anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.Vreau sa ma apuc de sala, spuneti-mi ce ar trebui sa stiu (o sa fie prima data cand merg).
Am aproximativ 1.80, 63kg, 15 ani.
Multumesc.

Răspuns Câştigător
| presus a răspuns:

In primul rand, trebuie sa ai rabdare in acest sport, nu te astepta ca intr-o luna sa ai rezultate spectaculoase. Banuiesc ca vrei sa iti maresti masa musculara, esti cam slabut pentru inaltimea ta. Nu trebuie sa faci cu greutati exagerat de grele, inca esti prea tanar, dar poti sa te apuci de sala. In al doilea rand, trebuie sa-ti faci o dieta in care sa ai mese bogate in proteine si carbohidrati (carne rosie, carne de pui, branza, oua). Intre mese, poti lua cate o gustare (ex: fructe), sa ramai mereu hidratat cu cel putin 2 litri lichide (apa, lapte). Nu uita de odihna, sa ai 8 ore de somn pe noapte si sa ai cate 1-2 zile de pauza pe saptamana (fara antrenament). Inainte sa incepi, documenteaza-te despre antrenament, despre aparate, despre exercitii, poti intreba pe cineva care mai practica acest sport. Spor!

2 răspunsuri:
| KenNine a răspuns:

Trebuie sa te antrenezi serios daca vrei sa faci sala corect.Multi se duc acolo doar de spectacol.Cand iesi din sala trebuie sa te tarasti nu sa te duci vesel la vestiar asta nu se poate numi sala.
Trebuie sa stii exact ce vrei sa faci, ce zona vrei sa o antrenezi, oricum acolo gasesti un instructor care te poate indruma.

| Cezar_Ciobanu_1967 a răspuns:

Ești c-am fraged pentru sală! Ai grijă cu ce greutăți vei începe!?