| Herghelegiu a întrebat:

Salut tuturor.
Deci ca să încep cu începutul, fac sală de câteva luni de zile, aproximativ 5 si mă duc frecvent să îmi iau suplimente de la un magazin. Acolo m-am împrietenit cu vânzătorul care totodată omul a fost și bodybuilder și după aceste 5 luni i-am spus că vreau să fiu mai definit, mi-a recomandat să iau whey mutant și mi-a spus că la fiecare exercițiu după ce termin un set să nu iau mai mult pauză de 30 de secunde și unul de la sală care m-a văzut îmi zice că ar trebui să fac mai multă pauză că dacă continui așa ard mușchiul și nu fac nimic.
Voi ce părere aveți?
Voi da fundă celui mai explicit răspuns.
Repet eu încerc acum să scap de stratul de grăsime care îl am dar să și pun masă musculară. Incă ceva, vânzătorul de la magazinul de suplimente mi-a calculat procentajul de grăsime și a spus că am undeva la 18-20% și să mănânc mai multe proteine și carbohidrați mai deloc

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La ce-ti ajuta muschiuletii astia?
De ce sunt asa de importanti pentru tine?

| FreddieM a răspuns (pentru Violleta2022):

Jassmina, nu-i nici frumos, nici necesar sa fii aroganta si sarcastica, pur si simplu arati prin raspunsul tau invidie si rautate. De ce te deranjeaza determinarea si ambitia lui, corpul este o opera de arta pe care unii, pur si simplu doresc sa-i desafarsesca forma. Fii blanda si isteata, fa-te utila, ar fi indicat sa raspunzi doar la ce te pricepi, nu consuma aiurea literele si timpul nostru.
Cheers

| Violleta2022 a răspuns (pentru FreddieM):

Nu-i nici aroganta, nici sarcasm, ci pur si simplu o intrebare din curiozitate.
La ce ajuta sa arate umflat, cand poate face un sport si se poate dezvolta frumos si armonios si totodata sanatos, fara sa isi riste sanatate cu chimicale pe care le ia (ma refer la proteina sintetica), ca fetele nu sunt impresionate de muschi.
Sa nu uitam ca, culturistii fac muschi dar devin inactivi sexuali, fiindca organele sexuale se reduc si nu mai functioenaza.

| FreddieM a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu-i problema ta,, de ce''' vrea sa lucreze muschii in mod definit. Omul a cerut explicatii specifice, ok am inteles ca nu-s de competenta ta, dar daca nu esti capabila sa-i raspunzi, mai bine educa-ti copii tai, lasa-i pe ceilalti sa-si urmeze propriile visuri si proiecte. Ca doar nu esti mama Dolores aici. Esti o simpla muritoare limitata ca toti cei de site. (eu inclus)
Cheers si o zi buna.

| Violleta2022 a răspuns (pentru FreddieM):

Copii mei sunt demult educati, sunt adulti la casele lor si locuim in occident de prea multi ani, ca sa fim muritori de foame, asa cum ti se pare tie. Dar te inteleg, daca vorbesti din prisma posibilitatilor si vietii tale...
Totusi, nu inteleg de ce te doare pe tine, ce am intrebat eu aici?

| Violleta2022 a răspuns:

Ia de citeste articolul asta si te vei lamuri:

"Suplimentele luate de bărbaţi pentru creşterea masei musculare ar putea duce la apariţia cancerului testicular
Bărbaţii care iau frecvent suplimente pentru creşterea masei musculare au cu 65% mai multe şanse de a dezvolta cancer testicular, scrie publicaţia Daily Mail. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Yale au făcut această descoperire în urma unei cercetări care a inclus peste 100.000 de bărbaţi.

Persoanele incluse în studiul ce leagă suplimentele pe bază de creatină de apariţia cancerului testicular au răspuns câtorva întrebări legate de obiceiurile alimentare şi stilul de viaţă, însă au fost luaţi în considerare şi alţi factori precum vârsta, rasa, fumatul, consumul de alcool, istoricul familial sau rănile survenite în zona testiculară.

Rezultatele au arătat că bărbaţii SUB 25 de ani care iau suplimente cu creatină sunt expuşi unui risc mult mai mare de a dezvolta acest tip de cancer.
"Dacă sunt folosite de tineri, pe termen lung şi, mai ales, dacă sunt combinate cu alte suplimente, aceste prafuri pot avea repercusiuni asupra stării de sănătate şi pot creşte semnificativ riscul de cancer testicular", spune profesorul Tongzhang Zheng, cel care a condus acest studiu.
Concluziile au fost publicate în British Journal of Cancer.
De multe ori se întâmplă ca bărbaţii să intre în sala de sport stingheriţi de aspectul impecabil, cu pătrăţele, al antrenorilor şi îşi doresc să arate la fel, motiv pentru care apelează la diverse suplimente care favorizează dezvoltarea masei musculare şi cresc nivelul de energie. Această alegere vine însă la pachet cu reacţii adverse destul de neplăcute.
Antrenorul personal Şerban Blebea ne spune cum funcţionează suplimentele cu creatină şi care sunt alternativele sănătoase pentru a dobândi masă musculară: "Eu nu îmi sfătuiesc niciodată clienţii să apeleze la suplimente alimentare sau pudre care conţin creatină, pentru simplul motiv că nu au nevoie. Industria de suplimente alimentare scoate un profit imens, ceea ce înseamnă că fiecare companie de suplimente va promova în mod agresiv beneficiile produselor sale, în special pudrele pe bază de creatină, şi vor folosi în acest scop atleţi şi culturişti pe care probabil tu îi urmăreşti de mult timp şi pe care îi admiri.

Acesta este scopul marketingului, nu? Creatina este promovată în mod special deoarece oferă cele mai vizibile rezultate în cel mai scurt timp şi asta pentru că reuşeşte să atragă o cantitate mai mare de apă în celulele musculare. Muşchii se umflă rapid, chiar şi în decursul a două zile poţi observa o diferenţă notabilă, dar asta nu înseamnă că masa ta musculară a crescut, ci doar s-a umflat pentru o anumită perioadă de timp, până când nu vei mai folosi suplimentele pe baza de creatină. Există şi o metodă mai uşoară de a obţine efecte asemănătoare.
Carnea roşie, de vită şi de porc, conţine o cantitate mai mare de creatină comparativ cu carnea albă. În plus, pentru că nu există riscul de a întrece măsura, rezultă că vei evita riscul de cancer testicular asociat cu supraconsumul de creatină pe termen lung".
Reţine aşadar că doar pentru simplul fapt că anumiţi bărbaţi musculoşi primesc sume impresionante de bani pentru a promova un anumit produs, asta nu înseamnă că tu ar trebui să îl cumperi. Informează-te din surse corecte şi cere părerea unui specialist. Doar aşa vei putea lua cea mai bună decizie pentru sănătatea ta".


https://adevarul.ro/......index.html

| Cosmin86 a răspuns:

Sunt tehnici si tehnici de antrenament... trebuie sa gasesti ce functioneaza pentru tine (asta e valabil si la alimentatie).

Asta e un sport foarte subiectiv, unde ce functioneaza pentru X, e posibil sa NU functioneze si pentru Y.