| Georgian22 a întrebat:

Salutare. Fac sala, sunt gras ma rog la brate, spate, picioare si piept sunt super bine, doar ca am burta.Iau de vreo saptamana proteine si ma gandeam sa iau si creatina.
Daca bag creatina stiu ca retine apa in corp, ma gandeam ca mi se mărește si mai tare burta. laughing) Merge sa iau?

Răspuns Câştigător
| xs1der a răspuns:

Creatina iti hidrateaza muschiul, gandeste-te ca muschiul tau e in mare parte apa, de aceea hidratarea este foarte importanta. Pentru a slabi trebuie sa gasesti o balanta in antrenamentul tau si sa incerci un clean bulking + antrenamente la sala pentru o perioada mai lunga, iar apoi sa slabesti (first you get big, then you get lean) aflandu-te in deficit caloric si cu antrenamente mai intese+cardio, intrucat din intrebarea ta deduc faptul ca vrei sa pui masa musculara. Daca scopul tau e doar sa slabesti, atunci poti incepe de pe acum sa slabesti facand cardio (antrenamente tip HIIT, alergat pe banda, alergat prin parc, box, inot etc.) si sa mananci astfel incat sa te afli in deficit caloric. Bafta!

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| MPersephone a răspuns:

Daca tot mergi la sala, intreaba vreun antrenor pe acolo care ar fi cea mai buna metoda sa ajungi la scopul dorit. Nu lua masuri extreme fara a fi informat.

| LexiEla a răspuns:

Ti-as sugera sa nu iei pentru ca stimuleaza absortia, deci si cand vei manca si cand vei retine apa, rezultatul e ca te ingrasi. Daca deja ai o dieta bazata pe proteine, iti sugerez sa nu iei nici proteine, sau sa iei mai putin. Iti recomand cafeina pentru energie ca sa reusesti la sala sa faci cat mai mult efort.