| qieiqpalz a întrebat:

Salut, vreau sa imi iau suplimente IEFTINE si SA ZICEM BUNE. Ma gandesc de la myprotein sa iau omega 3, 6, 9 si l-carnitina(care ajuta la slabit din cate stiu) oare merita sa le iau? Stiu ca nu vor face chestii minune dar macar ajuta cu ceva?

9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu sant indicate pentru ca contin plumb si alte metale adaugate, de 2 ori pe an se fac controale la ele si profita pe urma lor sa faca cum vor

| Simpatic a răspuns:

Ieftin si bun nu exista in niciun deomeniu al vietii, implicit nici in industria suplimentelor alimentare, suplimentele prea ieftine sunt facute in China si sunt bombe nutritionale!

| RobertMoon a răspuns (pentru Simpatic):

De unde știi că suplimentele ieftine sunt făcute în China? Te-ai uitat tu pe eticheta lor și ai ajuns la concluzia asta? laughing

| Simpatic a răspuns (pentru RobertMoon):

Nu eticheta vorbeste prima ci pretul, daca o creatina 500 gr este 30 de lei, o proteina 1 kg este 40 de lei...produsul ti-l poate vinde ambalat frumos orice firma, nu vreau sa dau nume dar este cel putin una romaneasca care face magarii in genul acesta.
Nu cred ca se preteaza la asa ceva MuscleTech de ex. dar proteinele lor costa ceva banuti.
Cam asa este si cu omega si cu alfa si cu epsilonwinking

| RAY a răspuns:

Sa vedem daca chiar ajuta la slabit

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6109046/
Omega-3 acizi grași nu afectează activitatea fizică și greutatea corporală la copiii din școala primară - un studiu dublu-orb, randomizat, controlat cu placebo

Rezultatele meta-analizei studiilor eligibile au arătat că subiecții cărora li sa administrat carnitină au pierdut mult mai multă greutate (MD: -1, 33 kg; CI 95%: -2, 09 până la -0, 57) și au prezentat o scădere a indicelui de masă corporală (MD: -0, 47 kg m (-2), CI 95%: -0, 88 până la -0, 05) comparativ cu grupul martor. Rezultatele analizei meta-regresive a duratei consumului au arătat că mărimea pierderii în greutate determinată de suplimentele de carnitină a scăzut semnificativ în timp (p = 0, 002). Concluzionăm că primirea carnitinei a avut ca rezultat pierderea în greutate. Folosind tratamente multiple, meta-analiza opțiunilor de medicamente și non-farmacoterapie pare să fie zone inspirate pentru cercetare.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27335245

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Există studii care sugerează că suplimentarea cu l-carnitină poate fi benefică în tratarea obezității, îmbunătățind cheltuielile energetice totale și poate afecta compoziția corporală a animalelor [22]. Reglarea greutății corporale este controlată de numeroși intermediari ai căilor metabolice și orice schimbare majoră sau dezechilibru în homeostazia energetică determină modificări semnificative ale greutății corporale, determinată atât de aportul de energie, cât și de cheltuieli [23]. Doar câteva studii au raportat până acum efectul l-carnitinei asupra reducerii greutății asupra unei diete reduse cu energie. Așa cum era de așteptat o dietă redusă caloriilor, șobolanii au pierdut o anumită greutate. Brandsch și Eder [22] nu au arătat niciun efect pozitiv al suplimentelor de l-carnitină asupra pierderii în greutate și a compoziției corporale a șobolanilor hrăniți cu o dietă cu deficit energetic.

Cercetările timpurii sugerează că, deși l-carnitina are o acțiune bine cunoscută în oxidarea acidului gras, ea este de asemenea centrală în metabolismul carbohidraților [24]. S-ar putea scădea nivelul glicemiei prin creșterea oxidării în celule. Suplimentarea cu l-carnitină a demonstrat o îmbunătățire a intoleranței la glucoză în condiții precum obezitatea și diabetul [25]. Cu toate acestea, rezultatele sunt controversate, deoarece unii cercetători sugerează că nu are nici un rol în reglementarea oxidării glucozei [24], unii spun că scade glucoza din sânge [26, 27], în timp ce alții sugerează că crește [28, 29]. Nivelurile scăzute de glucoză din sângele la șobolanii CR sunt inevitabile ca răspuns precoce la restricția calorică la mamifere [30], așa cum s-a observat și în studiul de față. Molfino și colab. [31] a sugerat, de asemenea, o absorbție intestinală crescută a carnitinei în timpul rezultatelor obținute prin CR în îmbunătățirea rezistenței la insulină. În studiul prezent, nivelele de glucoză din sângele șobolanilor suplimentați cu carnitină nu au fost afectate semnificativ atât în ​​starea normală, cât și în starea CR. Acest lucru se datorează scurtei durate de studiu. Un alt studiu făcut de Bloomer și colab. [32], cu 8 săptămâni de suplimentare, nu au evidențiat o îmbunătățire semnificativă statistic a glucozei din sânge.

Potrivit lui Cederblad și colab. [33] carnitina are o acțiune de "economisire a glicogenului" și poate acționa ca agent anti-catabolic pentru a spori producția de energie din grăsimi, reducând astfel în mod eficient necesitatea de a arde glicogenul. l-carnitina este un factor important în sinteza glicogenului și producția de ATP [34], iar concentrația acestuia în mușchi este direct proporțională cu depozitele de glicogen din mușchi [35]. Acest lucru explică creșterea stocurilor de glicogen din mușchi și ficat ale grupurilor tratate cu CAR în acest studiu. O scădere a rezervelor de glicogen în șobolanii CR a fost observată ca urmare a unei diete reduse cu energie. Hrănirea cu l-carnitină nu conduce în mod substanțial la alte efecte benefice, cu excepția unei creșteri mici a nivelului de glucoză, dar duce la creșterea conținutului de glicogen din mușchi și ficat. Această creștere nu mai este observată în CR + CAR, sugerând astfel posibilele efecte benefice ale CR + CAR.

Aportul alimentar influențează imediat starea nutrițională a organismului, la fel ca și nivelul proteinelor plasmatice [36]. Concentrația plasmatică a proteinelor este afectată de echilibrul dintre ratele lor de sinteză și defalcare. Scăderea consumului de alimente nu se corelează cu nivelurile scăzute de proteine ​​serice și invers [37]. Miller și colab. [38] nu a demonstrat efectul hrănirii acute (4 ore) asupra sintezei proteinelor. Scăderea volumului plasmatic într-un regim CR cauzează hipo-hidratarea, ceea ce duce la scăderea globală a volumului sângelui. Echilibrul negativ al apei și scăderea volumului plasmatic sunt însoțite de o creștere a concentrației plasmatice a proteinelor [39]. Aceasta descrie creșterea în concentrația de proteine ​​din plasmă a șobolanilor cu energie limitată în studiul prezent. Suplimentarea cu l-carnitină nu pare să afecteze concentrațiile plasmatice ale proteinei, deoarece nu s-a observat nicio modificare a controlului în grupul CAR.

Creșterea oxidării acizilor grași și reducerea sintezei sunt presupuse să apară în timpul CR [40]. Metabolismul lipidic hepatic este controlat de AMPK într-o mare parte prin modularea acetil CoA carboxilazei și a căii carnitin palmitoil transferazei [41]. l-carnitina este un regulator important al metabolismului lipidic, iar suplimentele sale sporesc activitatea CPT-1 [42]. Creșterea activității CPT-1 ar fi putut să apară ca urmare a restricției calorice și a suplimentării cu carnitină în studiul prezent. Gradul de creștere a activității CPT-1 poate varia în funcție de doza și durata studiului.

În condiții de încărcare redusă de energie, AMP Kinase devine activat. AMPK detectează schimbările în raportul AMP: ATP și, prin urmare, când ATP este abundent, AMPK are o activitate mai scăzută. Fiind o proteină kinază sensibilă la stresul metabolic, acesta controlează echilibrul energetic și crește oxidarea acidului gras [43]. Este, de asemenea, un senzor de glicogen și poate fi inhibat de glicogen [44]. l-carnitina este responsabilă pentru generarea ATP și a glicogenului [45]. În concordanță cu aceasta, s-a observat scăderea activității AMPK a grupului CR + CAR de șobolani.

Generarea ATP privind suplimentele de l-carnitină ar fi putut aduce în jos activitatea AMPK. Acest efect nu a fost totuși

în ceea ce privește suplimentarea numai cu l-carnitină în studiul de față. Atât activarea AMPK, cât și oxidarea acidului gras sunt corelate, în special la rozătoare. În ciuda acestei asociații există o incongruență între ele [43]. Acest lucru ar putea susține tendința observată în activitatea CPT-1 și AMPK în acest studiu. AMPK coordonează interacțiunea dintre reglementarea energetică periferică și centrală [46]. Ea are un rol vital și în timpul exercițiilor fizice. Spiering și colab. [47] au arătat că carnitina atenuează stresul metabolic care apare după exercițiu. Numeroase studii sugerează efecte benefice ale creșterii aportului de carnitină în reducerea oboselii fizice și recuperarea de stresul de efort [48, 49]. În schimb, unele studii nu au arătat efecte pozitive semnificative în performanța exercițiilor fizice cu carnitină [50, 51]. Reducerea calorii are efecte pozitive asupra performanței fizice [52]. În studiul de față, timpul de înot mai lung al șobolanilor ar putea fi bazat pe toate motivele de mai sus. Cu toate acestea, s-a constatat că atât tratamentele pentru hrănire pe termen scurt - CAR și CR + CAR stimulează rezistența mai mult decât CR (sau fără restricții alimentare). Creșterea nesemnificativă a timpului de înot expus de șobolanii de control descrie adaptarea comportamentului de învățare în cadrul șobolanilor pentru sarcină.

Concentrația totală a proteinei musculare a rămas nemodificată în studiul prezent. Potrivit lui Fuster et al. [53] Sinteza proteinelor musculare este afectată semnificativ numai atunci când există omisiune totală a caloriilor din dietă. Funcția musculară se corelează îndeaproape cu proteinele întregului corp, pierderea în greutate sau masa musculară [54]. Rezistența mâinilor la mâini este un indicator al rezistenței membrelor superioare și reflectă rezistența maximă derivată din contracțiile combinate ale mușchilor extrinseci și intrinseci. În studiul de față, nu s-au observat modificări ale puterii de prindere anterioară a șobolanilor. Acest lucru ar putea sugera că nici regimul CR utilizat, nici suplimentele de l-carnitină nu au afectat funcția musculară. Creșterea dozei utilizate în studiu ar putea conduce la un efect sporit, deoarece este cunoscut din ultimul deceniu că l-carnitina are un rol metabolic în mușchii scheletici care, dacă sunt manipulați, pot avea un impact semnificativ asupra funcției fiziologice.

În concluzie, studiul prezent a arătat modificările biochimice și răspunsurile metabolice induse împreună cu modificările performanței fizice la suplimentele de l-carnitină sub restricție de calorii pe termen scurt. Administrarea pe termen scurt a l-carnitinei a arătat proprietăți de îmbunătățire a performanței chiar și sub restricții calorice. Aceasta implică faptul că, dacă este administrată pentru o perioadă mai lungă, ea poate exercita un efect pronunțat. Studiul prezent a fost o încercare de a dezvolta o abordare cu utilizarea l-carnitinei pentru o mai bună aderență la regimurile de restricție dietetice, cum ar fi managementul greutății, situații de război precum și situații de deficit alimentar.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4393395/

| RAY a răspuns (pentru RAY):

In concluzie restrctia calorica conteaza cel mai mult + cardio+ culturism desigur

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Omega 3 din ulei de in. Ieftin și bun.
Nu ai nevoie de suplimente proteice dacă consumi proteine de calitate.
Orice supliment introduce în corp substanțe în cantități pe care nu le poți doza exact după cerințele lui. Tot ce este în plus e toxic.
O alimentație echilibrată conține tot ce ai nevoie, Să zicem BUNE îmbogățește pe fabricanți și îți dăunează ție la termen lung.

| RobertMoon a răspuns:

Ca sa nu îți dau copy paste de pe net ca acești specialiști îți pot spune că Omega 3 sau 3-6-9 de la Myproietin este bună deoarece conține o doza ridicată de DHA și DPA față de cele de la alte firme și cunosc un tip care consuma Omega 3 de la myprotein și spune că sunt ok, și eu consum aproape zilnic Omega3, dar nu este de la myprotein, ci de la Doppelherz sau LYSI, iar despre L-Carnitina ce sa îți zic, nu e un supliment eficient, dar se spune că te ajuta sa transpiri mai mult în timpul antrenamentelor și implicit ajuta la slăbit, eu am dat unei persoane cu probleme minore de greutate L-Carnitina de 500 mg timp de o lună și nu am observat vreo îmbunătățire, probabil pentru că era sedentară, nu făcea niciun fel de antrenament. Tu pentru ce vrei să iei suplimentele astea, la ce ai vrea sa te ajute gen?