anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, vreau sa slabesc 10-15 kg, sunt baiat.
Am nevoie de o dieta, mic dejun, pranz, cina. Am inteles ca trebuie calculate caloriile cumva, dar nu ma pricep deloc. Va rog daca este cineva experimentat in domeniu, cateva sugestii ar fi extrem de utile.

7 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Nu-s experimentat in domeniu, dar tot ceea ce conteaza sunt caloriile consumate si cele arse. Nu copia diete ca este o prostie, iti trebuie o dieta personalizata nevoilor si placerilor tale ca sa poata fi sustenabila pe termen lung.
Uite o sugestie, invata ce sunt caloriile si cate trebuie sa consumi si cate arzi intr-o zi.

| AnastasiaK a răspuns:

Da, trebuie sa calculezi caloriile. Ideea e ca organismul tau arde zilnic, in medie, un anumit numar de calorii. Singurul mod de a slabi este ca acest numar sa fie mai mare decat numarul caloriilor pe care le consuni tu prin alimentatia ta zilnica. Facand chestia asta, creezi un deficit caloric (indicat e sa nu fie mai mare de 500kcal/zi). Poti crea deficitul fie mancand mai putin decat mananci pentru mentinere, fie adaugand activitati fizice ca sa arzi mai multe calorii.

Exista site-uri/aplicatii care te pot ajuta sa iti calculezi necesarul pentru mentinere/slabire/etc si sa iti monitorizezi alimentatia (de exemplu aplicatia MyFitnessPal). Personal iti recomand sa incepi sa iti calculezi caloriile din alimentatia actuala, fara sa faci nicio schimbare initial. Iti notezi fiecare masa, cauti pe net cate calorii si ce macronutrienti au alimentele, iar la final calculezi totalul zilnic de calorii, proteine, grasimi, carbohidrati. Faci asta 10 zile sa zicem, timp in care iti monitorizezi si greutatea (asta inseamna ca te cantaresti o data pe zi, dimineata, pana sa fi mancat...ca sa obtii rezultate cat de cat okay) si in functie de cum evolueaza pe parcurs, incepi si faci modificari. Vezi la ce alimente poti sa renunti (preferabil cele sarace din punct de vedere nutritiv), vezi ce poti sa adaugi, daca e nevoie si tot asa astfel incat sa ajungi la rezultatele dorite.

Side note: Un kilogram slabit inseamna aproximativ 7000kcal in minus.

Cred ca ar mai fi important de mentionat ca la cantar o sa te mai trezesti uneori cu variatii aparent inexplicabile (1-2kg in + sau in - peste noapte). Ele se datoreaza fie retentie de apa, fie unei usoare deshidratari, fie din cauza reziduurilor de pe colon, etc.

Oh well, nu am mai explicat de mult notiunile astea asa de la 0, deci sper ca se intelege happy

| Stropdeploaie a răspuns:

Hai sa ti dau un sfat pe scurt! Fara un intreg actist!)))))
Dar iti trebuie vointa! Dar merita daca vrei sa slabesti! Deci! Fii atent!
Soune ADIO! LA Tot! Ce exista in Comert! Fara sucuri de orice fel! Fara dulciuri de orice fel!
Fara produse de panificatie de orice fel! Deci fara pizza si fast food uri!
Si foarte multa miscare! Foarte mult mers pe jos!
Succes!

| andreiandu211 a răspuns:

Salut, sunt antrenor personal online, daca vrei te pot ajuta cu sfaturi, programe nutritionale si antrenamente, andreiandu211 pe Instagram.

| EuAdrian1233 a răspuns:

Sunt sportiv. Și îți pot zice că cele mai bune rezultate le au persoanele care țin o dieta dar au și un antrenament. Pentru tine cardio combinat cu exerciții cu greutatea corpului cred că ar fi perfect. 10 kg nu sunt ușor de dat jos, depinde și dacă după aceste 10 kg vei ajunge la greutatea ideala sau pe acolo. Inca o data, sa dai 10 kg jos, sănătos doar prin dieta. aceasta perioada se poate întinde și pe un an. Doar că în felul ăsta nu îți mărești masa musculara și dacă după ce îți atingi obiectivul o sa ai momente in care mănânci mai mult o sa te trezești că ai ținut un an de zile dieta degeaba. E destul de simplu, antrenamentul îți crește masa musculara a corpului și grăbește metabolismul, și un metabolism care nu este leneș te va ajuta sa îți menții greutatea dorita fara prea multe eforturi