| Marko556 a întrebat:

Salutare, Dacă fac pauza o luna de la sală, voi scădea în masa musculară?

Răspuns Câştigător
| sayWhaaat a răspuns:

O sa pierzi doar volum, din cauza ca pierzi apa retinuta in muschi, si pierzi forta. Muschii se pierd in 2-3-4 luni, nu intr-o luna.

24 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

O luna de zile este fix apa de ploaie.Mor cand vad niste copii ca se baga sa dea raspunsuri la niste intrebari dintr-un domeniu in care ei sunt efectiv paleta.Muschii nu se pierd nici in 4 luni cum ti-a zis domnisorul cu fundita, muschii se pierd in ani.Zic sa nu facem confuzie intre volum, forta si masa musculara.Inca o chestie, daca nu te mai antrenezi ce ''ajuta'' la pierderea mai accelerata a masei musculare este cresterea in greutate.Pentru ca celulele de grasime ''ataca'' fibrele musculare.In special in zona abdominala este ''crima''. Daca urmaresti evolutia si involutia unor sportivi care aveau un corp de Hercule, apoi s-au lasat si au luat kilograme de grasime pe ei, iar apoi au slabit prin regim, acum arata ca niste oameni obisnuiti.In schimb daca nu te ingrasi dupa ce te-ai lasat de ridicat greutati (chiar daca slabesti ulterior), masa musculara se pastreaza mai mult timp.

| sayWhaaat a răspuns (pentru siriusblack98):

Muschii se pierd in ani? Arata-mi un studiu care indica asta, abia astept sa-l citesc.

| siriusblack98 a răspuns (pentru sayWhaaat):

Ai internet la dispozitie, intereseaza-te, aprofundeaza, nu-mi pierde mie timpul cu ineptiile si aberatiile tale.

| Cosmin86 a răspuns (pentru sayWhaaat):

Eu am facut o pauza de cativa ani si aveam masa musculara aproximativ la fel. Bine, am avut in continuare o alimentatie bogata in proteine (cel putin 2 fripturi pe zi).

| Marko556 explică (pentru siriusblack98):

Mulțumesc mult pentru răspuns, îmi pare rău de fundă, am dat-o cui nu merita

| Fierăstrău_Georgică_1995 a răspuns (pentru siriusblack98):

Hai ca ai vorbit daca e

| Fierăstrău_Georgică_1995 a răspuns (pentru Marko556):

Stai linistit ca nici el nu merita funda. Daca nu ai pierde masa musculara pe parcursul unor cateva luni, de ce m-as mai duce zilnic la sala? Nu mai bine as merge 9 luni da, 3 luni pauza? Desigur ca masa pe care o pierzi pe parcursul unor cateva saptamani NU E SESIZABILA.

| siriusblack98 a răspuns (pentru Fierăstrău_Georgică_1995):

Are dreptate cosmin, chiar esti un copil mic care vorbeste si el sa nu adoarma.N-ai treaba cu sportul, asta se vede clar.Din raspunsurile tale imi dau seama ca esti paleta total.Intoarce-te in lumea fanteziilor si nu-mi pierde mie timpul pretios cu prostiile tale.

| Nume6 a răspuns:

Daca te alimentezi echilibrat si sanatos, mananci la ore fixe, nu. E esentiala si miscarea. happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru Nume6):

Ce intelegi tu prin "te alimentezi echilibrat"?

| Fierăstrău_Georgică_1995 a răspuns:

Da, dupa aproximativ 2 saptamani incepi sa pierzi.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Fierăstrău_Georgică_1995):

Serios? Incepi sa pierzi dupa 2 saptamani?

Esti doar un COPIL MIC care isi da si el cu parerea, nu?

| Fierăstrău_Georgică_1995 a răspuns (pentru Cosmin86):

Esti sigur ca nu tu esti copilul mic care isi da cu parerea? MUSCHII SE ATROFIAZA DACA NU II FOLOSESTI. E ceva normal sa incepi sa pierzi dupa cateva saptamani. Ai facut pauza de cativa ani si ai avut masa musculara la fel? Buna gluma, s-ar putea sa nu fii avut ce sa pierzi.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Fierăstrău_Georgică_1995):

Da, normal ca se "atrofiaza", dar nu dupa cateva saptamani. Asta depinde de mai multi factori: genetic, ALIMENTATIE (cel mai important, probabil in viata ta n-ai mancat 4 fripturi intr-o zi si sa repeti asta ani de zile), stil de viata, etc.

Serios? Nu am avut ce sa pierd? De-aia la 95kg faceam (si fac) tractiuni cu 30kg legate de mine.

Copil pampalau si firav, ne explica el cum e cu atrofierea!

| Fierăstrău_Georgică_1995 a răspuns (pentru Cosmin86):

Pai daca FACI sport e normal SA NU PIERZI. Dar daca pici la pat, te internezi la spital din nu stiu ce cauza, nu vei incepe sa pierzi?

| RAY a răspuns (pentru Fierăstrău_Georgică_1995):

Biologia asta,masa musculara este un tesut extrem de important organismului uman,la ora de biologie ce faceti,pierzi masa musculara daca corpul nu are de ales,daca bagi o dieta de infometare organismul va consuma grasimi apoi creierul cere in mod expres ca sa se foloseasca masa musculara,dar cat timp creierul are glucoza nu cere asa ceva,proteina este baza vieti pe pamant,sa raspund la intrebare nu pierzi masa musculara in zile,saptamani, luni, ani, o data cu varsta poate ca da, dar putin, organismul vrea masa pastrata

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Ps chiar si in diete de înfometare se pierde glicogenul din masa musculara si apa, mai putin masa

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5772074/

astia timp de un an au bagat dieta si tot nu au scazut in masa musculara

În acest studiu pilot, a fost efectuată o evaluare de un an a unui studiu prospectiv pentru a investiga adecvarea modificărilor masei musculare și a forței induse de un program de reducere a greutății cuprinzând restricții și exerciții calorice. Detaliile studiului nostru anterior au fost raportate 8, 9. Pe scurt, 97 de bărbați cu obezitate au fost implicați într-un program de reducere a greutății de 12 săptămâni, din mai până în iulie 2012, și 2013 la Universitatea din Tsukuba, Japonia. În clasa de restricție calorică, subiecții au fost instruiți să consume aproximativ 1680 kcal / zi. Acest program s-a bazat pe metoda Four-Food-Group Point, care împarte dieta în următoarele patru grupe de alimente pe baza conținutului nutrițional: Grupa 1 (produse lactate și ouă), Grupa 2 (fasole, pește și carne), Grup 3 (fructe și legume), și grupa 4 (zahăr și boabe). Pentru calculele echilibrului de nutrienți și evaluările consumului de energie, toate alimentele au fost împărțite în porții de 80 kcal și fiecare porție a fost considerată ca 1 punct. Pentru fiecare masă, subiecții au fost instruiți să selecteze 1, 2, 1 și 3 puncte de alimente diverse din grupurile alimentare 1, 2, 3 și, respectiv, 4, să consume o dietă zilnic bine echilibrată. Subiecții au participat la un program de exerciții aerobice combinate de 90 de minute 3 zile / săptămână timp de 12 săptămâni. Fiecare clasă a început cu 10-20 de minute de activități de încălzire, cum ar fi întinderea. Aceste activități au fost urmate de principalul exercițiu: 40–60 minute de mers rapid și jogging în aer liber. În zilele ploioase, exercițiile interioare folosind ciclismul staționar și urcarea scărilor au fost principalele exerciții. Fiecare clasă a încheiat cu 10-20 de minute de exercițiu de rezistență folosind greutatea corporală a subiecților și exerciții de răcire. Toate evaluările au fost efectuate înainte de începerea programului de reducere a greutății și au fost repetate în termen de 2 săptămâni de la ultima sesiune a programului de reducere a greutății. Pentru analiza finală, 37 de participanți au fost excluși din cauza abandonului, a deficitelor de date sau a lipsei de participare la evaluare.
Pentru a investiga adecvarea modificărilor în masa musculară, forța musculară și performanța fizică după reducerea greutății, am comparat parametrii fizici ai participanților la programul de reducere a greutății cu cei ai unui grup de referință la finalizarea programului de reducere a greutății și la la un an de la finalizarea programului de reducere a greutății. Ghidul japonez de obezitate definește obezitatea ca un IMC ≥25 kg / m2 15. Pe baza acestei orientări, participanții al căror IMC a scăzut la mai puțin de 25 kg / m2 în timpul programului de reducere a greutății și care și-au menținut IMC-ul la mai puțin de 25 kg / m2 la un an după programul de reducere a greutății au fost definiți ca subiecții de analiză. Așa cum se arată în figura 1, 31 de subiecți au fost incluși subiecți de analiză la finalizarea programului de reducere a greutății. Pentru colectarea datelor la urmărirea de un an, am trimis fluturași de studiu către cei 31 de subiecți pentru a le notifica despre evaluarea de urmărire și pentru a le examina participarea la evaluarea de urmărire după 11 luni de la finalizarea programului de reducere a greutății. Am efectuat evaluarea de urmărire la începutul lunii august în 2013 și 2014. Din 31 de subiecți, 17 au fost excluși din analiza finală. Întrucât unul dintre scopurile studiului a fost sprijinirea sănătății în regiune, nu am putut forța participanții să participe la evaluarea ulterioară. În total, 14 subiecți au fost incluși ca subiecți de analiză pentru urmărirea pe un an.
Am efectuat un studiu de sănătate pentru a colecta date pentru grupul de referință în aprilie 2014 la Universitatea din Tsukuba, Japonia. Subiectele sondajului au fost recrutate din comunitate printr-o reclamă într-o revistă locală de informații. Am adoptat următoarele criterii de eligibilitate pentru participarea la sondaj: bărbați cu vârsta cuprinsă între 30 și 64 de ani fără boală terminală, leziuni musculare recente sau intervenții chirurgicale. După cum se arată în figura 1, 46 de bărbați au participat la sondaj, iar 29 de subiecți cu un IMC

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Am efectuat un studiu de sănătate pentru a colecta date pentru grupul de referință în aprilie 2014 la Universitatea din Tsukuba, Japonia. Subiectele sondajului au fost recrutate din comunitate printr-o reclamă într-o revistă locală de informații. Am adoptat următoarele criterii de eligibilitate pentru participarea la sondaj: bărbați cu vârsta cuprinsă între 30 și 64 de ani fără boală terminală, leziuni musculare recente sau intervenții chirurgicale. După cum se arată în figura 1, 46 de bărbați au participat la sondaj, iar 29 de subiecți cu un IMC

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Calitatea mușchilor extremității superioare din grupul de reducere a greutății a fost semnificativ mai bună decât cea a mușchilor din grupul de referință și nu a fost detectată nicio semnificație între cele două grupuri în ceea ce privește celelalte variabile la finalizarea programului de reducere a greutății. La un an de la finalizarea programului, nu s-au găsit diferențe semnificative între grupuri în niciuna dintre variabile. Prin urmare, rezultatele acestui studiu pilot sugerează că reducerea greutății cu restricție calorică și exerciții fizice nu induce o scădere dăunătoare a masei musculare, a forței musculare sau a performanței fizice.

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Abstract
OBIECTIV:
Pentru a determina modificarea greutății, compoziția corpului, parametrii metabolici și hormonali induși de diferite protocoale de intervenție.

PROIECTA:
Studiu randomizat, controlat, incluzând participanții care prezintă un IMC între 27, 5 și 35. Trei intervenții diferite care conțin educație în stilul de viață (LE-G), sau o dietă de substituție care conține o dietă cu conținut scăzut de grăsimi în proteine ​​de soia cu (SD / PA-G) sau fără (SD-G) un program de activitate fizică ghidată.

SUBIECTE:
Un total de 90 de subiecți (greutate medie 89, 9 kg; IMC medie 31, 5), repartizați aleatoriu la una dintre cele trei grupuri de tratament.

MĂSURĂTORI:
Schimbarea greutății corporale, a grăsimii și a corpului slab măsurate cu dispozitivul Bod Pod la momentul inițial, 6 săptămâni și 6 luni; modificarea parametrilor metabolici și hormonali.

REZULTATE:
În total, 83 de subiecți au finalizat studiul de 6 luni. IMC a scăzut semnificativ la toate grupele (LE-G: -2, 2 +/- 1, 43 kg / m (2); SD-G: -3, 1 +/- 1, 29 kg / m (2); SD / PA-G: -3, 0 +/- 1, 29 kg / m (2)). Subiecții din SD-G și din SD / PA-G au pierdut mai multă greutate în timpul studiului de 6 luni (-8, 9 +/- 3, 9; -8, 9 +/- 3, 9 kg) decât cei din LE-G (-6, 2 +/- 4, 2 kg) și a avut o scădere mai mare a masei grase (-8, 8 +/- 4, 27; -9, 4 +/- 4, 54 kg) decât a celor din LE-G (-6, 6 +/- 4, 59 kg). În schimb, nu s-au observat modificări semnificative intraindividuale sau între grupuri în masa fără grăsimi. În toate grupurile, parametrii metabolici au arătat o îmbunătățire a controlului glicemic și a profilului lipidic.

CONCLUZII:
Datele noastre sugerează că o dietă bogată în proteine ​​de soia și săracă în grăsimi poate îmbunătăți compoziția corpului la persoanele supraponderale și obeze, pierzând grăsimea, dar păstrând masa musculară

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15303108

| Fierăstrău_Georgică_1995 a răspuns (pentru RAY):

? Aia au facut cumva sala si s-au lasat? Am citit doar printre randuri, te rog pune ceva care sustine ca NU PIERZI MASA MUSCULARA daca te lasi de sala, ca despre asta vorbeam, nu despre oameni care tin dieta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Fierăstrău_Georgică_1995):

Dar NU asa repede cum spui tu. Ia cauta pe net despre "memoria musculara", sa vezi ca daca faci 1 an pauza, dupa 2 luna revi la normal.

Multi sportivi profesionisti (adica aia care traiesc din asta) iau pauza COMPLET dupa un concurs. Coleman (cel mai musculos 8 ani la rand) lua 3 luni pauza COMPLET dupa fiecare Mr Olympia.

Uite un articol pe tema asta:
https://www.topculturism.ro/pauzele-totale-de-antrenament/

Acolo iti explica si de pauzele de 3 luni ale lui Coleman, care are totusi 8 titluri de Mr Olympia, cred ca doar Arnold mai are atatea.

| Fierăstrău_Georgică_1995 a răspuns (pentru Cosmin86):

Si tu crezi ca persoana care a intrebat are experienta lu Coleman?