| SaphyreGod a întrebat:

As dori si eu niste sfaturi care sa ma ajute pentru masa musculara. Sunt incepator, nu sunt cine stie ce musculos, dar as dori si eu un program pentru incepatori care sa si de roade. Daca va fi bun, il voi respecta in fiecare zi. Am cautat peste tot si am dat peste fel si fel de programe, asa ca vreau sa aud si de la voi unul singur care sa dea roade. Multumesc.

8 răspunsuri:
| PG_Gabriel_1994 a răspuns:

Ai putea sa ti l faci singur. Tu iti cunosti cel mai bine corpul. Când sa pui când sa scazi. Doar sa nu te fortezi FOARTE tare. Si sa faci cate 2 grupe de mușchi pe zi. Zic.

| SorinelF86 a răspuns:

Programul ti-l faci in primul rand in functie de timpul pe care il ai la dispozitie, apoi in functie de ce obiective ai (sa scapi de grasime, sa-ti definesti corpul, sa pui "o tona" de muschi pe tine etc...)

| CristiMC a răspuns:

Daca esti incepator si habar n.ai despre un antrenament de culturism, nu iti indic sa ti-l faci singur deoarece te poti accidenta rau.
program:
Luni:Spate
Martitongueiept
Miercuri:pauza
Joitongueicioare
Vineri: Biceps-Antebrat
Sambata:Triceps-Umeri
Duminica:pauza


programul nu conteaza atat de mult ca ALIMENTATIA si ODIHNA. Pentru a creste in masa musculara trebuie sa faci surplus caloric(sa consumi mai multe calorii decat arzi).

| hgcl a răspuns (pentru CristiMC):

Cine a zis ca programul nu conteaza asa mult?

| CristiMC a răspuns (pentru hgcl):

Eu unul am vazut incepatori cu antrenamente haotice, care au reusit sa pana masa musculara in 4-5 luni urmand antrenamentul respectiv. Un incepator poate sa aiba un antrenament foarte slab ca tot va creste in masa musculara atat timp cat consuma mai multe calorii decat arde.

| hgcl a răspuns (pentru CristiMC):

In primul an cresti si de la rahat.