| Anonimata345 a întrebat:

Salut! Vreau doar să vă dați cu părerea. Dacă o să mănânc mai puțin, o să reduc grăsimile, pâinea,dulciurile,sucurile și toate astea care îngrașă, o sa mănânc mai puțin,în deficit caloric, o să merg pe bicicletă maxim 2 ore în fiecare zi ziua și seara 2 ore de Cardio, o să pot să slăbesc măcar 1-2 kg până săptămâna viitoare?

18 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

O sa obtii rezultate in cateva luni

| Adry05 a răspuns:

Mi se pare mult prea mult efort. 2 ore de cardio e enorm mai ales dacă ești începătoare. mai bine începi cu 30 minute și crești treptat

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cura de slabire dureaza si rezultatele nu le vezi asa peste noapte, pot trece mai multe saptamîni sau luni pîna vei vedea efecte.Dar ce este saptamana viitoare?

| Jassmina a răspuns:

Sigur, poti da 2 kg pe saptamanam daca faci ceea ce ai scris mai sus.

| sierra1 a răspuns:

Dacă faci tot ce scrii, in 2 zile ai atins obiectivul

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, poți, dar atunci va trebui să reduci cu calorii calculate.

| InYourMind a răspuns:

Pai stai asa ca toate mâncărurile îngrașă...
Si depinde ce înseamnă mai puțin la tine

| Frank51 a răspuns:

14.000 de calorii se ard greu prin sport, cel mai bine deficit caloric foarte mare sau fasting(nu mănânci deloc), și atunci poți slăbi 2000 calorii pe zi, atingi obiectivul în 7 zile. Ca să eviți efectele secundare(amețeli, stări de oboseală, leșin), poți lua vitamine și minerale.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Redu alimentele care contin carbohidrati. Din cele fara poti sa mananci pe saturate. O sa slabesti incet, dar sigur si mai sanatos. Eu in 2 ani am slabit 10 kg.

| AnastasiaK a răspuns (pentru CodrutElian1990):

De ce sa manance carbohidrati care au 4kcal la 1g când poate mânga pe săturate grăsimi care au 9kcal la 1g, nu? rolling on the floor

Sanatos e echilibrul, nu scoaterea anumitor macronutrienti din alimentatie pentru ca sunteti voi speriati de carbo.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Eu nu am zis sa scoata, ci sa reduca. E o mica-mare diferenta. Mie mi-a spus-o un specialist nutritionist si pe aceasta baza am slabit 10 kg. in 2 ani. Mi-a mai spus ca slabirea rapida (ex. 1 kg. intr-o saptamana) pe langa ca este nesanatoasa este si ineficienta, deoarece se pastreaza doar perioade mici de timp.

| AnastasiaK a răspuns (pentru CodrutElian1990):

1kg pe săptămână nu e slăbire nesănătoasă si nici rapidă, ci e maximul admis ca fiind sănătos. Înseamnă un deficit de aproximativ 1000kcal pe zi, care e ușor realizabil dacă se adaugă și sportul în ecuație. In plus, NU VAD UNDE am recomandat sau sugerat eu macar să slabeasca 1kg pe săptămână sau să facă vreo slăbire rapidă.

10kg in 2 ani, în schimb, e o slăbire extreeem de lentă. E genul de slăbire pe care o poți realiza si din greșeală, doar pentru că renunți la 3 bucățele de ciocolată pe zi SAU o banana SAU un iaurt SAU mananci 20g de alune mai putin (asta inseamna sa renunti la cateva alune, o cantitate neobservabila). Bravo ție pentru slăbire, dar dacă îți ia 2 ani pentru atata lucru, nu prea se poate spune că stii cum funcționează slăbirea în general.

În rest, da, i-ai zis să reducă carbohidratii si să mănânce pe saturate restul, ceea ce e o imensa prostie, ti-am si explicat de ce in raspunsul anterior. Recomandările ok ar fi fost să introduca alimente cu o densitate mai mică dpdv caloric, sa intre in deficit, sa reduca, daca vrei neaparat, carbohidratii SIMPLI si sa includa mai multi coplcși, sa reducă grasimile nesănătoase etc.

Pe "specialistul" nutritionist poti sa nu-l mai aduci in discutie ca nu impresionează pe nimeni. Tot nutritionist, chiar doctor, e si doamna Bilic, care scoate cele mai mari ineptii. De tehnicienii nutritioniști nu mai zic nimic, ca ei fac doar un cursuleț ca să aibă calificarea asta, nu vreo mare școală. Așa că e discutabil cât de "specialiști" sunt unii.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru AnastasiaK):

1 kg pe saptamana este o slabire nesanatoasa. Punct.

| AnastasiaK a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Desigur, la fel cum și tu ești informat și experimentat când vine vorba de nutriție și sport rolling on the floor

Nimic n-ai înțeles!

| AnastasiaK a răspuns:

O să se vadă pe cântar mai mult ca sigur, dar în principiu pentru că o să elimini (și) apă. Se pot slăbi si 2kg într-o săptămână, dar mai greuț.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru AnastasiaK):

E mai greu si mai nesanatos sa slabesti rapid.

| davidgati1 a răspuns:

Dacă esti asa mai plinuț/ă vei slabi daca faci asta in fiecare zi timp de 7-10 zile