anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut tuturor.
Am o nelămurire, de ce Diego Armando Maradona nu a câştigat balonul de aur pentru alții spun că în anii de activitate a lui Maradona nu era balonul de aur dar din câte am văzut prima dată balonul de aur s-a acordat în anul 1956 iar el şi-a încheiat cariera în 1997?

7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Probabil din cauză că el consuma droguri

| Drimmero a răspuns:

Balonul de aur se acorda numai fotbalistilor care jucau in campionatele din Europa. El a jucat in campionatul Argentinei, a venit abia in 82' in Europa jucand la Barca, la Napoli a avut perioada de glorie intre 84-91 cand a luat 2 campionate cu ei + alte trofee, pe atunci ar fi meritat sa ia macar un balon de aur insa in aceeasi perioada au fost fotbalisti exceptionali ca Platini, Gullit, Van Basten, Papin, Matthäus si multi altii care rupeau la echipele lor si culegeau trofee europene precum CCE care era trofeul suprem la nivel de cluburi si inca e (UCL) marcau si multe goluri, fapt ce a facut ca Maradona sa nu ia balonul de aur. Pe vremea aia se acorda pe bune trofeul, nu ca acum, pe atunci erau numai legende. Cumva in perioada aia a cam fost eclipsat de cei de mai sus. Maradona avea talent cat carul, dar nu a avut seriozitatea multora care munceau si isi vedeau doar de fotbal, el mai calca stramb, era implicat in prietenii cu mafioti, consum de droguri, substante interzise din fotbal, a si fost suspendat 1 an jumate in timpul mondialului din 90' din Italia. A avut o cariera oarecum patata din cauza viciilor.
Motivele sunt:
1. A venit abia in 82 in Europa cand deja erau si alti fotbalisti exceptionali.
2. In 80-90' fotbalul a dat niste legende formidabile, balonul se acorda pentru importanta trofeelor luate in acel an, golurile marcate, seriozitatea din teren etc.
3. Viciile lui i-au stopat potentialul pe care il avea, daca era serios si isi vedea de fotbal sunt convins ca avea mult mai multe trofee si multe contributii in sportul asta.
Parerea mea e ca merita un balon de aur, sunt altii care nu merita si au balon de aur, insa Maradona neaparat trebuia, e o legenda a fotbalului. Omul i-a adus lui Napoli singurele titluri de campioana in Italia intr-o perioada cand Serie A era cam cel mai puternic campionat din lume si erau echipe ca Juventus, Milan, Inter care aveau echipe mult mai puternice dar el a reusit sa le eclipsese. Cu balon de aur sau fara balon Maradona e imens in fotbal.
R.I.P El Pibe D'Oro!

Răspuns utilizator avertizat
| Drimmero a răspuns (pentru Harfagre):

O fi fost el cocalar in afara terenului si rupea droagele dar era fotbalist, nu te pricepi la fotbal daca zici ca Maradona nu le avea, ca nu a avut seriozitatea altora e alta, dar a fost fotbalist, nu doar jucator de fotbal.

Răspuns utilizator avertizat
| wildthing a răspuns:

Uita-te la documentarul "Maradona by Kusturica" (2008). Maradona era un fotbalist fabulos, poate cel mai bun din toate timpurile, dar s-a bagat si in multe scandaluri, a suparat multa lume, a facut multe tampenii si poate din motive politice l-au marginalizat, i-au refuzat anumite distinctii.

Răspuns utilizator avertizat