
si anume Cosmin86 cel mai bun si mai informat care a dat zeci de mii de raspunsuri si a ajutat multe persoane il cunosc destul de bine si e o persoana foarte intelectuala peste media romanilor, asa ca nu imi este teama atat timp cat sunt indrumat de cineva care stie despre ce vorbeste

| anonim_4396 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Si nu te-ai prins de ce am dat raspunsul ala, esti mai incet la facut conexiuni? Nu suport bagaciosii in seama! Dat fiind ca eu i-am raspuns celui care a pus intrebarea, tot de la el ma astept sa primesc raspuns, nu inteleg de ce simt nevoia saritorii din boscheti sa se bage in seama. Vezi-ti de raspunsul tau si lasa-i pe altii sa-si vada de al lor.
Dar hai sa-ti raspund si la aia, pe tonul tau: Daca nu esti bine informat am facut sport de performanta 25 de ani, inclusiv lot national, iar Indicele Corporal a fost foarte important pe tot parcursul acelor ani. Poate o fi diferit la tras de fiare, dar tot over weight este si chestia asta trebuie reglata, mai ales in ritmul in care a ajuns el la greutatea aia. Nu poti crede ca a pus 23 kgs, in 7 luni (asta inseamna peste 20000 de calorii in plus pe luna) doar din tras de fiare. Shut the f.k up si gandeste! Nu te mai baga in seama.
P.S. Baiatul cu intrebarea, ceva nu este in regula, incearca sa mergi la cineva care se ocupa cu asta si nu mai astepta raspuns la intrebarile tale pe TPU.

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonim_4396):

"Si nu te-ai prins de ce am dat raspunsul ala" - Ba da, pentru că nu ai fost în stare să diferențiezi utilizatorul care a pus întrebarea de cel care ți-a răspuns. Dar da, eu sunt înceată la făcut conexiuni, desigur laughing Tu le faci foarte rapid chiar și când nu trebuie.

"Vezi-ti de raspunsul tau si lasa-i pe altii sa-si vada de al lor." - Știi care e dezavantajul faptului că ai dreptul la opinie? Că și restul îl au, iar atunci când dezinformezi, o să vină de cele mai multe ori cineva să te contrazică. Nu neapărat pentru că i-ar păsa de opinia ta, ci mai degrabă pentru că i-ar păsa să nu se răspândească informația eronată.

"Daca nu esti bine informat am facut sport de performanta 25 de ani," M-ai impresionat până la lacrimi cu sportul de performanță, în sensul că râd cu lacrimi, mai ales de exprimare..."dacă nu ești bine informat", măi să fie! laughing Se predă la vreo facultate de sport că ai făcut tu sport de performanță sau în ce fel e această informație una de interes general ca să fiu eu neinformată că n-o cunsoc? laughing Ah, și apropo, acum că o cunosc, puțin îmi pasă. Am mai zis-o pe TPU, o repet: un sportiv are mai multe cunoștințe decât unul care e paralel cu sportul, dar nu întotdeauna suficiente. De aia "sportiv: nu e egal cu "antrenor". Diferența dintre mine și tine e că, pe lângă faptul că eu am făcut sport de performanță (și încă fac), am mai și studiat sportul de performanță (nu doar cel practicat de mine).

Apoi, dacă citești ce am scris eu mai sus, o să vezi că am specificat CLAR că IMC-ul este relevant în sport, însă nu așa cum crezi tu. Uite, ca să-ți dau alte exemple: la gimnaste în general se dorește să fie subponderale. La powerlifting o să vezi supraponderali. Mai continui sau ai înțeles până la urmă?

Și nu, bineînțeles că nu a pus doar masa musculară în acest timp (nici nu ai cum să pui DOAR masă musculară), însă a pus suficient încât la greutatea actuală să aibă totuși o compoziție corporală ok, care să nu necesite scădere în greutate.

Apoi, dacă te-ai documenta în privința bodybuildingului, ai vedea că după perioada de masă musculară, vine definirea, unde oricum se realizează o scădere în greutate pentru că, deși IMC nu este un punct de interes în bodybuilding, se doreșe un procent de grăsime scăzut (mai scăzut decât la un normoponderal nepracticant de sport).

| AnastasiaK a răspuns (pentru ovidiugiurgiu18):

Ce părere să am? Există și mai bine, există și mai rău. Personal aș încuraja un surplus caloric mai mic, dar acum depinde și de individ. Că în unele cazuri e mai bine să fie mai mult decât prea puțin.

| anonim_4396 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Enervanta rau. Fie ca tine. Chiar sa citesc ce-ai scris acolo... pierdere de timp.
Te rog sa te abtii de la alte comentarii!

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonim_4396):

În traducere: "vreau să am ultimul cuvânt ca să mă simt superior așa că o să-ți dau acest răspuns în care să încerc să te înjosesc, dar te rog să ignori complet asta și să nu mai răspunzi ca să am totuși ultimul cuvânt".

Păi măcar să fiu enervantă până la capăt, nu? laughing

Hint: acum ai două variante, ori mai dai un răspuns și după dai ignore cum se poartă pe aici ca să ai ultimul cuvânt până la urmă și să te simți bine ORI realizezi că dacă nu-mi mai răspunzi, automat nu o să mai am la ce comenta. Ideea de "eu îți răspund, iar tu să taci" poți să o încerci unde îți permite funcția/nivelul.

| TheStrategist a răspuns:

Ai putea începe să faci și puțin cardio, alergare ușoară 20-30 de minute. Nu o să pierzi masă musculară dacă nu faci prea mult cardio.