| Ionut231312 a întrebat:

Salutare, cum pot sa-mi dezvolt conditia fizica? Exista un anumit tip de alergat mai eficient? Momentan abia pot da 2 ture de stadion, dupa care trebuie sa fac pauza... am nevoie de o conditie cat mai buna deoarece voi avea admiterea la politie in vara/iarna... credeti ca voi reusi sa o fac in 3-4 luni?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| AnastasiaK a răspuns:

Incluzi alergari cu ruperi de ritm, asa iti imbunatatesti condiția fizica. Asta inseamna ca din cand in cand, in alergare, incluzi sprinturi (nu pe distante mari, 10-20 secunde, cam asa), apoi alergi mai incet (sau normal) si tot asa. O sa te oboseasca, logic, dar nu te astepta sa evoluezi fara disconfort. Indicat ar fi sa nu te opresti dupa sprint, pe langa faptul ca scazi din eficacitatea antrenamentului, daca te opresti brusc si dupa incepi brusc, risti si accidentari. Nu cred ca mai trebuie sa iti zic cat de importanta e incalzirea inainte si ca e indicat stretchingul dupa.

P.S. In ciuda recomandarii asteia, atunci cand vrei sa iti verifici performanta, nu mai adaugi sprinturi. Asta e strict o forma de antrenament, auxiliara, te ajuta sa iti imbunatatesti performanta pe termen lung, nu in timpul alergarii propriu-zise. Deci, cand vrei sa verifici la ce nivel esti, pastrezi acelasi ritm constant.

Oricum, nu-ti face griji pentru proba fizica, aia e usoara, departajarea reala eu zic ca se face la restul. happy

| Ionut231312 explică (pentru AnastasiaK):

Multumesc, voi incerca precum ai spus. happy

| AnastasiaK a răspuns (pentru Ionut231312):

Nu ai pentru ce, n-am explicat foarte clar, dar ma bucur ca ai inteles. Succes la admitere! happy

| Ionut231312 explică (pentru AnastasiaK):

Sa fie la toata lumea! happy

16 răspunsuri:
| shu7e a răspuns:

N-as putea sa ofer un raspuns de profesionist la aceasta intrebare insa iti pot spune ce se intampla la mine. De aproximativ 2 luni am reainceput sa alerg (deh, numa impac prea bine cu aerul rece de iarma). Faza e ca e o oarecare distanta care cand ajung pe acolo simt ca gata nu mai pot si tb sa ma opresc. Insa nu m-am oprit si am continuat. Dupa aproximativ 2 min totul e ok si mai alerg ve-o 1.5 - 2 km. Mi s-a parut f interesant si discutand cu un prieten mi-a zis sa aplic aceeasi chestie si dupa cei 2 km. Si a mers, am mai alergam o bucata buna.
Acum trebuie sa tii cont de urmatoarele. Asta nu e neaparat sa mearga la oricine. Eu nu alerg la sprint si nici nu am baremuri de timp sau distanta.
Am expus experienta mea aici poate incerci si tu si ne spui ce iese. Bafta la examen si sper sa fi un alt "garcea".

| Ionut231312 explică (pentru shu7e):

laughing mersi, promit ca pun o pila pentru tine happy

| MaRIAN9889 a răspuns:

In 3 luni poti face multe, doar sa nu fi lenes si sa nu lasi de pe o zi pe alta. Nu forta mai mult decat poti din prima. Trebuie sa mananci si sanatos, iti recomand brocoli crud, te ajuta foate mult. Regleaza respiratia atunci cand alergi si fi in forma, dormi peste 8 ore. Bafta! happy

| Ionut231312 explică (pentru MaRIAN9889):

Alimentatie, notat. Crezi ca exercitiile acasa ajuta? Iti multumesc oricum pentru informatii happy

| Adina23442 a răspuns:

Dacă vrei sa ai rezistenta încearcă sa nu mananci care majoritatea atleților sunt vegetarieni am încercat și eu asta când am fost nevoita sa dau niște probe în primele 4 zile te vei simții amețita puțin dar e ok nu mori eu am rezistat 9 luni de zile deci poți și tu 3-4 luni succes. (sa faci cât mai mult sport app dar nu în fiecare zi pentru ca ai nevoie de pauza)

| Ionut231312 explică (pentru Adina23442):

Mersi, desi cu greu as reusi sa renunt la carne happy

| AnastasiaK a răspuns (pentru Adina23442):

Care "majoritatea" atleților? Adica din 3 atleți de care ai auzit tu, 2 sunt vegetarieni sau cum? Mai caută, documentează-te, ca o iei pe cărări rău...

| Adina23442 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ma refer la atleții din străinătate dar dacă nu ești aia neinformata mai bine nu vorbi

| Adina23442 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Dacă vrei sa te convingi și tu încearcă și după sa nu uiți sa mi mulțumești happy

| AnastasiaK a răspuns (pentru Adina23442):

Pai tocmai ca nu sunt aia neinformata laughing

Eu ma refeream la atletii din lume, iar vegetarienii sunt minoritari. E posibil sa fii vegetarian si atlet bun, nu contest, dar NU exista nicio dovada ca a fi vrgetarian te face MAI bun, mai ales cat timp MAJORITATEA sportivilor consuma si carne.

P.S. Nu uit sa-ti multumesc, stai linistita, ca nu ma apuc sa incerc tot ce recomanda fiecare pe net. Ce studii ai? Cati ani de sport ai facut? Daca studiile nu sunt in nutritie sau sport, iar anii de sport (sport de perfomanta sau antrenamente la nivelul ala) sunt sub 5, nu prea vad ce-ti da atata siguranta. happy

| Adina23442 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Fac sport de performanta de 9 ani, n am zis ca dacă nu mananci carne devii imediat ff bun dar te ajuta sa ai mai multa rezistenta?‍♀️

| AnastasiaK a răspuns (pentru Adina23442):

Let's agree to disagree. Cel mai probabil cand ai renuntat la carne ai fost "obligata" sa adaugi anumite legume si astfel ai inclus micronutrienti pe care altfel nu-i includeai. Saaau ai progresat intr-un mod in care progresai si fara carne. In prezent nu exista absolut niciun studiu si nicio dovada reală ca o dieta fara carne e mai buna decat una cu, desi se studiaza subiectul deja de muuuult timp. happy

| andreiandu211 a răspuns:

Salut, sunt antrenor personal online, daca vrei te pot ajuta cu sfaturi, programe nutritionale si antrenamente, andreiandu211 pe Instagram.