| Powerups a întrebat:

Salutare!
Am 16 ani si fac sala de 3 luni si putin si tocmai ce mi-am cumparat de la Pro Nutrition >- WPI natur de 900g.
Eu am 1.70m si 56, 5kg.
Intrebarile mele sunt:
1.Cand se iau aceste proteine(cupele)? Inainte/dupa antrenament.
2.De cate ori pe zi?
3.Cate grame?
Si daca vreti sa imi mai spuneti cum sta treaba cu acestea pentru ca sunt nou in lucrurile de genul.

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

1. Dupa. Rolul proteinelor e sa refaca fibrele dupa antrenament.

Inainte de antrenament CE sa refaca

2 si 3 : cat e nevoie sa-ti asiguri 2 grame de proteina / kg corp.

Calculezi cate grame de proteina iti asiguri din mancare, si completezi cu suplimentul, ca asta e rolul lui, sa SUPLIMENTEZE.

| DryIce a răspuns (pentru Cosmin86):

2g pe kg corp e mult frate, te faci gras ajungi la 120kg intr-un an. Cine poate digera 2g proteina :I si 1, 5g e mult dapai 2g.

| Cosmin86 a răspuns (pentru DryIce):

De cand te faci gras de la proteine? Eu consum si 3 grame / kg-corp ( uneori 5-6 fripturi pe zi ) si nu prea am grasime.

5 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

Salut...

1. Cel mai important este sa bei un shake imediat dupa antrenament. Eventual mai poti consuma unul in cursul zile intre mese sau seara, dar crucial este cel de dupa antrenament.

2. O data (imediat dupa antrenament) sau de 2 ori pe zi, in functie de necesitatile tale. Pentru inceput un shake dupa antrenament este suficient.

3. Asta ar trebui sa scrie pe el, de principiu cam 30 de grame ar trebui sa fie o portie.

| DryIce a răspuns:

Dude, proteinele singure nu au nici un rost. De exemplu daca mananci peste 150g proteina pe zi doar din mancare te ingrasi rapid si nu mai trebuie prostiile de la sala. Faza e ca nu putem baga atata proteina din mancare si atunci compensam cu alea. De obicei se iau la sala nu acasa degeaba. Se iau chiar dupa ce termini exercitiile de la sala, un pahar cu lapte si 1 cupa proteine odata pe zi, 6 zile pe saptamana si tot 6 zile se face si sala si nu oricum, ci anumite grupe pe zi nu toate odata, mai ales combinat picioare si maini ca nu faci nimica. Daca iei proteine dar mananci rau, nu vei rezolva nimica. In fiecare zi bea 1 litru de lapte gol si o punga cu alune pe langa proteine si pe langa mancare care sa mananci de 3 ori pe zi. Mancarea bogata in proteine e carnea, fasolea, oua, cascaval. Eu as zice fara proteine deloc doar mancat bine ca mai mult rezolvi. Apropo 1litru lapte gol la voleu = 30 g proteine. 1gratar=cca15g, 1 pahar proteine dealetale=20g, fa calculul cat mai trebuie pana la 150g ca sa cresti. Macar 150g. Calculul e 1, 5grame proteina pe kg corp (iar cand te ingrasi se reface laculul cu noua greutate si tot asa).

| DryIce a răspuns:

Iti dai seama ca daca ar fi numai din lapte sa scoti proteinele necesare pe zi (150g) ar trebui baut 5 litrii lapte gol / zi big grin bei de la 2 vaci deodata lol cu paiu laughing