| NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios a întrebat:

Salut.
Vreau sa ma apuc de sala dar nu am forta si cea mai mare ingrijorare a mea este ca ma voi face de ras ca nu voi putea ridica greutati mai mari. Am prieteni care vor sa ma apuc dar refuz de aproape un an din acest motiv. Stiti cumva daca e normal sau sa ma antrenez intai acasa? Cum as putea improviza greutati de 5kg sa zicem sau 10 cu obiecte din casa doar sa vad daca m-as descurca? Nu as prea vrea sa incep cu 2kg

17 răspunsuri:
| Radu201828 a răspuns:

Salut! Nu cred ca trebuie sa iti faco griji ca nu ai forta. Cu timpul o sa cresti in forta sigur. La sala sunt multe aparate de exemplu cele cu scripeti, unde greutatile incep de la 5kg, dar este foarte usor sa faci cu ele si nu cred ca vei avea probleme. Totusi daca vrei sa cresti putin in forta inainte iti recomand sa faci multe flotari acasa.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se începe cu 2 kg.

| Profaaaaa a răspuns:

Bună. Nimeni nu s-a născut învățat!
Fiecare dintre noi a avut câte o astfel de problemă atunci când s-a hotărât să meargă la sală (unii nu au știut cum se folosesc aparatele, alții nu au știut cum să lucreze corect fără a pune presiune mare pe o anumită parte a corpului, etc).
Merită să încerci, iar dacă vrei să te antrenezi întâi acasă...tot ce îmi trece prin minte e să ridici sticle de apă( de 2L câte două/sau mai multe într-o mână).
Sper că ți-am fost de ajutor!?

| Totenn a răspuns:

Crezi ca sta cineva sa se uite? vii la sala ca sa te antrenezi nu sa razi de altii... si nici nu ar fi un motiv de ras, e chiar admirabil ca te-ai apucat de sala
Mananca mult si ridica cat poti. nu rade nimeni de tine, cine vine la sala vine pentru el, nu sa se uite cat ridica fiecare.

| Dyalema a răspuns:

Dar nu trebuie să demonstrezi nimănui nimic. Ridici cât poți tu. Oricum trebuie să începi cu greutăți mici și apoi mărești greutățile cu timpul.

| Sonia822 a răspuns:

Fa-ti abonament o luna la o sala no name, se te invete un instructor, departe de ochii iscoditori. Sa nu te cunoasca nimeni. Vezi cum te descurci, apoi mergi la una cu prietenii, zici ca ai vazut tutoriale pe net cum se face, sau te prefaci nestiutor

| darrio2007 a răspuns:

Normal cu greutati de 2 kg se incepe. Apoi cresterea greutatilor se face progresiv dupa ce capeti ceva antrenament. Crezi ca daca incepi cu greutati mari din prima, ii vei ajunge pe altii din urma? Nici gand.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Radu201828):

Multe flotari acasa = multa pierdere de timp.

| Cosmin86 a răspuns:

La sala nu se uita ABSOLUT NIMENI la tine. Fiecare isi vede de treaba lui. O sa vezi si sportivi masivi ca lucreaza cu greutati mici, in perioada de definire.

p.s.: toti au inceput cu greutati mici, chiar si Arnold.

| Radu201828 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu este adevarat. Daca faci flotari nu o sa cresti foarte mult in masa musculara. In schimb, cresti in forta. Si e un bun inceput pentru a merge dupa la sala.

| NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios explică (pentru Radu201828):

Cam cate flotari ar trebui sa pot face deodata, fara oprire, sa ma consider macar ok? Am 17 ani, 68 kg si am ajuns la maxim de 30 flotari. Vreau sa fac sala pentru academie si pentru ca am pectoralii putin definiti (de la flotari). Obisnuiam sa fac 100 flotari pe zi

| Cosmin86 a răspuns (pentru Radu201828):

Cresti in forta doar la piept, atat. Nici macar nu lucreaza toate grupele.

Si cresti in forta la inceput, apoi trebuie sa maresti greutatea, NU numarul de repetari.

Pentru forta se fac MAXIM 5 repetari. POTI peste 5 flotari? NORMAL, deci te ajuta ZERO la forta.

IDEAL pentru forta faci un exercitiu cu o greutate unde sa poti 2-3 repetari, maxim 4.

| Cosmin86 a răspuns (pentru NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios):

Tu chiar iei in serios sfaturile cuiva care iti recomanda "multe flotari"? Va meritati soarta, sa ramaneti niste pampalai firavi.

| NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios explică (pentru Cosmin86):

Am luat sfaturile tuturor in serios, insa in momentul de fata ma pot rezuma doar la flotari, pana ma decid cand sa ma apuc de sala. De asta vreau sa aflu mai multe despre flotari. Mersi de sfatul de mai sus

| Radu201828 a răspuns (pentru Cosmin86):

In primul rand flotarile pot lucra si tricepsul. Nu zic ca o sa cresti foarte mult in forta. eu ii recomandam sa faca 1 saptamana 2 inainte sa se apuce de sala...

| RAY a răspuns:

Rad prosti de tine,o alimentatie in proteine,un antrenor personal competent,vor face diferenta,acasa bagi genoflexiuni cu doua gantere, flotari, ridicari la bara, somn, ca inceptor vei creste repede in masa.

| RAY a răspuns (pentru NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios):

Numai astepta si du-te lasa anexitatea asta, ca nu e buna, strssul nu e bun